Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Secret Files: Tunguska

Secret Files: Tunguska

Et gammelt eksplosjonsmysterium i Russland står sentralt når Kristina Wiik har plukket opp stylusen for å løse gåter...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

For lenge siden gikk et topphemmelig forsøk i Tunguska-regionen i Russland skremmende galt. En eksplosjon mange ganger sterkere enn Hirosima fant sted, og lyste opp hele regionen. Forskningen var i ferd med å opphøre, og eksplosjonen ble hysjet ned. Mange år senere møter vi Nina; datteren til en av de tidligere forskerne ved Tunguska. Nina finner en skjebnesvanger dag hennes kjære fars kontor snudd på hodet, og faren er forsvunnet. Hun tar opp etterforskningen, som enhver annen sytten år gammel jente ville ha gjort, og kastes inn i et dødelig eventyr på jakt etter sin far.

Historien i Secret Files: Tunguska er et oppkok av ting vi har sett og hørt før. Det er lite eller ingenting som bidrar til å øke spenningsnivået, og det blir etter hvert nesten kjedelig å følge med på historien. Dialogene blir overflødig og står rett og slett i veien for det underholdende askpektet ved spillet. Dette toppes med latterlig pinlige dialoger, som mest sannsynlig er et resultat av slurvete oversetting.

Dessverre har historier med mangel på dybde en tendens til å gå hånd i hånd med kjedelige karakterer. Gjennom spillet møter man flere forskjellige personer, men ingen som egentlig skiller seg ut. Spesielt hovedpersonen virker svært overfladisk og grunn. Gjennom historien viser hun aldri så mye som en følelse som panikk, sorg eller redsel. Sett bort fra et par tørrvittige kommentarer er det stor mangel på et variert og interessant persongalleri. Det hele virker til tider litt gjennomsiktig. Det er etter min mening her Secret Files skuffer mest. Spill som Myst og det noe ukjente Penumbra greide å kombinere både historie og gåteløsing på en spennende måte, men Fusionsphere klarer ikke mestrer begge aspektene.

Heldigvis treffer Fusionsphere blink på mange andre punkter. For dere som har savnet et godt og til tider krevende "pek-og-klikk"-eventyr er dette spillet dere leter etter. Gåtene i Secret Files er enkelte ganger til mye mer bry enn undertegnede hadde sett for seg, og det tok litt tid før jeg greide å omstille meg til denne sjangeren. De fleste gåtene er godt laget og gjennomført, med unntak av det par merkeligere nøtter. Blant annet går en gåte ut på å teipe en telefon fast til en katt, for så å få den til å løpe inn i et hus og komme ut igjen. ikke maks logisk akkurat...

Dette er en annonse:

Grafikken i Secret Files er svært bra i både åpningssekvensen og cutscenesene gjennom spillet. Det er klart at det har blitt lagt mye arbeid i det rent grafiske. Det er nettopp derfor det er litt skuffende at selve verdenen man beveger seg i virker veldig statisk, og karakterene animeres til tider så dårlig at det er pinlig å se på.

Spillet gir til tross for dette mange lange timer med "pek-og-klikk"-moro. For alle som hungerer etter hodebry er Secret Files et godt valg.

Secret Files: Tunguska
Secret Files: Tunguska
Dette er en annonse:
06 Gamereactor Norge
6 / 10
+
Spennende og vanskelige gåter.
-
Anonyme karakterer og kjedelig story.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

3
Secret Files: TunguskaScore

Secret Files: Tunguska

ANMELDELSE. Skrevet av Kristina Wiik

Et gammelt eksplosjonsmysterium i Russland står sentralt når Kristina Wiik har plukket opp stylusen for å løse gåter...Loading next content