Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
PlayStation All-Stars Battle Royale

Playstation All-Stars Battle Royale

Sonys favoritter har blitt samlet for gi hverandre juling. Gamereactor var selvfølgelig på plass ved første visning...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er en helt vanlig dag i Hades' underjordiske dødsrike. Plutselig begynner de mørke grottene å riste og en fremmed styrke angriper. Det er Patapon-arméen som kommer på besøk! Av en foreløbig ukjent grunn har det brutt ut krig i Playstation-verden, og mens Hades tar hånd om sine uvelkomne gjester møtes helter som Kratos, Sly Cooper og Parappa the Rapper i en kamp på liv og død. I høst kommer Sony til å utfordre Nintendos vedvarende Super Smash Bros.-serie, og det gjør de ved hjelp av det nyetablerte spillstudioet Superbot Entertainment. Studioet er skreddersydd med nettopp dette spillet i tankene, og de fleste på teamet har flere års erfaring med å skape fighting-spill.

Akkurat som i Super Smash Bros. handler det her om hektiske slagsmål for fire spillere både online og offline. Ved å bevege den venstre analogspaken i en retning samtidig som man trykker på en av de tre angrepsknappene utfører man diverse moves for å påføre motstanderen skade, og utover det kan man blokkere, hoppe og gripe seg til en seier. Det er selvsagt ikke like dypt som i for eksempel Street Fighter eller Tekken, men det er helt klart et brukbart kampsystem.

PlayStation All-Stars Battle Royale

Superbot satser på en lettere spillopplevelse som tilfredsstiller alle typer spillere, der mengden moves en figur kan utføre er relativt få men veldig unike og lette å lære seg (men desto vanskeligere å mestre). Fans vil absolutt kjenne igjen sine favorittfigurer i disse angrepene. Kratos bruker for eksempel sverdene og kjettingene sine til å svinge ihjel motstanderne slik han alltid har gjort, og med hjelp av Helios' blikk kan han blende noen før han setter inn dødsstøtet.

Dette er en annonse:

De seks heltene som presenteres komplementerer hverandre og spilles på totalt ulikt vis. Admiral Radec fra Killzone-serien benytter seg av diverse skytevåpen for å holde fiendene på avstand, mens Parappa er den rake motsetningen og benytter seg av kjappe nærangrepsbevegelser. Samtidig gjør Twisted Metals Sweet Tooth stor skade med både hagle og machete, mens Sly Cooper er mer defensiv og kan gjøre seg usynlig.

PlayStation All-Stars Battle Royale

Implementert i kampsystemet er de svært viktige superangrepene. Spillerne har ingen livmåler og et vanlig angrep kan aldri knerte, men når man får inn en smell fylles det såkalte supermeteret opp som låser opp tre nivåer av ødeleggende offensiver. Det første nivået av superangrep knocker ut en spiller øyeblikkelig dersom det treffer, og derfor er det veldig viktig å vite eksakt når man skal aktivere det. Skulle man dog holde igjen superangrepet og vente på nivå 2, kan man utføre et angrep som varer lengre og som har muligheten til å kverke flere spillere på en gang.

Det tredje og siste nivået er svært spesielt og gjør den aktuelle spilleren til en gal drapsmaskin for en kort stund. Alle figurene har unike superkrefter som er smarte referanser til spillseriene de kommer fra. Prinsessa fra Fat Princess hopper på en enorm kylling som utrydder alt på sin vei, og Parappa holder en stor konsert med sitt ultimate angrep hvis klimaks pulveriserer en tredjedel av banen til støv.

Dette er en annonse:

Det er ingen tvil om at Superbot vet hvordan man hedrer disse klassiske titlene samtidig som man får alt til å passe inn i spillet. Selv banene og alle formål er tatt fra Playstations rike spillarkiv. Foruten et Patapon-okkupert Hades bød den spillbare versjonen på en futuristisk storby fra Ratchet & Clank som halvveis uti kampen angripes av en sulten hydra fra det aller første God of War. Sandover Village fra Jak & Daxter får besøk av golfspillere fra Everybody's Golf, som får det til å hagle livsfarlige golfballer over hele banen.

PlayStation All-Stars Battle Royale

Mest interessant var banen inspirert av Little Big Planet som vokser gradvis, som om noen skulle bygge en bane i realtime i det prisbelønte plattformspillet. Etter en stund skjer imidlertid noe helt uventet, idet Buzz gjør sin entré. Plutselig blir matchen forvandlet til et game show der det gjelder å svare på spørsmål ved å stå på punkter på banen som representerer korrekt svar. Står man på feil sted straffes man, og skulle flere spillere stå på samme område gjelder det å knuffe hverandre bort for å forbli alene.

Alle disse hendelsene er tilfeldige, hvilket betyr at Hades i visse kamper kan ende opp med å vinne over Patapon-arméen og deretter fokusere på spillerne ved å angripe dem fra bakgrunnen. Ekstra dybde kommer fra alle Playstation-inspirerte elementer som dukker opp tilfeldig i løpet av spillet. Ved å benytte rakett-gevær, granater og energiskjold kan man fylle opp supermeteret og endatil kontre andres superangrep.

Den spillmessige grunnmuren i Playstation All Stars føles på forhånd svært stabil, og med tanke på at det finnes et skyhøyt potensiale for mange fantastiske rollefigurer og miljøer er vi veldig sugne på å få se mer av spillet. Det gjenstår dog å se om Sonys første slagsmålorgie kan matche kvaliteten og gjenspillingsverdien i Nintendos egen spillserie.

PlayStation All-Stars Battle Royale

Relaterte teksterLoading next content