Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Final Fantasy XVI

Square Enix' markedsverdi stuper, og selskapets interne maktbalanse får skylden for mye av elendigheten

Nesten to milliarder dollar har gått opp i røyk.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det har tidligere blitt rapportert at det siste i Square Enix' flaggskipserie, Final Fantasy XVI, ikke har innfridd ledelsens høye forventninger. Heller ikke Forspoken ble noen salgssuksess, og Marvels Avengers ble heller ikke noen suksess. Derfor er det kanskje ikke overraskende at Square Enix' aksjekurs har falt som en stein det siste året, og at selskapet har mistet nesten 2 milliarder dollar i markedsverdi.

Anonyme kilder i selskapet som har uttalt seg til pressen, skylder nå mye av elendigheten og fiaskoene på den skjeve interne maktbalansen der enkeltprodusenter skal ha altfor mye å si. En oppfatning som deles av både folk som jobber i Square Enix og tidligere ansatte, som sier at det også mangler teamstruktur og skikkelig dokumentasjon. De kritiserer også ledelsens mål, som ser ut til å endre seg uten forvarsel.

Hva synes du om spillene Square Enix har gitt ut de siste årene, og hvis kritikken stemmer, bør flere meninger få slippe til, eller er det viktig å ha en entydig visjon som følges slavisk?

Final Fantasy XVI

Relaterte tekster

0
Final Fantasy XVIScore

Final Fantasy XVI

ANMELDELSE. Skrevet av Ketil Skotte

På overflaten er det vanskelig å kjenne igjen barndommens Final Fantasy, men bak det dystre ytre banker seriens hjerte sterkere enn på flere tiår.Loading next content