Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Return to Castle Wolfenstein

Return to Castle Wolfenstein

Activision har nå - nesten 10 år etter utgivelsen av forgjengeren - kastet seg over det vågestykket det er, å lage en oppfølger til kultspillet Wolfenstein 3D.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det var en gang I 1992, da nesten alt som kunne krype og gå, falt for dataspillet Wolfenstein 3D. Som det første betydelige spillet i sin genre, var det nå mulig for spilleren foran skjermen å bli plassert midt i morderiske begivenheter i "3D". Grafikken var - målt med nåtidens 32-bits farger og 3D-akselererte grafikkort - grovt og primitivt, men den gangen vakte spillet stor oppsikt.

Handlingen var enkel og overskuelig: Du spilte en amerikansk kommandosoldat, som var sperret inne på Castle Wolfenstein. Oppgaven var i all sin enkelhet: Skyt deg vei ut av slottet - og gjør kål på så mange ’krauts’ som mulig underveis.

Activision har nå - nesten 10 år etter utgivelsen av forgjengeren - kastet seg over det vågestykket det er, å forsøke og gi ut en oppfølger. Så det var både med en nostalgisk tåre i øyekroken og en viss angst, at CD’en til Return to Castle Wolfenstein ble satt i PC'en. Kanskje det hadde lykkes dem å holde en fornuftig balanse mellom tradisjon - og moderne gameplay?

Basert på virkelige hendelser?
Opplegget til det nye spillet er, at de 2 amerikanske kommandosoldatene er forsvunnet under et oppdrag. De skulle finne ut mer om, hva det egentlig var man holdt på med rundt og på Castle Wolfenstein. Er det kanskje noe i ryktene, som fortalte, at nazistene håpet på å vende krigslykken ved hjelp av okkulte besvergelser og genetiske eksperimenter?

Dette er en annonse:

SS-lederen Himmler hadde faktisk en del okkulte foreteelser gående. Hele det forstyrrede mytologiske grunnlaget for den nazistiske ideologien bærer preg av det. Det fandtes faktisk også et slott i virkeligheten, hvor SS-ledelsen utførte besvergelser for den indre kretsen i toppen. Så spillet har - tross sin noe fantasifulle historie - et visst grunnlag i faktiske begivenheter.

Introvideoen kaster et tilbageblikk til en fjern fortid tydelig på nordisk/germansk mytologi. Sceneskift til samtiden - altså under krigen. De alliertes militære ledere er i møte, hvor man diskuterer, hvordan de 2 soldatene kan befris. Skal man hente dem ut - eller gi dem ekstra tid til å finne ut mer? Det er med andre ord lagt opp til en cocktail av handlingselementer fra så forskjellige stemninger som X-files, den klassiske krigsfilmen Ørneredet og ikke minst den fandenivoldske Indiana Jones.

Vår helt - som fortsatt heter B. J. Blazkowicz - holdes i starten av spillet, fanget i kjelleren under slottet. Bare bevepnet med en dolk, har han det som mest av alt ser ut som en umulig oppgave. Han får fort uskadeliggjort en vakt, og får dermed fatt i en Luger, så han kan begi seg ut i kjellergangene...

09 Gamereactor Norge
9 / 10
+
Den nydeligste grafikken – som innpakning av en velfungerende, morsom og spennende oppdatering av det klassiske Wolfenstein-spillet.
-
Hovedpersonens stive våpenføring. Litt for lett å finne og bruke de elementene, som kan smadres, aktiveres eller sparkes inn.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Return to Castle WolfensteinScore

Return to Castle Wolfenstein

ANMELDELSE. Skrevet av Carsten Skov Teisen

Activision har nå - nesten 10 år etter utgivelsen av forgjengeren - kastet seg over det vågestykket det er, å lage en oppfølger til kultspillet Wolfenstein 3D.

0
Return to Castle Wolfenstein 2 på vei?

Return to Castle Wolfenstein 2 på vei?

NYHET. Skrevet av Jon Andreas Bjerk

I en ny uttalelse på G4TechTV showet, Pulse, bekrefter id's sjef Todd Hollenshead at Return To Castle Wolfenstein 2 er under utvikling hos en annen utvikler. Vi har mer info og spekulasjoner innenfor!

0
Return To Castle Wolfenstein SP Demo

Return To Castle Wolfenstein SP Demo

NYHET. Skrevet av Kristian West

Activision, Gray Matter og id Software har sluppet en Single Player-demo av Return To Castle Wolfenstein, i kjølvannet av deres fullversjonsflaggskip. Og hvor kan du hente den?Loading next content