Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Red Dead Redemption

Red Dead Redemptions flerspiller ødelagt av moddere

Og Rockstar virker ikke interesserte i å reparere det.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Red Dead Redemption var et banebrytende spill da det kom i 2010, og det har fortsatt mange trofaste spillere. Spillet fikk i sin tid 95/100 på Metacritic, og ikke mindre enn en saftig 10/10 av Gamereactor. Nå kan det derimot se ut som flerspillerdelen av spillet er ødelagt, og Rockstar virker ikke særlig interessert i å hverken fikse problemene eller snakke om de.

En gruppe som kaller seg Fix Red Dead Redemption har nå vokst til 1842 medlemmer, noe som må sies å være et imponerende antall for et fem år gammelt spill. De er frustrerte fordi flerspillerdelen av spillet har vært ødelagt over lang tid, og for det de føler er mangelfull informasjon fra Rockstars side. Henvendelser til Rockstar blir enten slettet eller besvart med «submit a ticket», og det har ikke kommet noen indikasjoner på at de prøver å reparerer det.

- Vi vet meget godt at dette spillet er et «gammelt» spill, men det er fremdeles mange tusen der ute i verden som gjerne vil fortsette «eventyret» i ville vesten. Alt vi vil ha er et ærlig og oppriktig svar på hva som vil skje med Red Dead Redemption, et svar kan alle leve med. Det er uvissheten og tausheten vi ikke vil eller kan akseptere, uttaler Hans-E. Kjosmoen, aka. Haffen7, som er en av initiativtakerne bak gruppen.

Problemet oppstår når spillere bruker modifikasjoner på sitt eget lokale spill og tar med seg disse inn i flerspillerdelen av spillet. Den vanligste av disse modifikasjonene fjerner alle npc-karakterer fra spillet, og legger til andre npc-er som man kan drepe for å få tilnærmet uendelig med erfaringspoeng.

For en demonstrasjon av problemene kan du ta en kikk på denne videoen.

På en side er dette rent juks, og blodig urettferdig mot de som vil tjene erfaringspoeng på rederlig vis. Men det gjør også at alle andre spillere får problemer med å gjøre oppdrag, tilkalle hesten sin, eller i det hele tatt se andre spillere. I noen tilfeller krasjer like godt hele spillet for dem.

Problemet reproduserer seg også ved at spillere som har vært i en modifisert spillsesjon tar med seg problemene videre i andre flerspiller-sesjoner han eller hun entrer. Slik sett berører det langt flere enn de som jukser eller har møtt på jukserne.

Vi har forsøkt å få tak i Rockstar for å få innsikt i hvordan de stiller seg til dette, og om de har planer om å reparere spillet. De har ikke svart på våre henvendelser.

Red Dead Redemption

Relaterte tekster

Undead NightmareScore

Undead Nightmare

ANMELDELSE. Skrevet av Kristian Nymoen

Westernspillet Red Dead Redemption er ansett som et av årets desidert beste spill og med tilleggspakken Undead Nightmare blir vi servert et zombieinfisert gjensyn med western-universet...Loading next content