Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Nye spekulasjoner om Xbox 2

Blir Microsofts neste konsoll uten harddisk? Forsvinner de svarte og hvite knappene fra controlleren? Er månen laget av ost? Forvirring er der nok av, men vi har heldgivis nye spekulasjoner og kanskje svar til de store spørsmålene om Xbox 2!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Blir Microsofts neste konsoll uten harddisk? Forsvinner de svarte og hvite knappene fra controlleren? Er månen laget av ost? Forvirring er der nok av, men vi har heldgivis nye spekulasjoner og kanskje svar til de store spørsmålene om Xbox 2!

De siste spekulatsjonene fortsetter rundt et allerede omtalt emne: harddisken. I starten av året ble det foreslått av analytikere, at Xbox 2 (eller Xenon om man vil) ville komme uten en stor, dyr harddisk, hvilket straks skapte reaksjoner blant Xbox fans. Hva med alle våre savegames, downloadable content og musikk? I går ble muligens svaret offentliggjort.

Firmaet M-Systems kunne nemlig annonsere, at firmaet har inngået en avtale med Microsoft om å utvikle special-designede hukommelses-enheter, som kan brukes i fremtidige Xbox produkter. Denne avtale kan bety at M-Systems vil stå for utviklingen af Xbox 2s minnekort, men det kan også bety noe helt annet.

M-Systems er spesielt kjent for deres Flash Memory, som de var de første i verden til å vise frem, i 1990. I dag brukes Flash Memory (eller Fast Flash Disk) oftest i såkalte Memory Birds eller MP3-spillere og kan allerede romme opp til 512 mb, tross den ufattelig lille størrelsen.

Derfor kan det tenkes at Microsoft vil velge å bruke Flash Memory som en avløser til harddisken. M-Systems har allerede sagt at deres produkt til fremtidige Xbox produkter, vil bli basert på helt ny teknologi, hvilket kan bety at de har foretatt en enorm forbedring av deres nåværende Flash Memory teknologi.

Det er spesielt den relativt lave prisen for Flash Memory, og ikke minst størrelsen, som gjør spekulasjonene så troverdige, særlig fordi Microsoft opp til flere ganger har gitt uttrykk for ønsket om å redusere størrelsen og minimalisere utgiftene til Xbox 2. Det skal dog også nevnes at Microsoft har definert avtalen med M-Systems dithen, at de ikke forplikter seg til å faktisk kjøpe eller benytte det endelige produktet.

Andre rykter sier imidlertidig at Microsoft er i gang med en forbedret versjon av deres Controller S, som avløste den sterkt kritiserte og såkalte "Duke" controlleren. Av forbederinger ser vi først og fremst justeringen af følsomheten og posisjonen av de to skulderknappene og analog-stikkene, så de passer bedre til hånden. I tillegg sier ryktene at de svarte og hvite knappene blir fjernet, for å bli byttet ut med noen mer brukervennlige knapper. I tillegg sies det at de nye controllerne vil pakkes sammen med Xbox 2, pluss at de blir trådløse.

Hvor mye av dette som faktisk stemmer, kan vi bare gjette på, men det er store muligheter for at Microsoft annonserer Xbox 2 på Game Developers Conference i mars, så vi kan snart forvente å få litt konkret info i saken.Loading next content