Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Sea of Thieves

Sea of Thieves

Vi dro til sjøs sammen med utviklerne fra Rare, og endte opp med et minnerikt eventyr.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sea of Thieves var et av mange spill som var tilstede på Gamescom i år. Som seg hør og bør seilte også utgiver Rare inn til London for å vise frem spillet for alle oss som ikke kunne ta turen til Køln. Her var de snille nok til å spille sammen med oss og to andre journalister slik at de kunne veilede oss litt. Det ble uansett mye kaos og moro.

HQ

Jeg må innrømme at jeg ble nervøs da de rutinerte utviklerne, som visste akkurat hva de gjorde, slengte rundt seg med fraser som ga null mening i starten. "Bruk kartet", "få opp ankeret", "spill trekkspillet ditt" var alle ordre som var ukjente for oss i det vi ble kastet inn i spillet. I tillegg ble vi passe overveldet da vi fikk se alt innholdet som dukket opp ved åpning av våpenhjulet. Dette oppsummerer starten på min ferd i Sea of Thieves. Som en samling sjarmerende helter i en sandkasse finnes det en hel masse å gjøre, men det gjelder å ta for seg én ting om gangen.

Etter at jeg fikk roet meg ned og fikk staket ut riktig kurs (bokstavelig talt, ettersom jeg har et kompass for å gjøre det) fikk jeg beskjed om at det finnes et skattekart. Naturligvis tok jeg da turen under dekk for å finne ut hvor jeg skulle dra. Etter det ble de andre i gruppen min satt til å ta seg av anker, seil og gudene vet hva mens jeg hadde ansvaret for å stå bak roret og guide oss til hvor vi skulle dra; skatteøya. Så snart de andre besetningsmedlemmene hadde gjort ferdig sin jobb kom de til meg med trekkspill og dyttet et kart opp i ansiktet mitt - selv utviklerne vet hvordan de skal tulle litt i sitt eget spill.

Dette er en annonse:
Sea of Thieves

Når jeg så kom til land, etter å ha skutt meg selv ut av en kanon, utforsket hele gruppen litt før vi fant ut at det var viktig å bruke retningssans og orienteringsferdigheter for å finne frem ettersom det ikke var noe mini-kart som hjelper oss på vei. I stedet for hjelpemidler må jeg vekte hvor jeg skal, og bruke mine egne øyne og kompass for å nå dit (utrolig, ikke sant?). Senere måtte gruppen løse gåter fremfor å bruke kart for å finne skatten, og dette ga oss nye utfordringer ettersom vi måtte lete etter ledetråder og bruke metoder vi har hørt om i diverse sjørøverhistorier for å finne skatten. Blant annet måtte vi telle skrittene våre.

Man skulle tro alt var i skjønneste orden etter at vi fant skatten, gravde den frem og tok den opp, men den gang ei. Det er mange utfordringer vi kan møte på i Sea of Thieves. Én av disse er de forskjellige monstrene som dukker opp i spillet. Jeg er ikke helt sikker på hvor mange forskjellige det er, men vi ble i alle fall møtt av en gjeng fiendtlige skjeletter som vi måtte skremme bort med en muskedunder, en pistol og et sverd før vi kunne komme oss tilbake til sjøs.

Sea of Thieves
Dette er en annonse:

Endelig tilbake til vannkanten møter jeg på en ny katastrofe. Mens vi utforsket øya har det kommet et annet skip fylt med andre spillere som angrep båten vår. Jeg kom til åstedet akkurat tidsnok til å se byssene våre under vann før hele båten snudde seg opp-ned. Det viste seg at de andre hadde bordet skipet vårt mens vi var opptatt med våre ablegøyer på land. Enkelte i besetning vår måtte bøte med livet for vår forsømmelse da vi prøvde å gå om bord i kaoset.
Det er usikkert hva som eksakt skjer når man dør i Sea of Thieves, men da jeg døde ble jeg sendt til et spøkelsesskip sammen med andre fortapte sjeler som hadde dødd. Dette er en plass som man praktisk talt kun kan vandre litt rundt på måfå. Etter en stund åpnet det seg derimot en dør på skipet som lot meg ta turen ut i den virkelige verden igjen. Nå på et nytt skip sammen med mine lagkamerater fra tidligere for å starte på nye eventyr.

