Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Grand Theft Auto V

Slik skal GTA Online bli enda friere

Rockstar er igjen klare med en stor gratisoppdatering til GTA Online som skal forandre "free roam" for alltid...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
HQ

Om noen få dager kommer den 17. oppdateringen i rekken av justeringer til den allerede ypperlige sandkassen GTA Online. Denne gangen er det dessuten snakk om noe mer fyldig enn nye biler eller nye klesplagg, da Rockstar skal friske opp "free roam" med en masse herlig galskap. Free roam er som kjent ikke bare en slags kaotisk lobby for de øvrige modusene, men også stedet der man vise frem bilene og leilighetene sine, og finne på en masse rampestreker. Derfor er det veldig fint å se at free roam skal få en overhaling, ettersom man tross alt bruker ganske mye av GTA Online-tiden der. Og best av alt, det hele er fullstendig gratis.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

Den nye oppdateringen legger til en rekke nye "events" i free roam, som dukker opp i tilfeldig rekkefølge omtrent hvert 12. minutt. De fungerer på samme måte som bilene Simeon ønsker at du skal stjele, og er på denne måten valgfrie oppgaver du kan ignorere hvis du er opptatt med noe annet.

Dette er en annonse:

En av de virkelig underholdene variantene er kalt "Penned In". Her starter man i et nokså åpent område som ved vindmølleparken, og målet er å presse de andre spillerne ut av en oppmerket sone på kartet. For anledningen er man plassert i biler, og faller man utenfor sonen i mer enn et par sekunder blir man sprengt i fillebiter. Til å begynne med er det vanskelig å presse noen ut, men etterhvert begynner sonen å forflytte seg samtidig som den krymper. Sonen blir stadig mindre og vanskeligere å holde følge med, slik at stadig flere havner bakpå og er ute av dansen.

Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

En annen event, "Kill List Competitive", plasserer to lag i hvert sitt helikopter, samtidig som Merryweather-stormer mot dem. Her er målet å kvitte seg med flere soldater enn det andre laget, og ting blir fort hektiske og høylytte. Særlig for pilotene er dette en krevende event, da det har utrolig mye å si å posisjonere seg riktig i lufta.

Det dukker også opp en litt Evolve-aktig aktivitet kalt «Hunt the Beast». Her spiller en av dere som et monster, eller en slags Teen Wolf er vel mer riktig. Denne spilleren er raskere, sterkere og er ikke synlig på radaren. Oppgaven til monsteret består i å passere ti checkpoints rundt omkring i Los Santos, og ved passering av et slikt punkt blir spilleren synlig på radaren. Det starter med en ti sekunder lang periode, og for hvert checkpoint øker tiden for synlighet. Jegerne har også hjelp i form av en hveselyd som dukker opp hvis monsteret er innenfor en radius på 150 meter. Hvis dere som er jegere kan ha et par spillere som følger monsteret fra et helikopter, og naturligvis kommuniserer bedre enn mange gjør i GTA Online, vil det bli vesentlig enklere å sirkle inn monsterets plassering. Dette blir unektelig en intens og gøyal modus for lagspillerne.

Dette er en annonse:
Grand Theft Auto VGrand Theft Auto V

I tillegg til de lagbaserte modusene får vi en rekke utfordringer hvor man kjemper om topplasseringene med resten av online-spillerne. I en begrenset periode handler det eksempelvis om hvem som kan oppnå høyest fart, skape mest kostbar skade, kjøre lengst på bakhjulet, hoppe lengst, stjele flest bil og så videre.

Grand Theft Auto V

Endringene og modusene vi fikk med Heist-oppdateringen får dessuten to nye varianter. Én av disse er en slags asymmetrisk flerspiller kalt «Hunting Pack». Målet er å frakte et tungt kjøretøy, som eksempelvis en brannbil, til en gitt destinasjon. Utfordringen er at kjøretøyet er minelagt, og det eksploderer hvis du står stille for lenge eller kjører for sakte (tenk Speed, hvis du har sett filmen fra 1994). I denne modusen skal én av dere kjøre bilen, mens resten blir fordelt på forsvarere og angripere. Dette føles ikke spesielt nytt, men det er fortsatt et ålreit tilbud.

«Cross the Line» er derimot nytt og friskt. Ved første øyekast ser det ut som vanlig Team Deathmatch, men det er langt større fokus på taktikk og strategi i denne modusen. To lag med spillere kjemper mot hverandre i et avlangt område, og man starter i hver sin ende av kartet. Målet er å få hele laget over til den andre siden, og underveis bør man holde tett sammen for ikke å miste synet av lagkameratene. Det er også fordelaktig å vente på at falne lagkamerater kommer løpende tilbake fra startomådet, for det er enklere å forsvare seg sammen. Kampene har en tidsgrense for å hindre at det trekker ut på grunn av spillere som er mer opptatt av egne ting, og når tiden løper ut handler det bare om å være det første laget med en spiller inn i målområdet.

Grand Theft Auto V

PC-spillere har allerede hatt mye moro med Director Mode, og i denne oppdateringen kommer den også til konsollene. Det er imidlertid verdt å nevne at hele oppdateringen denne gangen ikke kommer til Playstation 3 og Xbox 360, og Rockstar sier at det handler om begrensninger i maskinvaren. For alle dere som spiller på PC, Playstation 4 eller Xbox One kan vi bare si følgende: Gled dere!

Grand Theft Auto V
HQ
HQ
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto V

Relaterte tekster

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Lee West

Los Santos har aldri sett så bra ut eller fungert så godt som det gjør nå. Vår danske redaktør tok en ny runde i GTA V, og denne gangen er han overbevist...

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

ANMELDELSE. Skrevet av Rasmus Lund-Hansen

GTA V føles som et next gen-spill, og det hadde vært fantastisk hvis alle verdens utviklere kunne det Rockstar kan. Vi har testet denne generasjonens høydepunkt...Loading next content