Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Norwegian Game Awards

Vinnerene er kåret!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Stadig oftere hører vi om spill og spilldesignere i media, både når det gjelder nye studier og som en del av kulturscenen. Spill har blitt en del av både den voksne verden så vel som den unge. Det ser ut til at Norges fremtid i spillverden bare går en vei, og denne helga gikk finalen i Norwegian Game Awards (NGA) av stabelen.

For dere som ikke har hørt om denne prisen så er det en konkurranse som har som mål å fremme spilldesign blant studenter. De ønsker å fremme alle asepktene ved spilldesign, ikke bare selve programmeringen og kodingen men også de mer kunstneriske sidene som musikk, storyline og konsept. Konkurransen blir arrangert av Start NTNU - en studentorganisasjon, og denne helga samlet lystige gamere og framtidige spilldesignere seg på Ricks Café i Trondheim for å kåre vinnere og prøve de ferske spillene.

Arrangementet varte til langt på kveld og sjansen bød seg til å prøve spillene som studentene hadde satt sammen. "The Art of Survival" av utviklergruppa Illuminatics ble kveldens store vinner, og stakk av med prisen for Årets PC-spill og en sjekk på 25.000 kroner. I The Art of Survival tar man kontrollen over en flokk med sultne rovdyr, og spillet går ut på å jakte og forsvare ved hjelp av taktikk. En av utviklerne, Anders Knive Lassen snakket om inspirasjon tatt fra både Warcraft 3, og sier at spillet bærer preg av både taktiske avgjørelser og RPG-elementer.

Norwegian Game AwardsNorwegian Game AwardsNorwegian Game Awards

Et annet spill som også imponerte stort var "Trollblod" av Sprengmiles Studios. Det lovende spillet var satt til et Norge i middelalderen og inspirert av både myter og eventyr. Her imponerte både design og story, og de stakk av med prisen for beste Web-baserte spill, og fikk dermed med seg 10.000 kroner hjem.

Norwegian Game AwardsNorwegian Game AwardsNorwegian Game Awards

Det ble utdelt priser i tre kategorier og både Trollblod og The Art of Survival stakk av med hver sin kategori. Den siste kategorien, beste konsept, var det XnaTrio som fikk med seg for deres kreative 2D-innslag Super String Brothers.

Norwegian Game AwardsNorwegian Game AwardsNorwegian Game Awards

NGA var et stort steg i riktig retning for alle fremtidige spilldesignere, og det var virkelig spesielt å se det fantastisk høye nivået på bidragene. Spill-Norge har ingenting å frykte. Framtiden for både gamere og framtidige spillutviklere ser lys ut, og med kreative hoder og dyktige mennesker vil spill-Norge blomstre.

Flere trailere, bilder og informasjon om skaperne finner dere på NGAs hjemmesider.Loading next content