Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Redaksjonens lørdagshjørne: Jostein

Ukens lørdagshjørne står i nostalgiens stjernetegn, for Jostein har gått tilbake til noen av sine klassikere den siste tiden...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er lørdag, på tide å slappe av og roe ned litt. Vi sjekker innom de forskjellige skribentene våre og finner ut av hva de har drevet med i uka som har gått, hva de spiller i helga og om de har noe kult å anbefale som ikke nødvendigvis er 100% spillrelatert. Denne lørdagen er det Jostein som deler tankene sine rundt litt av hvert.

Redaksjonens lørdagshjørne: Jostein

Minecraft/Tekkit

Jeg har vært på en lengre vandring i min barnsdoms spillopplevelser de siste par månedene. Det hele begynte med at en barndomsvenn foreslo at vi skulle spille Tekkit Classic, en mod til Minecraft som legger til ulikt industrielt maskineri, fra elektriske verktøy til atomkraftverk. Jeg har ikke spilt Minecraft overhodet siden den offisielle utgivelsen i 2011, så etter å ha slitt litt med å få en stabil server opp å gå kom vi endelig i gang, og det tok ikke lange tiden før vi begge var smått hekta. Jeg husker nå hvorfor vi pøste hundrevis av timer i Minecraft og Tekkit da det enda var i alfa og beta. Den kreative tilfredsstillelsen man får av å bygge noe med et personlig preg helt fra bunnen av er der fremdeles. På toppen av dette har man den ekstra tekniske utfordringen Tekkit byr på ved at du kan bygge kompliserte nettverk av maskiner som automatisk prosesserer resursser.

Dessverre er barndomsvennen min bortreist noen uker, så jeg har (motvillig) sagt jeg skal vente til han kommer tilbake før jeg fortsetter. Noe som har bidratt til min andre nostalgitripp...

Dette er en annonse:
Redaksjonens lørdagshjørne: Jostein

Old School RuneScape

Akkurat denne nostalgitrippen ble utløst av at Old School RuneScape (OSRS) nylig kom ut til Android og iOS. Jeg spilte litt OSRS da det først ble gjort tilgjengelig uten abomenment for noen år tilbake, men spillet klarte ikke gripe meg skikkelig den gang. For de uinnvidde, OSRS er RuneScape-servere som er offisielt utviklet og driftet av utviklerne Jagex.

Jeg var dermed mest nysgjerrig på om et spill som RuneScape ville egne seg på mobiltelefon. Det er tross alt et spill designet for mus og tastatur årevis før smarttelefoner kom på markedet. Jeg ble derfor veldig imponert over hvor smertefri den overgangen har vært. Først og fremst: OSRS på mobil er akkurat det samme spillet som på PC. Du spiller på samme konto og med samme figur.

Dette er en annonse:

Ikke at dette hadde hjulpet dersom det ikke var en komfortabel spillopplevelse på mobil i utgangspunktet. Det kan jeg med glede si at det er. Det tar meg under ti sekunder fra jeg åpner appen til jeg er i spillet. Menyene er enkle å navigere, figurkontrollene er intuitive og kamerakontrollene likeså (klyp for å zoome, sveip for å panorere). Det eneste kontrollrelaterte kompromisset som har måttet inngås er at høyreklikking gjøres ved å trykke og holde et knapt sekund. Avhengig av hvilken aktivitet du holder på med kan dette være en betydelig ubekvemhet. Kontroller til side, så er det eneste betydelige ulempen ved mobilversjonen det åpenbare tapet av skjermareal å boltre seg på.

På grunn av mobilklienten har jeg virkelig kost meg med OSRS den siste tiden. Joda, mye av tiden har vært via PC-klienten, ikke mobil-appen, men det er nettopp det som er så flott: Uansett hvilken av de to jeg logger meg på så kan jeg fortsette akkurat der jeg slapp.

Redaksjonens lørdagshjørne: Jostein

Hva har dere spilt, lest, sett eller hørt i det siste?Loading next content