Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Project X Zone 2

Project X Zone 2

Er du blant dem som drømmer om å la figurer fra Tekken, Street Fighter, Ace Attorney og Fire Emblem slåss side om side? Da er Project X Zone 2 spillet for deg!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Har du alltid drømt om å se Jin Kazama fra Tekken og Nemesis fra Resident Evil kjempe mot hverandre så busta fyker? Er du en som i all hemmelighet drømmer om hvordan det ville vært hvis Ryu og Ken fra Street Fighter måtte kjempe sammen med Phoenix Wright fra Ace Attorney-spillene? Eller kanskje tenker du på hvor fett det ville vært hvis X og Zero fra Mega Man X-spillene kjempet på lag med Chrom og Lucina fra Fire Emblem: Awakening? Hvis dette er deg, kan jeg melde at Project X Zone 2 er svaret på alle dine bønner og drømmer.

HQ

Kort fortalt snakker vi her om oppfølgeren til Project X Zone, et crossover-spill fra 2013 hvor man fikk kontrollen over figurer fra en rekke kjente og ukjente spillserier fra tre av de største japanske selskapene: Sega, Capcom og Bandai Namco. Det vi fikk den gang var et turbasert strategispill hvor man beveget figurene på et spillbrett delt opp i rutenett, og med én gang man konfronterte en fiende gikk det slag i slag med mer direkte slåsskamp hvor god timing resulterte i mer skade. Formelen er ikke helt ulik en kombinasjon av oppskriften til Fire Emblem- og Disgaea-seriene, med andre ord.

Hvis du var blant dem som tenkte at Project X Zone var helt perfekt akkurat slik det var, og at det ikke trengte noen vesentlige forandringer, kan jeg nok en gang melde at du er blitt bønnhørt. Project X Zone 2 følger i praksis akkurat den samme formelen som sist, og strukturelt sett er det ingen endringer av betydning å spore. Ulempen med dette er at alle som har første spillet friskt i minne sansynligvis blir fort lei. Opplevelsen blir nemlig litt vel gjentakende i lengden, og den tilbyr ikke den helt store utfordringen. Derfor egner dette seg best i mindre mengder om gangen.

Dette er en annonse:
Project X Zone 2

Heldigvis er det ikke alltid negativt at ting forblir de samme. Noe av det som gjorde Project X Zone så underholdende var den fullstendig latterlige og useriøse historien. Dette får vi heldigvis enda mer av i Project X Zone 2. Spillet sjonglerer flere baller på mesterlig vis. På den ene siden føler en virkelig at de forskjellige rollefigurene er seg selv like og snakker slik vi er vant til å høre dem. På den andre siden tar spillet aldri seg selv eller rollefigurene høytidelig og lirer av seg den ene vittigheten etter den andre. Ordspill, vitser og til tider drøye kommentarer står i kø for å bli servert, og resultatet er en deilig fjollete historie.

Da kan man alltids leve med at heller ikke denne gangen gir historien særlig mening. Den har noe å gjøre med gylne kjettinger som dukker opp i flere tidsaldre og verdener, slik at verdenene blir bundet sammen. Samtidig lusker selvfølgelig flere slemme aktører i bakgrunnen, og trekker i trådene. Det høres kanskje spennende ut, men plottet er vanskelig å få tak i, og selv heltene innad i spillet sier ting som: «Dette skjønner jeg ikke helt, men så lenge jeg får banket noen slemminger får jeg vel svar til slutt». Da sier det seg selv at historien ikke står altfor sentralt i dette spillet.

HQ
Dette er en annonse:

For det som faktisk står i sentrum av denne serien er én eneste ting: Fanservice. Her disker man opp med en rekke kjente og kjære rollefigurer og lar dem bryne seg sammen (eller mot hverandre) mot de mest absurde odds. Hvorfor? Litt for at du skal få lyst til spille en rekke kjente og ukjente spillserier, men først og fremst fordi det er moro. Det er noe herlig befriende med å se Dante og Vergil fra Devil May Cry samarbeide for å knuse M. Bison fra Street Fighter, eller å se den samkjørte grisejulingen som Kazuma Kiryu og Goro Majima fra Yakuza-serien langer ut mot Vile fra Mega Man X.

