Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Section 8

Section 8

Section 8 er en betegnelse på soldater som er så gærne at de ikke får lov til å krige lenger. Men i spillet Section 8 får de lov, så lenge de tar de mest suisidale og ekstreme oppdragene. Velkommen til nok en fremtidskrig.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Section 8 er et futuristisk actionspill lagt til en annen planet med en høyteknologisk menneskehet i krig med seg selv. I spillet styrer du en soldat fra First Recon, en liten spesialenhet av fremtidssoldater som skytes ned mot krigssonene i mekaniske drakter fra fly høyt oppe. Dette høres kanskje ikke så originalt ut? Det er det ikke heller. Spillet er utviklet av TimeGate Studios, kanskje mest kjent for å ha stått bak tilleggspakkene til PC-tittelen F.E.A.R.

Enspillerdelen av Section 8 er en enkel, checkpoint-basert opplevelse, som i beste fall kan sies å være en forberedelse til flerspillerdelen. For det er ikke her du kommer til å legge ned time etter time med dette spillet. Historien er så og si fraværende og oppdragene er av typen ett-steg-av-gangen. Det går stort sett ut på å ta over bestemte punkter rundt omkring på kartet, og når du har kontroll på et punkt får du beskjed om å bevege deg videre for å ta over neste. Med andre ord en oppvarming før du går online og forsøker å kontrollere punkter sammen med ekte lagkamerater.

Du er som nevnt utstyrt med en mekanisk drakt som gir deg muligheten til å løpe ekstremt fort hvis du har langt nok tilløp. På ryggen har du en jetpack som gjør at du kan skyte deg høyt opp i lufta når du måtte ønske. Fiendene er utstyrt med det samme som deg. På våpenfronten er du utstyrt med enkle standardvåpen, som assault rifle, shotgun, missile launcher og pistol. Undertegnede fant fort ut at det var assault rifle som er det naturlige valget, da de fleste fiendene løper og hopper rundt altfor mye til å bruke noe annet. Dette våpenet har dessuten en utrolig rekkevidde, som er effektivt ettersom man sjelden kommer nær nok til å bruke haglgeværet. Du kan kun bære med deg to våpen av gangen, så det gjelder å velge riktig.

Personlig har jeg aldri helt forstått hvorfor enkelte utviklere insisterer på å lage sine egne kontrollsystemer i stedet for å kopiere de systemene actiongamere flest er vant til. I Section 8 tok det lang tid før jeg sluttet å irritere meg over knappene, og det hender fortsatt at jeg kaster en granat i ryggen på en skadet kamerat i stedet for å reparere utstyret hans. Og å manøvrere kjøretøy er ikke noe bedre. Mine første minutter bak rattet på en stridsvogn i Section 8 var så deprimerende at Xbox-kontrolleren min bokstavelig talt møtte veggen. Her syns jeg spillbransjen må innse at gamere flest har en liten Rain Man i seg, som ikke liker radikale forandringer på kontrollfronten. TimeGate har uansett valgt å gå sin egen vei, og resultatet er en kilde til mye unødvendig frustrasjon.

Dette er en annonse:

Men mye av dette blir glemt det øyeblikket du setter deg ned med spillets flerspiller. Section 8 er først og fremst et onlinespill. Så fort du kommer deg på nettet med andre blir dette en helt ny spillopplevelse. Her er det intenst, krevende og ikke minst underholdende. Banene er store og åpne med massevis av spennende måter å vinne poeng på som sørger for at det verken blir kjedelig eller ensformig med det første. Spillet støtter opptil 32 spillere av gangen, og du kan gjøre vanlige ting som å fange og holde på bestemte punkter rundt omkring på kartet, eller prøve en av de originale tingene Section 8 har å by på, som å sende avgårde konvoier som snegler seg gjennom kartet med sterkt behov for beskyttelse.

Dette, og alle de andre småoppdragene du kan holde på med, gjør at det hele tiden skjer ting på brettet, og at kampene kan bølge fram og tilbake lenge før noen vinner. Hver gang du dør blir du skutt ut fra et fly høyt over kartet, og du velger selv i hvilket område du ønsker å lande. Når du nærmer deg bakken i høy hastighet får du også muligheten til å bremse opp og selv styre det siste stykket mot bakken. Dette gjør at du kan velge om du vil lande midt oppi kampene, eller kanskje heller på trygg avstand. Med den rette porsjonen flaks og dyktighet kan du til og med drepe fiender ved å lande på de.

Men en ting er i hvertfall sikkert; Det er ikke på grafikkfronten Section 8 kommer til å vinne de mange gamerhjerter der ute. Spillet består stort sett av store, fargeløse og grafisk sett kjedelige områder. Våpen, kjøretøy og uniformer er enkle, og anonyme. Det er strengt tatt ingenting ved spillet som imponerer på det grafiske planet, noe jeg egentlig ikke tror utviklerne har prøvd å gjøre heller.

Section 8 er en intens førstepersons skytespill-opplevelse. Men ikke uten bismak. Er du på jakt etter ett historiedrevet actioneventyr eller litt god gammeldags enspillermoro, så anbefaler jeg deg å lete andre steder. Men er du en hardcore onlinegamer som elsker å bryne deg mot andre i intense og ofte lange onlinekamper, og kanskje med en liten forkjærlighet for spill i Unreal Tournament-sjangeren, kan dette absolutt være noe for deg.

Dette er en annonse:

Men alt i alt blir spillet for uoriginalt og anonymt til å stikke seg så veldig ut i havet av actiontitler. Jeg sitter igjen med følelsen av at det meste har vært gjort før, og - desverre - på en bedre måte enn hva Section 8 klarer å levere.

Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
Section 8
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Omfattende onlineslag, intenst
-
Veldig uoriginalt, elendig enspillerdel
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

8
Section 8Score

Section 8

ANMELDELSE. Skrevet av Per Skøien

Section 8 er troppen med de aller gærneste soldatene. Og da meldte selvsagt Per seg frivillig til tjeneste.Loading next content