Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

SiS slutter seg til Xbox-gjengen

I går fikk vi nyheten om de to eldgamle rivalene Microsoft og IBM inngikk en samarbeidsavtale, og i dag kan Microsoft presentere SiS som den nyeste deltageren i det neste Xbox prosjektet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Selvom Microsofts debutkonsoll, Xbox, knapt nok er 2 år gammel, så hindrer ikke det mulitmilliard konsernet i å legge fokus på oppfølgeren allerede nå. Det er et kjent faktum at både Nintendo, Sony og Microsoft lenge har jobbet på neste generasjon konsoller, men Microsoft, som hittils har vært utrolig mediesky om saken, kom plutselig i rampelyset med ATi samarbeidet. I går kunne Microsoft altså annonsere et samarbeid med erkerivalen IBM, og i dag er turen kommet til SiS.

SiS, eller Silicon Integrated Systems, er mest av alt kjent for deres chipsets, som sitter i de fleste motherboards. De er eksperter i at forbinde alle delene i en datamaskin, og det er nettopp dette firmaet skal stå for i den neste Xboxen. Helt presist skal SiS lage Input/Output teknologiene til fremtidige Xbox produkter, hvilket kan spille en vesentlig rolle for maskinens endelige utnyttelse. Dårlig arkitektur og teknologi kan bety at konsollens andre deler ikke kan sende data raskt nok, hvilket fører til en prestasjon langt under det forventede.

Dagens nyhet bringer oss dermed ett skritt nærmere Xbox 2’s endelige avsløring, som muligens kan finne sted på enten E3 eller et eget show som Microsoft setter opp i Februar 2004 i USA for Xbox. Dette burde utvilsomt vekke Nintendo's og Sony’s oppmerksomhed, så mon tro om krigen mellom de neste generasjonene ikke snart er i gang? Man kan bare spekulere...Loading next content