Den største endringen fra forrige spill handler i all hovedsak om utvalget av rollefigurer. Som sist gang opererer våre helter i grupper på to og to, med en tredje valgfri rollefigur som fungerer som support-enhet man kan påkalle én gang per kamp. Personlig synes jeg de forskjellige studioene har gjort et bedre utvalg av spillhelter denne gangen, og det er også litt flere kjente helter for oss her vestpå å spore. Jeg har allerede nevnt Yakuza-serien som et nytt og godt tilskudd, men også helter fra Ace Attorney, Streets of Rage, Strider, Shinobi og Soul Calibur-seriene gjør sitt inntog her. Og la oss ikke glemme selveste Segata Sanshiro, som gjør tidenes comeback i dette spillet. For ordens skyld: Segata Sanshiro er en fiktiv figur Sega frontet i sine reklamer for Sega Saturn på 90-tallet, og har til dels mange likhetstrekk med Chuck Norris.

Project X Zone 2Project X Zone 2

To innslag mange Nintendo-fans sikkert vil sette pris på, er at denne gangen får vi også rollefigurer fra Fire Emblem: Awakening og Xenoblade Chronicles. Sistnevnte er kanskje ikke så rart, ettersom det er Monolith Soft (studioet bak Xenoblade-spillene) som står for mesteparten av utviklingen av Project X Zone-spillene. Tilfredsstillelsen av å banke livskiten ut av fiender med kampmusikken You Will Know Our Names fra Xenoblade Chronicles i bakgrunnen er nesten ubeskrivelig.

Og mens vi først er inne på musikken: Utvalget av musikk fra de forskjellige spillseriene er nesten like godt som utvalget av rollefigurer. Ikke bare dét, men noen av remiksene av disse er også skikkelig tøffe. Utvalget burde kanskje vært større med tanke på spillets lengde, men det er uansett mye godt å ta av underveis.

Alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen. Noen serier føles overrepresenterte, noen av de gamle heltene fra forrige spill er borte, og enkelte typer helter føler man at det blir litt for mange av. Mye av dette vil selvfølgelig handle om smak og behag, men noe av sjarmen med forrige spill var å se ukjente spillfigurer fra glemte serier få en ny anledning i rampelyset. At slike figurer må vike for enda en slåsskjempe fra Street Fighter eller Resident Evil føles litt feil. Dessuten har spillet altfor mange ninjaer. Jeg liker ninjaer, men det blir for mange av dem i Project X Zone 2.

Project X Zone 2Project X Zone 2

Du behøver på ingen måte ha spilt det første spillet for å gi deg i kast med Project X Zone 2, men jeg synes litt synd på deg dersom du ikke er vant med kampsystemet fra før av. Spillet gjør på ingen måter noen god jobb med å lære deg opp i hvordan det hele fungerer, og en betydelig bedre opplæringsdel bør utvikles dersom et tredje spill noen gang blir en realitet.

Samlet sett gir Project X Zone 2 akkurat det en kan forvente. Man får plenty med fanservice, en tullete historie man flirer godt av underveis og gode musikalske arrangementer. Man får et kampsystem som blir litt gjentakende i lengden, men som likevel klarer å underholde deg i akkurat passe mengder. I tillegg lærer du mye om diverse kjente og ukjente spillfigurer, og kanskje får du også lyst til å prøve deg på et par av spillene disse figurene kommer fra? I så fall tipper jeg Capcom, Sega og/eller Bandai Namco gnir seg i hendene og føler at de har lykkes.

Og siden vi snakker om det får dere ha meg unnskyldt, jeg må nemlig sjekke når neste spill i God Eater-serien kommer til Europa...

HQ
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Fanservice, fanservice og atter mer fanservice, godt utvalg av rollefigurer, mye sjarm og humor, engasjerende, godt lydspor med tøffe arrangement av gamle klassikere.
-
Dårlig opplæringsdel, i praksis ingen nyheter, gjentakende formel, tullete historie, altfor mange ninjaer.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

2
Project X Zone 2Score

Project X Zone 2

ANMELDELSE. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Er du blant dem som drømmer om å la figurer fra Tekken, Street Fighter, Ace Attorney og Fire Emblem slåss side om side? Da er Project X Zone 2 spillet for deg!

0
Tolv minutter med Project X Zone 2

Tolv minutter med Project X Zone 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Vi har fått en ny og usedvanlig lang trailer fullstappet med gameplay. Det er snakk om spillet Project X Zone 2, hvor Bandai Namco, Capcom og Sega har latt sine kjente...

1
Project X Zone 2 får dato

Project X Zone 2 får dato

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Bandai Namco har avslørt på Twitter at deres Project X Zone 2 skal slippes i Europa 19. februar. For alle som ikke er kjent med spillserien, kan vi fortelle at Project X...

0
Nye skjermbilder fra Project X Zone 2

Nye skjermbilder fra Project X Zone 2

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Når det kommer til fanservice, er det få spill som kan matche det Project X Zone-serien har å tilby. Det er et strategirollespill med de mest populære figurene fra Bandai...Loading next content