Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Sonic Unleashed

Sonic Unleashed

Sonic springer inn på Nintendo Wii, og leverer en mer jevn spillopplevelse som aldri tar helt av. Carl Thomas har knytt på seg de røde joggeskoene enda en gang, og løpt etter!

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Sonic Unleashed til Xbox 360 og Playstation 3 er en ytterst variert opplevelse. Løpedelen av det er fremragende underholdning, mens varulvdelen er et begredelig makkverk. Kort oppsummert. Men det blå pinnsvinet har også lagt løpeturen innom Nintendo Wii, og denne versjonen er ikke helt lik storebrødrene.

På grunn av Wii'ens begrensede maskinkraft, har Sega måttet droppe store deler av eventyret. Der du vandret gjennom små, men lekre byer og snakket med alle innbyggerne i Xbox 360- og Playstation 3-versjonen, må du her bare trykke deg gjennom stillbilder og dialogbobler for å få lov til å spille neste brett. Du må liksom bare snakke med alle, også åpnes veien videre. Dette føles ganske meningsløst, og Sega burde sett etter smartere måter å løse teknologikløften mellom Wii og Xbox 360/Playstation 3.

Varulv-delen på Nintendo Wii har andre kvaliteter enn på Playstation 3 og Xbox 360. På noen måter er den bedre, mens på andre måter føles den uinspirert og gjentakende. For det første er disse plattformbanene redusert fra 30-40 minutter til drøye ti minutter, men til gjengjeld får du tre etter hverandre. Likevel føles det litt bedre. Fiendene er ikke så seiglivede, og dør dermed raskere. I tillegg sloss du her ved å fekte med Wii-kontrollen og nunchucken. Veiv høyre, venstre, høyre, og du utfører en enkel trippel kombo, som du kan utvide etter hvert som erfaringspoengene tikker inn. Slossingen føles bedre på Wii. Selv om den er forenklet, føles kontrollen responsiv, og angrepene effektive.

På en annen side er banedesignet, om mulig, enda kjedeligere her. Jeg trodde ikke det kunne bli mer lineært enn det allerede var, men her er beviset. Det er nesten ingen muligheter for å utforske. Du skal alltid én vei, og det du leter etter ligger alltid gjemt bak tre-fire knusbare blomsterpotter. Kjedelig og forutsigbart.

Dette er en annonse:

Banene med løpe-Sonic er fortsatt raske som bare det, og spillets sterkeste side. Selv om de er kortere, og hakket mindre fantastiske enn Xbox 360- og PS3-versjonene, er de stadig god underholdning. I tillegg har vi fått en rekke nye utfordringer, som å samle X antall ringer på kortest mulig tid på en liten del av banen, eller løpe siste etappe uten å ødelegge noen av omgivelsene. En fin måte å resirkulere baner vi allerede har besøkt, uten at det føles repetitivt av den grunn.

Jo mer jeg spiller, jo mer innser jeg at utrolig mye har blitt kuttet ut. Det tok meg tre-fire timer å komme til samme sted som det tok meg seks-sju timer å komme i Xbox 360- og Playstation 3-versjonen. Riktig store stykker er skåret ut, og det har etterlatt noen ganske stygge sår. Oppbygningen er for eksempel ganske skadelidende, når jeg må se et kvarter med mellomsekvenser, innlastingsskjermer, lese et drøss av pratebobler og reise frem og tilbake på planeten, uten å få spille i det hele tatt, så føles det bare feil og klønete i et superraskt spill som Sonic burde være.

Sonic Unleashed til Wii er også en anelse mer barnevennlig enn Xbox 360- og Playstation 3-versjonen. Hadde det vært oversatt til norsk, så ville jeg anbefalt det til gutter i syv- til tiårsalderen. For det har helt opplagte kvaliteter. Men siden alt er på engelsk - og det er såpass historiedrevet - vil ikke denne aldersgruppen heller få maksimalt ut av det.

Varulvdelene i Wii-versjonen er hakket bedre, samtidig som løpedelene er hakket dårligere. Resultatet er en mer jevn kvalitet enn Xbox 360- og Playstation 3-versjonen. Sonic tar ett skritt tilbake og ett skritt frem, og dermed er vi på status quo.

Dette er en annonse:
Sonic UnleashedSonic UnleashedSonic UnleashedSonic Unleashed
05 Gamereactor Norge
5 / 10
+
Løpebanene, godkjent grafikk, respinsiv kontroll.
-
Varulvdelen, rar struktur etter konverteringen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • Soraki
    Jeg hadde hørt mye dårlig om Sonic da jeg bestemte meg for å skaffe meg Sonic Unleashed. Det var blant annet en ekstremt god trailer som fikk meg... 8/10
  • InsaneM0nk3y
    En av dem nyeste spillene fra Sonic the Hedgehog blir han til Sonic The Werehog! Sonic blir utsatt for et angrep fra doktor Eggman og han blir... 5/10
  • Rhaptor
    Tittel:sonic Unleashed Sjanger:Action Plattform:wii Alder:7 år Annmeldelse nr.5 sonic unleashed var litt bra . bare litt.... likte grafikken men ,... 6/10

Relaterte tekster

3
Sonic UnleashedScore

Sonic Unleashed

ANMELDELSE. Skrevet av Carl Thomas Aarum

Sonic springer inn på Nintendo Wii, og leverer en mer jevn spillopplevelse som aldri tar helt av. Carl Thomas har knytt på seg de røde joggeskoene enda en gang, og løpt etter!

Sonic UnleashedScore

Sonic Unleashed

ANMELDELSE. Skrevet av Carl Thomas Aarum

Sega forvandler Sonic til en varulv, og ødelegger i samme slengen det som kunne blitt en ny Sonic-klassiker.



Loading next content