Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Sonic and the Black Knight

Sonic & the Black Knight

Sonic springer tilbake til Kong Arthurs tid, og treffer på et bablende sverd. Sega beviser nok en gang at har mistet helt grepet på det blå pinnsvinet, og at de ikke aner hvordan de skal få han tilbake i gammel storform.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sonic. Hei igjen. Takk for sist. Det var lenge siden. Nei, vent...

Rett før jul anmeldte jeg Sonic Unleashed - et spill som var både fantastisk bra og fantastisk dårlig samtidig, så karakteren havnet midt på treet.

I dette nye spillet befinner vi oss i riktig gamle dager, nærmere bestemt i riddertiden. Trollkvinnen Merlina er jaget av en mørk ridder, og i et siste desperat forsøk på å komme seg unna, mumler hun en hellig besvergelse, og Sonic faller ned fra himmelen.

Her begynner en liten katastrofe av et spill. Satt i Kong Arthurs verden skal det blå pinnsvinet løpe seg gjennom en rekke uinspirerte baner mens han svinger med et snakkende sverd. Det hele er så komplett malplassert og feil at jeg nesten blir provosert.

Dette er en annonse:

Det meste er omtrent som man forventer. Sonic løper fort, samler ringer og dreper slemme monstre. Men det blir veldig kjedelig veldig fort. Jeg vil at Sonic skal gjøre tøffe angrep og jeg vil lage større comboer med kun små, presise vift med Wii-kontrollen. Aller helst med knappetrykk. Ingen vift. Som det er nå, blir jeg sittende å veive meningsløst ut i luften, mens jeg setter meg lenger og lenger ut i sofaen i håp om at det blir bedre bare jeg kommer litt nærmere TVen. Det blir det ikke. Jeg sitter der og veiver. Og ting skjer på skjermen. Og jeg klarer brettene. Men det er så uendelig lite tilfredsstillende, for jeg har ingen følelse av at jeg faktisk var god. Jeg bare veivet. Resten gikk av seg selv.

Og dette er Sonics store problem her. Spillet spiller nesten seg selv. Jeg trenger ikke gjøre stort. I alle fall ikke noe som jeg føler er særlig smart, eller noe som krever rask reaksjon. Jeg må bare hoppe litt innimellom og prøve å styre mot ringene. Og det er ikke noe gøy.

Bosskampene kan knapt kalles bosskamper i Sonic and the Black Knight. Det ser mer ut som jeg skal dirigere trafikken her i redaksjonens spillrom. Jeg veiver umotivert til alle kanter, og klarer det såklart perfekt, uansett hva jeg gjør. Enten det er onde riddere eller store drager, så trenger jeg aldri ofre gameplayet en tanke. Jeg trenger ikke analysere, og knekke koden. Jeg må bare vifte. Vifte bort kjente Sonic-karakterer som Knuckles og Shadow, som gjør fjollete og lite troverdige opptredener i roller som ikke kler dem særlig godt.

I Sonic and the Black Knight kan opp til fire spillere spille sammen. Jeg inviterte Jon Cato bort i sofaen for å prøve ut litt lynkjapp sverd-action, men det falt ikke helt i smak. De ulike fler-spillermodusene er stort sett identiske, og går alle ut på å rusle rundt i et lite rom og banke opp flere fiender enn motstanderen, eller rett og slett banke motspillerne. Kontrollen er så på trynet at Jon Cato etter ti minutter kastet Wiimoten i veggen mens en strøm av nordnorsk bannskap fulgte ham ut av spillrommet...

Dette er en annonse:

Det beste jeg kan si om Sonic and the Black Knight er at jeg liker designet. En talentfull art director har blandet ulike visuelle stiler, og klarer å fortelle historien på en vellykket måte, selv om historien som sådan er heeelt på viddene. Grafikken er enkel, men helt godkjent.

Det har blitt en klisjé å si at Sega misbruker Sonic. Men de gjør det. Verre enn noensinne. Sonic Unleashed var i det minste middelmådig. Sonic and the Black Knight er ikke det engang. Det er ikke noe å hente for gamle Sonic-fans. Barn i fem-seks-sju-årsalderen synes kanskje dette er kult, men det er kun fordi de ikke har noe øye for kvalitet ennå. Dessuten har spillet fått en 12+ aldersmarkering, så jeg kan ikke fatte hvem dette er ment for. Sonic and the Black Knight er et spill langt under par på alle tenkelige måter.

Sonic and the Black KnightSonic and the Black KnightSonic and the Black KnightSonic and the Black Knight
03 Gamereactor Norge
3 / 10
+
Du kan laste opp løpstider, så vennene kan se dem via Nintendo WiFi, art design og grafikk er ok.
-
Kontrollen er tilsynelatende planløs, flerspillerdelen er elendig, dårlig nivådesign, kjedelige bosskamper, de to universene passer ikke sammen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • sonic og link
    Sonic har fått et sverd og er sendt til kong Arthurs verden, spillet jeg snakker om er nemlig Sonic and the black knight Sonic and the black knight... 7/10
  • Kakashi sensei
    Jeg løper i super Sonic fart, håper over en pigge felle og kutter en gjeng med fiender. Sonic har tatt på seg rollen som en Knight og det skal jeg... 7/10

Relaterte tekster

Sonic & the Black KnightScore

Sonic & the Black Knight

ANMELDELSE. Skrevet av Carl Thomas Aarum

Sega beviser nok en gang at har mistet helt grepet på Sonic, og at de ikke aner hvordan de skal få han tilbake i gammel storform...



Loading next content