Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler
Pokémon Go

Pokémon Go? Mer som Pokémon D'OH!

Gigantspillet Pokémon Go har snart erobret hele verden. Samtidig har det ført til en rekke hendelser som kan betraktes som merkelige og spesielle...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Pokémon Go er overalt om dagen. Du kan ikke stikke hodet ut av døra uten å se noen nistirre på mobilen sin i jakt på lommemonstre. Det er virkelig artig at folk kommer seg ut i frisk luft, og gjør noe som forhåpentligvis er sosialt med andre. Dette har dog også fått andre konsekvenser. Denne uken har vi hørt både artige, triste, merkelige og bekymringsverdi historier som følge av lommemonstrenes inntog i den virkelige verden. Her har dere noen av dem.

Ha øynene på veien!
La oss starte med en historie som heldigvis endte godt. En 28 år gammel amerikaner klarte nemlig bragden å kræsje en bil i et tre. Det kan virke som om han jaget en Butterfree eller noe, for han holdt relativt høy fart. Alt gikk bra med han, og forhåpentligvis Pokémon han jaget, men vi håper at han allerede hadde fanget en Mochamp. Han vil nok nemlig trenge beskyttelse fra broren sin siden det var han sin bil.

Pokémon Go

Eller øynene på stien
Å spille på mobilen er ikke bare farlig når man kjører. En gåtur kan også få konsekvenser. Det fant to tjue-åringer ut på den harde måten etter å ha klatret over et sikringsgjerde. Etter kort tid falt de over 30 meter ned en avgrunn. Da brannvesenet kom fant de den ene gutten bevisstløs, og den andre forslått. Siden det gikk bra med begge to må vi bare få spørre: er det bare vi som ser for en tegneserie hvor de to guttene har gått i løse luften en stund før de har innsett hva som skulle til å skje?

Dette er en annonse:

Hvem trenger sporhunder?
Så har vi selvsagt de utallige historiene om personer som finner noe de mest sannsynlig aldri ville ha funnet om de ikke letet etter Pokémon. Blant annet fant 19 år gamle Shayla Wiggins en død mann da hun letet etter vannbaserte Pokémon ved Big Wind River. Heldigvis virker det som om dødsfallet ikke har vært av kriminell art.

Noe som er kriminelt er hvordan en amerikansk mann oppførte seg mot to familier en sen kveld. Mannen begynte å berøre ett av barnene. Heldigvis var to marinejegerene på jakt etter lommemonstre like over gaten. Da de så mannens oppførsel bestemte de seg for å reagere. De stoppet mannen, og ringte politiet. Det viste seg senere at mannen blant annet var ettersøkt for drapsforsøk.

Pokémon Go

Kriminelles lokkemat
Applikasjonen kan brukes for ondt også. Pokémon Go-spillere i den amerikanske delstaten Missouri ble overfalt og ranet mens de har kikket på mobilen. Politiet mistenker at ranerene hadde sett seg ut isolerte områder hvor sjansen var stor for å finne Pokémon (ved å for eksempel bruke Lures), og dermed bare ventet på at andre spillere skulle komme. Denne trenden har virkelig spredd seg over hele verden. Vi har hørt om flere tilfeller i andre land. Blant annet har det kommet meldinger om knvistikker og andre hendelser med voldelig utfall. Vær forsiktig, folkens!

Dette er en annonse:

Politisk propaganda
Donald Trumps har allerede brukt Mass Effect i propagandaen sin, og tidligere denne uken var altså tiden inne for Pokémon Go. Da valgte han og assistentene å offentliggjøre en interessant video. Videoen er en Pokémon-parodi hvor spilleren fanger en tidligere ukjent Pokémon-figur kalt Crooked Hillary. Figuren likner mistenkelig mye på Hilary Clinton, og tilhører klassen "Career Politician". Skapningen kan utvikles til å bli"unemployed", og i beskrivelsen av figuren står det at den er kjent for "lying to Americans".

Pokémon Go

Lommemonstre vs. religion
Det måtte jo bare skje. Vi har hørt en pastor si at terrorister bruker applikasjonen for å jakte og drepe kristne. Pokémon Go tiltrekker seg nemlig demoniske krefter, og at det sender ut virtuelle, digitale cyberdemoner.

Så har vi selvsagt tilfeller hvor spillerene må ta store deler av skylda selv. En spiller trollet Westboro Baptist Church-menigheten med å plassere ut en Clefairy med navn "Loveislove" som forvarer av kirken. Om du ikke vet der er intoleranse og hat mot alt levende bærebjelker i troen deres.

Pokémon Go

Australia liker tarantellaer bedre enn Pokémon
Westboro Baptist Church-menigheten er dog ikke de eneste med et lunkent forhold til lommemonstre. Enkelte austrailiere har også sett seg leie av Pokémon-trenere. I enkelte deler av Sydney har politiet begynt å dele ut bøter til folk som befinner seg på offentlige plasser uten grunn. Sivilbefolkningen har også sagt sin mening om de som ikke flytter seg med å kaste vannballonger på dem.

Hvem bryr seg om været når man har Pokémon?
Ei dame som helt klart ikke ville brydd seg om vannballonger er nyhetsankeren Allison Kropff. Midt under værmeldingen til Bobby Deskins kom hun nemlig gående over skjermen, tilsynelatende uvitende om at hun havnet i bildet. I hendene hadde hun mobilen sin, og det ble straks åpenbart at hun spilte nettopp Pokémon Go.

Pokémon Go

Ikke slutt i jobben din for å bli Pokémon-trener!
Vi regner med at fru Kropff får beholde jobben, og heller ikke slutter for å jakte på Pokémon. Det er dog enkelte som velger sistnevnte. Tom Currie fra New Zealand bestemte seg nemlig for å slutte i jobben sin for å spille Pokémon Go på fulltid. Sist vi sjekket hadde han fanget 91 stykker. Imponerende, men vi har ett spørsmål: hvordan har han tenkt å forklare tomrommet i CVen sin på det neste jobbintervjuet når han har fanget alle? "Jo, jeg dedikerte livet mitt til å fange sånn derre Pokémon..." "Du er ansatt!"

Det er altså mye rart som har skjedd som følge av Pokémon Go, og det skal bli interessant å se om det kommer enda flere historier nå som applikasjonen har nådd disse kanter. Hva er det merkeligste du har hørt?

Pokémon Go

Relaterte tekster

6
Pokémon GoScore

Pokémon Go

ANMELDELSE. Skrevet av Terje Mardon Kello

Terje tok jobben med å anmelde det største sensasjonsspillet vi har sett i nyere tid, kanskje noen sinne. Men er egentlig Pokémon Go så bra som populariteten antyder?

0
Alola inntar Pokémon Go i morgen

Alola inntar Pokémon Go i morgen

NYHET. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

I går var den årlige Pokémon Day og i den forbindelse hadde The Pokémon Company litt nytt å dele. Selv om annonseringen av 9. generasjon lett er den største nyheten fra...Loading next content