Norsk
Gamereactor
lifestyle

OL bekrefter igjen sin solidaritet med Ukraina

Og har kunngjort de fortsatte sanksjonene mot russiske og hviterussiske idrettsutøvere.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er rundt 18 måneder til neste OL, som arrangeres i Paris sommeren 2024. I forkant av den internasjonale turneringen har Den internasjonale olympiske komité (IOC) publisert en ny rapport som bekrefter sin holdning til den pågående krigen mellom Ukraina og Russland.

IOC har uttalt at sanksjonene som er innført mot russiske og hviterussiske utøvere og lag vil fortsette å stå. Dette betyr at ingen regjering eller statlig tjenestemann fra noen av landene vil bli invitert til noen akkreditert sportsbegivenhet knyttet til IOC. For å legge til dette, vil ingen flagg, hymne, farger eller andre former for identifikasjon bli vist på sportsbegivenheter heller. IOC vil heller ikke anerkjenne noe sportsarrangement organisert av Russland eller Hviterussland, selv om de støttes av et internasjonalt forbund (IF) eller en nasjonal olympisk komité (NOC).

Som en oppfølging av dette har IOC styrket sin solidaritet med Ukraina, og lagt til at de vil bidra til at landet kan bidra til at landet kan bringe et sterkt team til arrangementer i nær fremtid. Det vil også oppmuntre IFs, NOC og andre arrangører til å legge til rette for trening og forberedelse for ukrainske idrettsutøvere på internasjonale arrangementer.

Det IOC derimot har bestemt, er at russiske eller hviterussiske utøvere ikke skal dømmes eller diskrimineres, og at myndighetene ikke skal kunne bestemme hvilke øvelser de kan og ikke kan konkurrere i. Hvis en idrettsutøver fra et av landene ønsker å delta, må de opptre som "nøytrale idrettsutøvere" og ikke vise tegn eller representasjon for sin nasjon, og må vise at de ikke har støttet krigen i Ukraina og at de overholder World Anti-Doping Code, og at hvis et av disse områdene brytes under individuelle kontroller, De nevnte utøverne vil også bli utestengt fra fremtidige arrangementer.

Dette er en annonse:

Forhåpentligvis vil alt dette bety, til tross for dagens tider, kan vi ha et annet fantastisk OL når det finner sted neste år.



Loading next content