Norsk
Gamereactor
nyheter

Bobby Kotick betrakter Microsoft-avtalen som "vest mot øst"-scenario

Han har også sagt at Storbritannia vil bli «dødens dal» hvis de prøver å blokkere avtalen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi har ikke hørt mye fra Bobby Kotick siden hans egen forsømmelse ble oppdaget blant de bredere undersøkelsene av Activision Blizzard, men en nylig opptreden på CNBCs Squawk Box har gitt ham en sjanse til å snakke om den siste utviklingen i Microsoft Activision Blizzard-avtalen.

Kotick kaller i hovedsak avtalen som en kamp mellom øst og vest, og betrakter Microsoft som underdogs og Sony og Nintendo som de virkelige kjempene i spillmarkedet.

"Enten det er FTC, CMA eller EU kjenner de ikke vår bransje. De prøver å komme opp i fart og forstå bransjen bedre. Jeg tror ikke de fullt ut setter pris på at det er en free-to-play-industri. At de japanske og kinesiske selskapene dominerer bransjen. Du ser på Sony, du ser på Nintendo, de har disse enorme bibliotekene med intellektuell eiendom. [...] Nintendo har de aller beste karakterene som finnes i videospill. Jeg tror de er litt forvirret om hvor konkurransen er i dag. De aller beste selskapene i verden i dag er selskaper som Tencent og ByteDance. Dette er selskaper som alle har beskyttede markeder. Vi har slitt med å komme inn på det japanske markedet, vi kan ikke gå inn på det kinesiske markedet uten en joint venture-partner, og så er konkurransen faktisk ikke europeiske selskaper eller amerikanske selskaper. Det er egentlig de selskapene i Japan og Kina.

Kotick sier også at hvis Storbritannia prøver å blokkere avtale, vil den ikke bli Silicon Valley of Europe som den ønsker å være, og vil i stedet bli kontinentets «Death Valley».

Vi har sett Sony tilby en lignende underdog-historie tidligere, og si at Xbox vil monopolisere spill hvis de klarer å kjøpe Activision Blizzard, men nå ser vi disse argumentene på den andre siden.

Hva tror du?

Takk, Wccftech.

Bobby Kotick betrakter Microsoft-avtalen som "vest mot øst"-scenario


Loading next content