Norsk
Gamereactor
artikler
Pro Evolution Soccer 2018

Slik scorer du i Pro Evolution Soccer 2018

Det er ikke alltid like lett å score mål i Pro Evolution Soccer 2018, men her har dere noen tips til hva vi har gjort for å klare det.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Pro Evolution Soccer 2018 kom ut for to for uker siden, og på denne tiden har vi finpusset formen slik at vi kan gi dere noen tips som kan være nyttige å ha. Angrep er halve jobben i slike spill, og vi har derfor satt sammen ti kjappe tips til hvordan angrepsspillet ditt skal lykkes i PES 2018.

HQ

Spark og spring
En av de beste funksjonene for angrep i PES 2018 er "spark og spring", eller Pass and Run som det egentlig heter. Dette gjøres ved at man holder inne L1 / LB når man pasning, noe som gjør at spilleren som slår pasningen umiddelbart går på løp etterpå. Å spille vegg på denne måten er en effektiv måte å tre gjennom et forsvar på. Det er også en fin måte å sørge for at flere spillere blir med i angrep dersom man gjør det flere ganger.

Bruk gjennombruddspasninger
Det er greit nok å sentre ballen i mål eller å skyte fra distanse, men gjennombruddspasninger både langs bakken og i lufta er ofte svært undervurdert. Å bruke dette sammen med tidligere nevnte "spark og spring" er en livsfarlig kombinasjon. Vingene dine kan være på bedre løp enn midtspissen, så det er viktig at man alltid følger med hva de gjør.

Dette er en annonse:
Pro Evolution Soccer 2018

Bruk vingene dine
Med det i tankene handler det selvsagt også om å faktisk bruke vingene sine. Det er selvsagt ikke alle lag som har en spillestil som passer en ving, men har du for eksempel et lag som Liverpool med farten til Sadio Mané og Mohamed Salah på vingene, er det verdt å ha de løpende ned langs vingen for å slå innlegg. Det er relativt lett å komme seg forbi et forsvar med vinger som har såpass høy fart.

Prøv å ikke skyt så mye fra langt hold
Alle elsker vi å score drømmemål fra distanse, men mål fra langskudd er ikke noe som er en gjenganger i PES. Selv om langskudd ofte er harde er de slike ofte upresise, og går over eller til siden for mål. Ofte finnes det andre valg som er verdt å bruke for å komme seg nærmere mål før man avslutter. Å ha fri utsikt er uansett viktig dersom man først bestemmer seg for prøve et langskudd.

Pro Evolution Soccer 2018
Dette er en annonse:

Plasseringsskudd krever planlegging
Når man spiller treningskamper i PES får man tips om at det går an å ofre styrken i skuddet for å i stedet forbedre treffsikkerhet ved å holde inne R2 / RT. Slikt høres jo selvsagt meget flott ut, men det krever uansett at man bruker det rett. Siden mye av kraften forsvinner fra skudden må man fokusere på selve plasseringen, samtidig som man må ta i litt ekstra for å faktisk få ballen forbi målvakten.

Ikke vær redd for å bruke ferdighetene
Finter kan være til frustrasjon i fotballspill, og spesielt de gangene det blir brukt mot deg. Det er viktig å ikke undervurdere effektiviteten til denne delen av spillet. Skuddfinter er det letteste å utføre, og disse kan være effektive for å få forsvarsspilleren over på feil fot, noe som gir bedre tid til å skyte eller legge et innlegg. Etter hvert som man blir mer komfortabel med fintene kan mer avanserte finter brukes til å komme rundt seg forsvarere som bare blir stående og måpe. Man må bare huske å ikke bli for eplekjekk, for det tar ikke lang tid før forsvarspillerne skal rette opp inntrykket.

Pro Evolution Soccer 2018

Head ballen til medspillere
Det er fristende å heade mot mål om man får et perfekt innlegg fra kanten, men det finnes ofte andre alternativ som øker scoringsmulighetene. Å sjekke omgivelsene rundt seg når innlegget kommer kan sørge for at man får en bedre mulighet til å sette ballen i mål. Du vil bli overrasket over hvor ofte en medspiller står godt plassert, og du lett kan heade ballen ned til vedkommende for en lett scoring.

Tenk på hvem du spiller med
Ikke alle lag passer alle spillestiler, og ikke alle spillere passer til alle situasjoner. Derfor er det viktig å legge merke til hvem det er man kontrollerer, og hvem som er det beste pasningsalternativet. Løper Man oppover med en forsvarsspiller kan det være smartere å legge en pasning fremfor å kjøre hele veien mot mål selv. Det betyr ikke at man alltid går for å finne stjernespilleren på topp, men det kan også bety at man holder ballen i laget frem til stjernespilleren blir tilgjengelig.

Dette punktet gjelder også hvilke personer man spiller som. Kontrollerer du Cristiano Ronaldo kan du godt prøve å dra av en finte, for så å spurte forbi motstanderen. Kanskje er det ikke like lurt å prøve det samme om man spiller som T. Oothless.

Pro Evolution Soccer 2018

Bruk kampplanen
Kampplanen er gudesendt for oss taktikere i PES. Det lar oss gjøre bytter, justere posisjoner og iverksette strategier midt i kampene. Her kan man skreddersy hvilken angrepsstrategier som skal brukes, hvilken støtte som skal være med i angrepsspillet, og mer. Vi anbefaler deg derfor å undersøke disse alternativene nærmere ettersom det er mye som kan justeres utover hvem som skal være hvor på banen.

Øv deg i treningskampene
Til slutt må vel bare det mest åpenbare nevnes: tren på ulike angrepsmønstere i treningskampene. Spesielt dødballer som cornere og frispark er fint å øve på i disse kampene, ettersom disse er endret i årets versjon. Det lønner seg å til man har gull på alle miniutfordringene. Slik er man forberedt på nesten alt som kan skje i kampsituasjoner. Skudd fra ulike posisjoner, hurtig pasningsspill, finter, og mye mer kan finpusses på treningsfeltet, og dermed gi deg seieren når det er store ting som står på spill.

Her har du altså ti tips til hvordan du skal angripe i PES 2018. Har du noen ekstra tips?

HQ
Pro Evolution Soccer 2018
Pro Evolution Soccer 2018

Relaterte tekster

Pro Evolution Soccer 2018Score

Pro Evolution Soccer 2018

ANMELDELSE. Skrevet av Sam Bishop

Sam er nå klar for å sette sin dom over det første av årets store fotballspill, og FIFA skal virkelig levere for å leve opp til dette.

Slik endte PES League European-runden

Slik endte PES League European-runden

ESPORTSTEKST. Skrevet av Eirik Hyldbakk Furu

PES League European-runden i Berlin ble avsluttet på lørdag, og etter mange intense kamper ble det japanske Sofia som tronet øverst i 1v1-turneringen ved å slå spanske...Loading next content