Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Pro Evolution Soccer 2017

Pro Evolution Soccer 2017: Inntrykk fra demoen

Serien lever fortsatt i skyggen av FIFA, men de siste årene har PES bare blitt bedre og bedre. Den nye demoen avslørte at denne trenden fortsetter utover neste sesong...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Pro Evolution Soccer hadde noen dårlige sesonger på PS3/360-tiden, og i etterkant har FIFA etablert seg som den overlegne serien i bransjen med tanke på popularitet og salg. Samtidig har PES tatt store steg innpå kvalitetsmessig siden overgangen til dagens konsoller. Byttet til FOX-spillmotoren (den samme som brukes i Metal Gear Solid V: The Phantom Pain) sikret vakrere og mer detaljert grafikk, og i tillegg har Konami jobbet mye med å gjenskape mer flytende og naturtro animasjoner. PES 2015 startet revolusjonen, og med PES 2016 klarte teamet å levere gameplay med stabil kvalitet over hele banen. I år, med Pro Evolution 2017, fortsetter de denne trenden. Det nye spillet har plenty av små forbedringer uten at det river i stykker kjernen i gameplayet. Dette betyr at PES 2017 minner mye om PES 2016. Det er massevis av endringer, men brorparten av dem er av den mindre sorten.

HQ

Det første vi legger merke til når vi fyrer opp demoen er grafikken, spesielt med tanke på Barcelona FCs stadion og områdene rundt. Alle som er fans av Barca vil fryde seg over detaljrikdommen Konami har fått på plass her. Dessverre kan ikke det samme sier som de som foretrekker andre spanske lag, ettersom Konami mistet La Liga-rettighetene til EA Sports. Uansett er det ni lag i demoen, mer bestemt Corinthians, Flamengo, Boca Juniors, River Plate, Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Frankrike og Tyskland. Lagene er hentet fra 2015/1026-sesongen for demoen, men utviklerne lover at de vil være vesentlig raskere med å oppgradere lagene til å gjenspeile årets sesong denne gangen. Formålet med demoen er uansett å vise frem gameplayet, og dette er også området der Pro Evolution Soccer 2017 virkelig skinner.

PES 2017 er nemlig en ypperlig fotballsimulator, selv om noen deler av spillet kan fremstå som litt akrkadepreget sammenlignet med FIFA. For noen vil dette være negativt, men for meg gjør det opplevelsen morsommere. Det er for tidlig å skulle sammenligne med FIFA 17, for jeg har ikke prøvd årets EA-spill ennå, men dette er helt klart mer fornøyelig for mitt vedkommende enn FIFA 16 var. Faktisk er dette en sånn type demo jeg kan bruke timevis på selv om man spiller de samme enkeltmatchene om og om igjen. Såpass moro er faktisk PES 2017.

Dette er en annonse:

Én av årsakene er friheten man får til å spille ordentlig fotball. Et spill som dette er aldri mer morsomt enn det spilleren som har kontrolleren i hendene klarer å gjøre det. Hvis du kjenner og mestrer kontrollene, samtidig som du forstår hvordan spillerne beveger seg på banen, kan du få til noen imponerende angrep i Pro Evolution Soccer 2017. Veggspill, gjennomspill, driblinger og presise innlegg, hvis du kjenner fotball og mestrer kontrollene er det lite som ikke lar seg gjenskape på Konamis fotballbane.

Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

Så hva er bedre?

PES 2017 flyter bra, og da snakker vi ikke bare om de 60 bildene i sekundet. Vi snakker også om samhandlingen mellom ballen og spillerne. Fysiske konfrontasjoner ser mer realistiske ut, og kan resultere i en rekke forskjellige fall eller dueller. Likevel fremstår ballen som mer fri enn i PES 2016. Det er lettere å miste ballen til en motstander hvis man har en dårlig touch, og dette får spillet til å virke mer dynamisk og naturtro.

