Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
FIFA 23

Sony beordret til å refundere FIFA-pakker

En østerriksk domstol har funnet FIFA-pakker å være en form for gambling.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Loot box-mekanikken har blitt gransket i årevis, og mens mange spill i stedet har tatt i bruk kamppass for å presse ekstra penger ut av spillerne sine, tilbyr noen titler fortsatt "overraskelsesmekanikk" til publikum. FIFA-pakker er noen av de største synderne her, og en østerriksk domstol har nylig avgjort at de er ulovlige i henhold til den østerrikske spillloven fra 1989.

Denne saken går helt tilbake til 2020, da en østerriksk tenåring hevdet at Sony hadde tillatt ham å gamble på plattformen. Lignende søksmål dukket opp, med mange som hevdet at de hundrevis av euro de hadde tapt på FIFA-pakker, skyldtes at Sony tillot denne formen for gambling på PlayStation.

Mens det ble bestemt av den østerrikske domstolen Sony måtte refundere FIFA-pakker, var dette bare for den opprinnelige fordringshaveren, med refusjonene som bare beløper seg til rundt € 338.26, en mager sum for plattformeieren.

Tror du loot bokser er gambling?

Takk, Insider Gaming.

FIFA 23

Relaterte tekster

0
FIFA 23Score

FIFA 23

ANMELDELSE. Skrevet av Daniel Andersen

EA tar farvel med FIFA, men gir de det en verdig avskjed? Daniel har sjekket.Loading next content