Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Nokia snakker ut om N-Gage

En hardnakket kamp mellom forhandlere og de standhaftige finnene fra Nokia, utspilte seg i fjor, ved N-Gage lanseringen. Alt gikk etter planen ifølge Nokia, men var det sant? Nå har Nokia endelig åpnet arkivene!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Der var blandede forventninger til Nokias konsolldebut med N-Gage. Spesielt fordi hybrid-konsollens konkurrent, Gameboy Advance, var så ufattelig sterk i markedet. Allikevel ble de fleste overrasket, da flere spillkjeder begynte å rapportere om skuffende salgstall på under 1.000 enheter i løpet av lanseringsuken.

Nokia benæektet imidlertidig enhver påstand om konsollens salgstall og påsto gang på gang, at N-Gage var en suksess. Dette ga selvfølgelig på ingen måde mening, da mobil-forhandlerne dermed skulle ha stått for en nesten abnorm stor del av salget, og helt sant var det kanskje heller ikke.

Jorma Ollila, Nokias direktør og Chairman, kunne i dag fortelle Financial Times, at salgstallene i virkeligheten er lavere enn deres forventninger, og vi kan for første gang se at Nokia har innsett alvoret i den skuffende lanseringen.

Ikke desto mindre er Jorma Ollila rask til å påpeke at man må vente til to år etter lanseringen, altså November 2005, før man er i stand til å bedømme konsollens skjebne som suksess eller fiasko. Så det blir spennende å se om lykkens gudinne tar en tur innom den finske mobilgiganten eller om Nokia er dødsdømt på konsollmarkedet.Loading next content