Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Resident Evil 4 (2004)

Resident Evil 4 får lanseringsdato!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Endelig har Nintendo sendt oss den offisielle lanseringsdatoen for deres etterlengtede Resident Evil 4 spill. Mens både amerikanere og japanere får spillet i januar 2005, er det nå klart at vi europeere kan rive spillet ned fra hyllene 18. mars 2005.

Her følger et utdrag fra Nintendo's pressemelding og et par ferske skjermiser fra spilletL

Oslo 17. desember 2004 - Forbered deg på å bli skremt, vettskremt, når Capcom’s horrorspill, Resident Evil 4, lanseres 18. mars 2005 på Nintendo GameCube. Dette spillet som kun utgis til Nintendo GameCube i mars, er det 15 spillet i Resident Evil serien som totalt har solgt over 25 millioner eksemplarer internasjonalt.

Det første Resident Evil spillet som ble lansert, dannet grunnlaget for en helt ny spillsjanger. Nå fikk man fikk muligheten til å oppleve såkalt "survival horror". Resident Evil 4 er tro mot denne sjangeren samtidig som spillet også har mer action-preg over seg enn de tidligere spillene. Handlingen foregår flere år etter de grufulle hendelsene i Racoon City. Spilleren har rollen som spesialagent Leon S. Kennedy som er på et topp hemmelig oppdrag. Han må finne presidentens datter som er kidnappet og undersøkelsene bringer ham til en mystisk liten by i Europa. Der venter det ham en grufull oppdagelse og det levende marerittet er i gang.

Den tilstedeværende grøsserfølelsen er forsterket mer enn før i Resident Evil 4, takket være en ny kameraføring og kontroll over rollefiguren. Capcom har fjernet den fastlåste kameravinkelen, og nå følger kameraet rett bak spilleren slik at det er lagt opp til mer naturlige bevegelser og angrep hvor det blant annet er laget en ny sikt og skyt funksjon.

Visse bevegelser er nå kun et knappetrykk unna takket være den nye action-knappen. Spilleren vil dermed være i stand til å foreta et utvalg av bevegelser inklusive spark, hopp, dukk og svømme ved å trykke raskt på en viss knapp etter å ha blitt bedt om dette på skjermen. Dette tillegget bidrar også godt til å få opp adrenalinet i spillingen

Hordene med levende døde, som vi har blitt så godt kjent med i de tidligere spillene, er nå erstattet med en enda mørkere versjon av ondskap. En utvidet kunstig intelligens gjør at fiendene er raskere, mer selvstendige og farligere enn noen gang. I stedet for å automatisk dukke opp et visst sted, vil fienden nå forfølge deg, gjemme seg, vente og angripe når du er på det mest sårbare. Det nye kameramoduset bidrar også til en god porsjon usikkerhet siden siden du ikke lenger kan se hva som kommer snikende bak deg, inntil det er for sent.

Alt blir mer og mer skremmende jo lengre du kommer i spillet og i dine undersøkelser av hva som har skjedd. Grafikken er både realistisk og forseggjort, og gjør at man får den ekstra virkelighetsfølelsen som skal til for skrekken blir sittende i ekstra lenge. Sammen med effektfull lyd og en dyster bakgrunnsmusikk, vil Resident Evil 4 sette nervene dine i helspenn på kort tid.

Slå av lyset, skru opp surround lyden og forbered deg på det mest nervepirrende spillet så langt i 2005.

Resident Evil 4 (2004)
Resident Evil 4 (2004)
Resident Evil 4 (2004)
Resident Evil 4 (2004)

Relaterte tekster

9
Resident Evil 4Score

Resident Evil 4

ANMELDELSE. Skrevet av Jesper Karlsson

Det er noe rottent i Spania når Capcom tar med sin kuuleste actionhelt på et halvdårlig PC-eventyr...

1
Residen Evil 4 - PS2Score

Residen Evil 4 - PS2

ANMELDELSE. Skrevet av David Skovly

Stålsett deg, bonderomantikken er forsvunnet og jakten på presidentens datter er i gang - denne gangen på Playstation 2!

0
Redaksjonens Lørdagshjørne: Uke 23, 2021

Redaksjonens Lørdagshjørne: Uke 23, 2021

ARTIKKEL. Skrevet av Ruben Jones

Rubens uke har vært preget av frysepizza, en nostalgisk jakt på et platina-trofé og en stor skuffelse. Ikke at sistnevnte har noe med førstnevnte å gjøre. Dr. Oetker for life.Loading next content