Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Starfield

Russisk språkstøtte fjernet fra Starfield

Selv om det ikke har kommet noen kommentar om dette fra Bethesda, kan det ha sammenheng med den russiske krigen mot Ukraina.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Da Russland startet sin krig mot Ukraina i fjor tok flere selskaper et klart standpunkt mot det ved å bare fjerne seg selv og sine produkter fra det russiske markedet. En av de argeste motstanderne av den urettferdige krigen var Microsoft, som kunngjorde at de ville suspendere alt salg av produkter og tjenester i Russland, samtidig som de donerte mye penger og bidro til å beskytte Ukrainas cybersikkerhet.

Som et resultat av dette støttes ikke Windows lenger i Russland, ei heller Xbox, og Microsofts spill vil ikke bli utgitt i landet. Dette betyr at Starfield heller ikke vil være der, og nå ser det ut til at dette også har ført til andre konsekvenser.

PCGamesN rapporterer at en ny oppdatering av Starfields Steam-side har fjernet alle spor av russisk språkstøtte, noe som tradisjonelt har vært en del av Bethesdas spill.

Ingen offisiell kommentar har blitt gjort om hvorfor denne beslutningen ble tatt, men en rimelig gjetning er at det faktum at spillet ikke vil bli utgitt i Russland og plattformene det vil være tilgjengelig for ikke støttes der. Jeg kan også tenke meg at de grusomme rapportene om russiske krigsforbrytelser de siste par dagene ikke akkurat gjorde avgjørelsen vanskeligere heller.

Starfield

Relaterte tekster

7
StarfieldScore

Starfield

ANMELDELSE. Skrevet av Jonas Mäki

Endelig er det tid for å utforske verdensrommet i Bethesdas første helt nye spillserie på over 25 år. Vi sjekker om romfartseventyret holder det som loves...Loading next content