Norsk
Gamereactor
forspill
South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth

Vi har lagt ut på jakt etter The Stick of Truth på Gamescom. Her er førsteinntrykket fra vårt møte med guttene fra South Park...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

En storslått konflikt av episke proposjoner herjer i den lille fjellbyen South Park. Mennesker og alver er i åpen krig mot hverandre etter at alvene har stjålet The Stick of Truth. Du er ridderen Sir Douchebag, og sammen med den kongelige trollmannen skal du forsøke å ta tilbake sannhetspinnen.

Sagt på en annen måte leker barna live rollespill. Stan og Kyle leder alvene, mens Cartman har tatt på seg trollmannhatten og hersker over menneskene. Og selvfølgelig er også du med, den nye gutten i klassen - Sir Douchebag.

South Park: The Stick of Truth

South Park: The Stick of Truth føles som en ekstra lang episode av TV-serien. Mellomsekvensene er prikk like serien, og det er mange av dem. De vi får se på Gamescom er ganske lange (opptil et par minutter), men de er også morsomme. Dette på grunn av dialogen så vel som det absurde i hvordan barne lever seg fullstendig inn i en fantasiskapt eventyrverden.

Dette er en annonse:

I begynnelsen av demoen er Sir Douchebag, Cartman og Butters på jakt etter The Inn of the Giggling Donkey. «Der er det», sier Cartman og peker på et helt vanlig hus.

Heltene våre går inn, bestiller en drink i baren og spør hvor han kan finne skalden. Alle i lokale kikker olmt på ham, men Cartman later som ingenting og spør på nytt. Bartenderen forteller til slutt at skalden er nede i kjelleren, så Sir Douchebag og Butters tar turen ned. Deretter følger demoen første visning av gameplayet.

South Park: The Stick of Truth
South Park: The Stick of TruthSouth Park: The Stick of Truth
Dette er en annonse:

South Park: The Stick of Truth er tydelig inspirert av klassiske Final Fantasy-titler og andre japanske rollespill. Man styrer figuren rundt i 2D-miljøer, og omgivelsene forandrer seg til en kamparena når man støter på en fiende. Deretter er det duket for turbasert slåssing.

Nede i kjelleren finner de to guttene skalden (spilt av Jimmy). Han viser seg raskt å være en forræder som er på alvenes side. Han stammer (selvfølgelig) når han holder skurketalen sin, før flere alver (altså barn med plastører) spretter frem fra forskjellige gjemmesteder og kampen begynner. Vi ser flere spesialangrep og spesialevner. Blant annet tar Sir Douchebag på seg en ekstra rustning (aluminiumsfolie), og han svinger løs med sin vibroblade (Cartmans mors vibrator).

Etter bakholdsangrepet forsøker tospannet å komme seg unna med snikangrep, skape gasseksplosjoner ved å kaste fjerter på en åpen flamme, og ved å prøve å åpne et vindu på avstand slik at en alliert tyv kan ta ut et par alver fra oven. De fiendene de ikke klarer å overliste blir nedkjempet i FF-kampsystemet.

South Park: The Stick of Truth

Demoen er ganske kort, og den slutter så fort guttene er på vei opp fra kjelleren. Vi ser flere mellomsekvenser enn vi ser gameplay, men fordelingen føles likevel passende. Latteren sitter løst mange, mange ganger i løpet av den korte tiden.

Stilen, tonen og humoren treffer blink, og det er utvilsomt fordi South Park-skaperne Matt Stone og Trey Parker har stått for manuset. Det hjelper også at ungene spiller live rollespill, noe som åpner opp for mange vitser. Som når Butters forteller at han har lest på Twitter, unnskyld, fått bud med brevdue om at skalden oppholder seg på The Giggling Donkey. Det blir også en del brudd på den fjerde veggen, men det legges aldri skjul på at det er snakk om et spill. Humoren bommer ikke, og historien og vitsene kan være nok til at South Park: The Stick of Truth underholder. Gameplayet virker kanskje litt enkelt, men det bygger på kjente elementer, og hvis det ikke ødelegger resten av opplevelsen vil dette garantert bli en hit.

South Park: The Stick of Truth
South Park: The Stick of TruthSouth Park: The Stick of TruthSouth Park: The Stick of TruthSouth Park: The Stick of Truth
HQ
South Park: The Stick of TruthSouth Park: The Stick of TruthSouth Park: The Stick of TruthSouth Park: The Stick of Truth

Relaterte tekster

South Park: The Stick of TruthScore

South Park: The Stick of Truth

ANMELDELSE. Skrevet av Suzanne Berget

Etter å ha vært vitne til bortføringer og aborter blir hun kanskje aldri seg selv igjen. Suzanne har byttet identitet, lært jøde-jitsu og bodd en uke i South Park...

2
South Park gjør narr av freemium-spill

South Park gjør narr av freemium-spill

NYHET. Skrevet av Jonas Mäki

Gårsdagens episode av South Park het Freemium Isn't Free, og som du sikkert skjønner ble guttene introdusert for såkalte free to play-spill. Tradisjon tro gjorde de narr...



Loading next content