Dette er en annonse:

I tillegg har likt å se flere animasjoner i kontekst, altså fall, skudd og pasninger som preges av situasjonen rundt spilleren. Vi setter pris på det lille ekstra Konami har lagt ned i PES 2017, som når spilleren må strekke ut foten litt ekstra for å holde kontroll over ballen, eller bruke utsiden av foten for å sende en lett, kontrollert ball til siden. Det er små detaljer som dette som sikrer fotballens magi i virkeligheten og det er deilig å se at de er med her også.

Til slutt må vi også nevne keeperne og dommerne, som begge har fått overhalinger. Burvokterne har flere animasjoner i arsenalet og kan reagere naturtro på de aller fleste skudd. De er mer tilstede som en del av laget, selv om de selvsagt ikke redder alle baller. Det samme gjelder også dommerne, som er mer tilstede enn før. De virket rettferdige i avgjørelsene sine, og de hadde selvsagt spraybokser til å merke opp hvor frispark skal tas fra og hvor muren skal stå, akkurat som i virkeligheten...

HQ

Hva må fortsatt forbedres?

Auto-play har fortsatt potensiale til å bli bedre. Selv om spillet fremstår som løst og flytende har det fortsatt litt å gå på. Det kan bli enda løsere og enda mer flytende. Enkelte pasninger, særlig de som går i rom, avslører noen ganger at spillere løper i et bestemt mønster, litt som om de følger en fastsatt linje. Dette kan være frustrerende ved noen tilfeller, som de gangene en pasning nesten på magisk vis raser forbi bare centimeter unna en forsvarers fot, eller hvis man prøver å bryte ut av et løp fremover mot ballen. Man merker at man er låst til linjen spillet har tegnet opp for deg, og plutselig føler man ikke seg så fri lenger likevel. I hvert fall ikke før man når frem til kula. Dette er muligens det største problemet vi har med gameplayet i PES 2017.

Samtidig irriterer vi oss litt over mangelen på skikkelige feiringer. Her ligger PES milevis bak EA og FIFA, og selv om det kanskje ikke er en livsviktig del av spillingen, savner vi muligheten til å kunne feire etter eget ønske. Man kan aktivere spesifikke feiringer, men de føles helt ute av kontekst og blir fort svært repetitive. Dette river oss litt ut av opplevelsen, og bryter ned illusjonen av å ta del i en ekte fotballkamp.

Hvor morsomt er det?

Pro Evolution Soccer 2017 er med andre ord ikke perfekt, og det gjentar noen av feilene fra fortiden, men det er likevel bedre enn det allerede solide PES 2016. Det er ikke til å ta feil av at Konamis nye fotballsimulator er et morsomt spill, og gleden av idretten er smittende. Det gjenstår fortsatt å sette dette opp mot FIFA 17, men Konami er definitivt en utfordrer - en rival - EA burde ta på alvor!

HQ
Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

Relaterte tekster

3
Pro Evolution Soccer 2017Score

Pro Evolution Soccer 2017

ANMELDELSE. Skrevet av Sam Bishop & Mike Holmes

Konami vet hva de gjorde bra forrige høst, og nå har de brukt det meste av tiden på å finjustere og polere. Høstens første fotballspill er en perle!

0
- PES League tok et stort steg på Anfield

- PES League tok et stort steg på Anfield

ESPORTSTEKST. Skrevet av Tor Erik Dahl

Gamereactor var nylig på plass på Liverpool FCs stadion Anfield i forbindelse med PES Leagues regionsfinale. Under tilstelningen tok vi en prat med Konamis Jonas Lygaard...

2
Maradona gir seg ikke i PES 2017-krangelen

Maradona gir seg ikke i PES 2017-krangelen

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Det startet med at den argentinske fotballegenden Diego Maradona truet med å saksøke Konami for å ha inkludert en spiller med hans navn og utseende i Pro Evolution Soccer...Loading next content