Grunnen til at jeg gir dere denne oppsummeringen er at jeg vil vise dere hvilke eventyr Sea of Thieves tillater, og alt dette var mine egne valg. Riktignok hadde jeg et kart og en skatt å oppsøke, men det var ingen spesifikk oppdragsstruktur i så måte. Jeg kunne fint velge hva jeg ønsket å gjøre enten det betydde å finne ting til egen vinning, noe jeg anslår de fleste vil gjøre mesteparten av tiden, eller om jeg bare ville utforske sjøen og finne ut hva som befant seg der ute. Dette kan riktignok også være en negativ ting for enkelte spillere siden man kan slite litt med å finne motivasjon uten en viss struktur eller en gylden gulrot å jakte etter.

Sea of Thieves

Det er mye man kan finne i inventaret sitt som kan brukes på eventyrene sine. Som jeg nevnte tidligere finnes det våpen man kan forsvare seg med, men det finnes også kart, musikkinstrumenter, mat, planker for å reparere skip, kanonkuler, lykter, bøtter og mye mer. Som du sikkert forstår er det ikke alt som er av like seriøst art, og Rare legger like mye vekt på å sosialisere som å konkurrere med medspillere. Jeg kan lett se for meg at grupper starter fester på den lokale kroa som vil være minst like fristende som dansefester i Destiny.

Grafisk sett imponerer Sea of Thieves meg veldig, og det er to grunner til dette. Først og fremst ser gjenstander, land og mennesker i spillet litt tegneserieaktig ut og litt i overkant lyse, men det fungerer meget godt. Alt i spillet føles enkelt og ryddig, men aldri ubehagelig å se på. Det er en viss sjarm som får meg til å tenke på spill som Fable. Spillet oser rett og slett av personlighet og sjarm. Det andre aspektet er vanneffektene. Jeg hadde ikke de store forventningene til hvordan vannet oppførte seg ved oppstart av demoen, men jeg ble mektig imponert over hvordan Rare har fått det til å se ut og oppføre seg. Ved min side var det en annen som spilte demoen, og der så jeg en spiller som stupte ut i vannet og så opp mot bølgene under vann. Detaljene som er blitt lagt i denne delen er både virkelighetstroe og overbevisende, noe som også gjelder når man er over vannskorpen. Det hele føles dynamisk og autentisk, noe som ikke er lett å oppnå når man prøver å reprodusere noe så flyktig som sjøen i et videospill.

Været bærer preg av det samme dynamiske gameplayet, og dette forbedrer innlevelsen enda mer. På turen mot skatteøya ble vi overrasket av en stor storm som fikk meg til å kjempe hardt med roret for å holde kursen mens vinden og regnet slo mot seilene. Heldigvis varte det ikke så altfor lenge, og så fort det hele var over kunne jeg se opp mot de mørke skyene jeg nettopp hadde passert under. Været og sjøen virker å kombineres på en veldig interessant og uforutsigbar måte som gjør at hele verdenen føles veldig levende.

Sea of ThievesSea of ThievesSea of Thieves

Sea of Thieves er garantert ikke et spill som passer for alle, og det er helt greit. Det er et spill for de som ønsker å utforske fritt, ha det gøy med venner, lage sine egne eventyr og har en drøm om å bli en sjørøver på de syv hav. Det er ingen grunn til at Sea of Thieves ikke skal bli en slager blant disse spillerne, og med en verden så overbevisende og underholdende som denne kan jeg tippe at mange vil få det ekstremt morsomt med dette spillet.

HQ
Sea of Thieves

Relaterte tekster

8
Sea of ThievesScore

Sea of Thieves

ANMELDELSE. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

Eirik har skrudd på seg trebeinet, tatt på seg øyelapp og satt seil i Rares nye sjørøversimulator. Men er piratlivet egentlig noe for ham?

0
Sea of Thieves Sesong 10 er forsinket

Sea of Thieves Sesong 10 er forsinket

NYHET. Skrevet av Ben Lyons

"Vi er overbevist om at dette er det beste vi kan gjøre for kvaliteten på utgivelsen, bærekraften i utviklingsprosessen og trivselen til teamet vårt."Loading next content