Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Oppo Find X5

Kvalitetsbilder til en rimelig pris.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Oppo er kjent i Kina som en produsent av mobile enheter av høy kvalitet, noe som vanligvis også kan sees i den høye prisklassen på produktene. Her i Europa er Oppo et mindre kjent merke, men vi forbinder i det minste merket med kvalitetskameraene i enhetene deres. Oppo Find X5 er den ett år gamle serien med flaggskiptelefoner fra Oppo, som når den nye serien nå er tilgjengelig i Kina, selges de eldre modellene til halve prisen av originalen. Kan dette være en god mulighet til å ta spranget til Oppos enheter?

HQ

Med en prislapp på rundt fem hundre euro er Find X5 en mellomprisenhet. I det minste på papiret er enheten et kvalitetsprodukt i sin nåværende prisklasse. Skjermen er en 6,55-tommers AMOLED, med HDR10 + -støtte og 120Hz oppdateringshastighet. Brikkesettet i enheten er etter dagens standard den litt daterte Snapdragon 555, som fremdeles kan prestere med en mer enn tilfredsstillende hastighet. Telefonen støtter trådløs lading med en effekt på 30 watt og også 80 watt med SuperVOOC-lading fra en kablet lader. Batteriet i grunnmodellen er bare en 4800mAh, noe som er litt for lite for enhetens funksjoner.

Oppo Find X5

Det viktigste markedsføringspunktet i X5 er kameraet, ettersom alle kameraene i X5-serien er merket av et kjent kvalitetskamerafirma, Hasselblad. Før du blir for begeistret skjønt, Hasselblad er bare til stede i fargekalibreringen av kameraet, ellers er kameraet helt av Oppos egen produksjon. I forhold til den dyrere Pro-modellen av X5, har denne grunnleggende enheten bare en 2x optisk zoom, og bildestabiliseringen gjøres med programvare i stedet for en innebygd fysisk stabilisator.

Til tross for dette er kameraet utmerket, spesielt med tanke på prisen. Hovedkameraet på 32 megapiksler er veldig skarpt og bildeoppløsningen er flott. Stabilisatoren er god nok, og du vil sannsynligvis bare savne en fysisk bare når du zoomer bildet, som programvaren har noen problemer med å holde tritt med bildet. Det er lite eller ingen støy i bildet, og bildet kan fokuseres med flere forskjellige fokuspunkter. Med tanke på prisen er kameraet omtrent det beste du kan få for denne mengden penger akkurat nå.

Dette er en annonse:

Telefonen i seg selv er den vanlige formen, men en veldig solid en som byggekvaliteten er veldig bra. Glasset på baksiden av telefonen er en merkelig fløyelsaktig, som føles veldig bra i hånden og ikke blir overveldet med fingeravtrykk. Kameraøya stiger veldig beskjedent opp og føles ikke skarp eller ubehagelig når telefonen holdes i lommen. Bortsett fra USB-C-porten i bunnen av telefonen, kan ingen andre porter bli funnet, som ser ut til å være den moderne trenden. Telefonen kommer også med et gummiaktig deksel, som glir pent på plass og gjør grepet litt mer fast.

Den største ulempen med enheten er batterilevetiden. 4800mAh-batteriet tømmes på mindre enn en dag hvis telefonen brukes regelmessig hele dagen. Ved mer aktiv bruk er batterilevetiden enda kjedeligere. Så igjen, med kablet lading øker telefonen fra 15% batteri opp til 90% batteri på mindre enn 30 minutter, så problemet er mindre.

Oppo Find X5

I daglig bruk er den beste funksjonen til Oppo-telefonen den utmerkede skjermen, kombinert med en god følelse i hånden og anstendig vekt. Skjermen brytes litt rundt kantene på telefonen og føles litt glatt, men den flotte utformingen av glassbaksiden kompenserer for dette godt. Skjermen er en glede å se på, som fargene er levende, oppløsningen er utmerket og alt bare kommer sammen pent. Der skjermen virkelig skinner, er bilderedigering, ettersom effekten av redigeringene er enkle og raske å se.

Dette er en annonse:

For øyeblikket er telefonen utstyrt med den nyeste versjonen av Android, sammen med Oppos eget ColorOS-operativsystem. ColorOS er ditt helt grunnleggende operativsystem, som gjør det det skal gjøre og lite annet. Det er veldig lite unødvendige applikasjoner som kjører med operativsystemet, men det er ingen reelle innovasjoner å se her heller. Du har sett bedre og verre.

Telefonens hastighet vil sikkert tilfredsstille de fleste brukere. Selv om den ikke drives av den nyeste maskinvaren, kjørte alle spillene jeg testet uten problemer, det samme gjorde videoer i 4K-oppløsning. Det er ingen hikke eller forsinkelser i noe, og alt i alt er det gledelig raskt å bruke telefonen.

Et år etter utgivelsen, Oppo Find X5 er et kvalitetsvalg i sin prisklasse. Akkurat nå er den nyere X6-serien er også bare tilgjengelig i Kina, så de etter nyere Oppo maskinvare må vente. For et år siden, konkurrerer i premium prisklasse, X5 var i en stram situasjon, men nå føles det som en svært overbevisende alternativ, spesielt på grunn av den utmerkede skjermen og flott kamera.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content