Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Super Mario 64

Speedrunner klarer å få tak i det "umulige" ekstralivet i Super Mario 64, nesten 30 år etter utgivelsen

En speedrunner har klart den knallharde utfordringen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det har kostet blod, svette og tårer og de beste årene av livet har gått, men nå er den endelig beseiret. Den legendariske soppen, det uoppnåelige ekstralivet i Super Mario 64 som har unnsluppet spillere i 27 år.

Nå må det sies at for ni år siden var det faktisk en spiller, Toyuru2, som klarte å nå helt opp til det ekstra livet i Cool, Cool Mountain, men han døde rett etter prestasjonen. Et liv vunnet og et liv tapt. Ingen har kommet nærmere enn det, men det har vært prøvd ofte.

Helt siden utgivelsen har spillerne forsøkt å nå den sadistisk plasserte soppen for å kunne snappe den, men forgjeves. Totalt tok det nesten 30 år før noen knakk koden, og denne noen var speedrunner PaLiX. Det tok imidlertid halvannen time å hoppe mellom veggene før PaLiX endelig kunne nå en posisjon der han deretter kunne bruke et såkalt Pedro spot, der spillet finner ut hvor Mario er i forhold til gulvet for endelig å få tak i den ettertraktede skatten med livet intakt.

Nå gjenstår det å se hvor lang tid det vil ta før noen klarer å finne ut hvordan de kan få tak i den beryktede soppen uten å miste et liv og uten å bruke hjelp.

Her kan du se hvordan det skjedde da PaLiX klarte å bryte den 27 år lange forbannelsen:

Super Mario 64

Relaterte tekster

0
Spill Super Mario 64 på PC i 4K

Spill Super Mario 64 på PC i 4K

NYHET. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

Selv om vi ikke har hørt så mye fra Nintendo i det siste, så virker det som at de pønsker på å utgi en samling av Super Mario-remastere på Nintendo Switch om ikke altfor...

0
Lag dine egne brett til Super Mario 64

Lag dine egne brett til Super Mario 64

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Super Mario Maker til Wii U (og i en viss grad til Nintendo 3DS) ble en stor suksess, og gjorde det mulig for oss å nyte et hav av kreative og utfordrende Mario-bret....

2
Spiller Super Mario 64 med Oculus Rift

Spiller Super Mario 64 med Oculus Rift

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Youtube-profilen Chadtronic modifiserer klassiske retrospill på fritiden slik at de blir kompatible med virtual reality-brillene Oculus Rift. Takke være ildsjeler som han...Loading next content