Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter
Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Square Enix svarer på homofobe uttalelser fra Dragon Quest-komponisten

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Den episke og feiende musikken i Dragon Quest-spillene har blitt et kjennemerke for serien, og disse lydsporene har blitt komponert av den berømte japanske komponisten Koichi Sugiyama.

Dessverre har Sugiyama vist noen skikkelig bakvendte holdninger angående LHBT-personer og kvinnerettigheter på japansk TV, og etter disse klippene kom ut på nettet har Square Enix fått press på seg for å komme med en offentlig uttalelse.

Som beskrevet av GameRevolution, opptrådte Sugiyama som støttespiller for den japanske politikeren Mio Sugita på Channel Sakura-programmet "Hi Izuru Kuni York" i 2015. På sendingen kan man se han og Sugita le av tanken på tiltak som kan støtte LHBT-samfunnet i Japan. Han var også enig med Sugita om at det at en mangel på nyfødte fra homoseksuelle par kom til å være et problem for landet.

Ifølge Anime News Network var han også en uttalt motstander av et vedtak hvis hensikt var å få myndighetene til å unnskylde for at kvinner ble brukt som sex-slaver av japanske soldater under andre verdenskrig.

Dette har nå ført til at Square Enix har gått ut med et offentlig uttalelse etter sinnet fra fans nådde kokepunktet nylig, og det virker som at selskapet tar avstand fra Sugiyamas synspunkter:

"The views of an individual do not reflect the views nor efforts of the company. Square Enix employs a global multicultural staff of various beliefs, sexual orientation, and gender identities. As a matter of policy, we do not condone discrimination or harassment of any kind and we respect the diversity of sexuality and gender identity of everyone around the world."

Men da Square Enix ble spurt om de kom til å avslutte samarbeidet med komponisten, ga de ingen kommentar.

Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age

Relaterte tekster

0
Dragon Quest XI S får en demo

Dragon Quest XI S får en demo

NYHET. Skrevet av Silje Marie Ruud Slette

I fjor fant vi ut at Switch-versjonen til Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age skal hete Dragon Quest XI S, og nå har Square Enix avslørt under deres Dragon Quest...Loading next content