Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Oktane Designs Seq Shifter V2

Det nyeste sim-racing-produktet vi har testet er en håndbygd girkasse fra Ohio, laget av aluminium av flykvalitet, og vi er mektig imponert.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Det er ikke meningen å skryte, men jeg tror at jeg nå har testet 25 forskjellige girkasser beregnet på sim-racing. Dessverre har jeg ikke likt veldig mange av dem og innser dermed at jeg er veldig vanskelig å tilfredsstille her, faktisk nesten umulig. Dette er fordi jeg tror jeg har veldig spesifikke ønsker om hvordan en god sekvensiell girkasse for sim-racing egentlig skal være.

HQ
Oktane Designs Seq Shifter V2
Designet etablert av nederlandske Heusinkveld er fortsatt det beste jeg vet i sim-racing-verdenen.

For det første må den være stiv, uten flex eller skranglende deler, og må gi en veldig særegen og metallisk, mekanisk følelse når jeg girer. Klonk! Klonk! Det er her Fanatecs Clubsport Shifter SQ og Heusinkveld Sim Shifter svikter, umiddelbart. De er for myke, for svake og for "klikkete". Det føles aldri som en ekte girkasse i en ekte racerbil. Det gjør heller ikke Thrustmaster TSS, VNM Shifter, Moza HGP eller Simagic DS-8X. Aiologs Sequential Shifter er ganske nær, men selv den føles litt for liten, og det tar mye krefter å virkelig smelle girene, noe jeg vil kunne gjøre uten å føle at jeg er i ferd med å ødelegge det dyre sim-racingutstyret mitt.

Oktane Designs Seq Shifter V2
Det ser mye større ut på bilder enn det er i virkeligheten.

Og det er her Verne Osborne fra Ohio kommer inn i bildet. Lei av å ikke kunne finne den "riktige" følelsen i forskjellige sekvensielle girkasser som en dedikert sim-racer, bestemte Verne seg etter å ha blitt hekta på Dirt Rally 2.0 for å prøve å utvikle og produsere sitt eget produkt. Oktane Designs SEQ Shifter V2 er nå her, og i et par uker har jeg testet den ut, og føler meg klar til å gi en vurdering.

Dette er en annonse:
Oktane Designs Seq Shifter V2
Her snakker vi om en girkasse som er bygget for å ta juling. Mye misbruk.

Akkurat som Heusinkvelds ting, er denne girkassen laget av CNC-kuttet aluminium montert med M5-bolter og skiver, som sammen med en smart design for hvordan selve spaken beveger seg inne i girkassehuset, gjør dette til den mest holdbare sim-racing girkassen jeg noensinne har rørt. Dette er en pansret bil for tilbehør uten å veie mye i det hele tatt. Null flex, null slark og maksimal vridningsstivhet, noe som får det til å føles som noe rett fra en ekte rallybil. Den har også de beste lydene når du skifter gir, og takket være en smart design ser det ut til å være umulig å gå glipp av et girskifte, noe som absolutt ikke er tilfelle med Simagic Q1-P som vi har hatt montert på racingriggen vår det siste året.

Oktane Designs Seq Shifter V2
Den veier 1,03 kg.

Oktane Designs Seq Shifter V2 gir rett og slett en veldig, veldig realistisk følelse som jeg tror er nærmest hvordan dagens WRC-biler føles. Jeg hadde muligheten til å leke med WRC-fører Ott Tänaks girspak (Ford Puma WRC) under Rally Sweden og ble overrasket over hvor nær Verne virkelig kom med sin girkasse. En annen stor fordel med denne girkassen er at den er relativt liten og spesielt smal, noe som sammen med den smarte bunnplaten der det er seks forskjellige hull gjør den superenkel å montere på en tradisjonell aluminiumsrigg. For de av dere som bruker en rattbase fra Fanatec, kan du også koble Oktane Design-boksen (den kan også kjøpes uten denne kompatibiliteten) direkte inn på baksiden av rattbasen (Shifter 1/Shifter 2), noe som da betyr at du sparer en UBS-inngang på PC-en din og fjerner behovet for å ha flere kabler som går over rommet. Girkassen fungerer også umiddelbart, uten programvare eller innstillinger å rote med.

Dette er en annonse:
Oktane Designs Seq Shifter V2
Selvfølgelig passer den perfekt ved siden av en Heusinkveld Handbrake, og girfølelsen er strålende.

For de som hovedsakelig kjører rally, eller foretrekker retro-racing primært i den stadig undervurderte Automobilista 2, er dette det åpenbare valget av sekvensiell girkasse, akkurat nå. Den er stilig på en mekanisk, nedstrippet måte, formfaktoren gjør det superenkelt å montere, det koster knapt noe, og det kan kobles direkte til Fanatec-rattet ditt. Oktane Designs Seq Shifter V2 tilbyr også den beste sekvensielle girefølelsen av alt jeg har testet under $1000, noe som sier mye om hvilket strålende arbeid Verne har gjort.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Oktane Designs Seq Shifter V2

Oktane Designs Seq Shifter V2

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Petter Hegevall

Det nyeste sim-racing-produktet vi har testet er en håndbygd girkasse fra Ohio, laget av aluminium av flykvalitet, og vi er mektig imponert.Loading next content