Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Hitman: Absolution

Ny Hitman: Absolution-skandale

Facebook-kampanje skapte ramaskrik

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Man skulle tro at Hitman: Absolution-utvikler IO Interactive hadde tatt hintet etter alle de negative tilbakemeldingene de fikk etter den mye omtalte Attack Of The Saints-traileren (den med de lettkledde nonnene).

Det gjorde de imidlertid ikke, og etter en kort time i drift så de seg nødt til å stenge en ny promoteringskampanje som følge av negativ respons fra offentligheten.

Bakgrunnen for oppstyret er en kampanje der brukerne kunne terge vennene sine gjennom en Facebook-app. Konseptet med appen var å velge ut et mål blant Facebook-vennene dine, som Hitman liksom skulle ta livet av. Vedkommende ville deretter motta en slags henvendelse der hans/hennes profilbilde var inkludert i en animasjon, samtidig som én eller flere årsaker til likvideringsoppdraget ble presentert.

Selv om appen raskt ble beskrevet som en unødvendig mobbe-app, var det disse årsakene som i hovedsak førte til at IO Interactive stanset kampanjen. Blant årsakene man kunne velge mellom fant man nemlig mindre heldige formuleringer som at målet kunne gjenkjennes ved å ha "små pupper" eller "liten penis".

De negative tilbakemeldingene lot altså ikke vente på seg, og et par timer etter kampanjen ble startet deaktiverte IO og Square-Enix appen. Kort tid etter kom en offentlig unnskyldning:

- Vi bommet skikkelig med appen, og som følge av tilbakemeldingene vi har fått bestemte vi oss for å fjerne kampanjen. [...] Vi beklager overfor alle som har følt seg støtt av dette, skriver Square-Enix i en pressemelding.

Mon tro hva det neste de finner på blir.

Hitman: Absolution
Hitman: AbsolutionHitman: AbsolutionHitman: Absolution

Relaterte tekster

Hitman: AbsolutionScore

Hitman: Absolution

ANMELDELSE. Skrevet av Robin Høyland

Det nyeste tilskuddet i Hitman-serien er endelig her. Robin har klippet håret, tatt på seg dressen og satt karakter...

0
Dødbringende Games with Gold

Dødbringende Games with Gold

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Fra tid til annen har Microsofts opplegg Games with Gold slått til med mer eller mindre interessante titler, og denne måneden er det all grunn til å være begeistret. Fra...

5
Nye kontrakter til Hitman: Absolution

Nye kontrakter til Hitman: Absolution

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

IO Interactive kan via sin Facebook-side fortelle at det vanker tre nye kontrakter til Hitman: Absolution, en til hvert format. PC-spillere får et oppdrag i et...

5
Danske IO har sagt opp halve staben

Danske IO har sagt opp halve staben

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Det danske utviklerhuset IO Interactive har redusert bemanningen med 50 prosent. Det meldte IO og Square Enix i går kveld, da de annonserte en større omstrukturering for...Loading next content