Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Shenmue 2

Shenmue II

I et land der kampsport er den vanligste hobbyen og respekt er en selvfølge, inntar du rollen som tenåringen Ryo Hazuki.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

I et land der kampsport er den vanligste hobbyen og respekt er en selvfølge, inntar du rollen som tenåringen Ryo Hazuki. Livet smiler til deg, men gleden snur brått da du en dag kommer hjem og finner din far i håndgemeng med en ukjent person. Foran dine øyne blir din far drept, på en kald og uforglemmelig måte.

HQ

Dette var starten på et eventyr som overassket en verden av konsolleiere. Den gangen på den gode gamle Dreamcasten. Som sagt så ble du vitne til din fars død og alt du vet er at personen ville ha et speil som din far hadde gjemt, og i tillegg til dette er personens ansikt som limt inn i minnet ditt. Slik begynte det hele, og som forventet så kom det en oppfølger. Den kom først til Dreamcast, men nå i nyere tid så er den netopp ankommet butikkhyllene, konventert direkte til Xbox konsollen.

Shenmue var for 2-3 år siden et spill som imponerte både grafisk og spillmessig, men det var for 2 år siden. Å gjøre en direkte konventering nå i disse dager, med tanke på hvilke maskiner som er å finne, så kan jo ikke dette være et klokt valg. Dette var det første jeg tenkte da jeg fikk vite om det, men tok jeg feil?

Handlingen i spillet begynner der eneren sluttet, på kaien i Hong Kong. Søken etter personen som drepte din far har ledet deg til en av verdens største byer og det merkes allerede med en gang du begynner, at spillet ikke er langt fra virkeligheten. Personer prater rundt deg, tar bilder av deg og stopper deg for å snakke. Det er utrolig, og det er 1000 personer i spillet som du kan kommunisere med. For dere som har gått glipp av det første kapittelet har dere fortsatt sjansen. Det følger nemlig med en DVD-film på 90 minutter som er klippet og redigert, og som forteller deg alt som er verdt å få med seg fra eneren. Det er som en spillefilm og den inneholder ekstramateriale som trailere og andre ting. En ting som imponerte meg i det første spillet, var kamportscenene og måten du slåss på. Ved å trykke på de tastene du får beskjed om, utfører personen de utroligste ting, og det er en fryd å se på. I toeren er dette enda bedre, med mer action, mer løping og mer jaging. Jeg kan nevne at i starten så bli sekken din stjålet av en gjeng på fire, det blir da litt springing og ved hjelp av bestemte taster så sklir du under planker, hopper over gjerder osv. Det er rett og slett utrolig å se på.

Når det kommer til innholdet så er det så utrolig mye du kan foreta deg. Du kan spille i arcade haller, og få nostalgiske gjensyn med klassikere fra 80 tallet, blant annet "hang on", laget av samme utvikler. Gambling er også en mulighet, alt fra kronespillere, hånbak og forskjellige kortspill. Penger er en viktig faktor i spillet, og vil du være på den sikre siden så skaffer du deg arbeid, som sjauer på kaien, eller som vert for gambling plassene rundt om kring i byen. I tillegg til dette kan du samle på ting du blir tildelt som belønning i spillet, blant annet figurer. Disse kan pantsettes senere, hvis du er i pengenød.

Dette er en annonse:

Spillet er det samme som før, og grafikken er den samme. Nokså skuffende synes jeg, men for dere som ikke har spilt spillet så har dere absolutt noe å glede dere til. Det er et minne for livet, og til tross for en 2 år gammel grafikk så gjør den fremdeles nytten. Det beviser bare hvor bra sega`s maskin egentlig var. Noe skuffende er lyden og musikken i spillet. Til tider fungerer den som en form for sovemedisin. Spillet er stort, det er langt, men til tider for langt. Det er mye trasking, prating og drøying av tid, dette trekker ned spillet litt, men gir også et levende bilde av handlingen. Grafisk sett er det greit nok, men hadde de utnyttet kraften til Xboxen så hadde det jo så klart blitt bedre. Kort sagt, har du ikke spilt spillet før, eller eneren, så er det noe du bør ha ved maskinen. Det er et minne for livet og jeg mener det er et av de beste spillene som er laget. Men har du spilt det på Dreamcast da det kom ut, så får du ingenting nytt her.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Bra historie, stor frihet og masse muligheter, samt actionscenene.
-
Samme gamle grafikk, til tider tam og kjedelig lyd.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Shenmue IIScore

Shenmue II

ANMELDELSE. Skrevet av Sten Christian Kvindesland

I et land der kampsport er den vanligste hobbyen og respekt er en selvfølge, inntar du rollen som tenåringen Ryo Hazuki.

0
Shenmue II bare på japansk

Shenmue II bare på japansk

NYHET. Skrevet av Nicklas Mether

Du blir nødt til å plukke frem leksikon eller ta ett intensivkurs i Japansk, hvis du har planer om å skjønne hva som sies når oppfølgeren til det storslåtte Shenmue dukker opp. Det oversettes nemlig ikke! Eller?

0
Mer bilder fra Shenmue II

Mer bilder fra Shenmue II

NYHET. Skrevet av Nicklas Mether

Sega svingte den store kniven mot Dreamcast eiernes sjeler når man erklerte konsollen død. Shenmue II utvikleren AM2 gjør allikevel sitt beste for å lappe sammen hele pakka...Loading next content