Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Star Citizen

Star Citizen - Inntrykk fra Gamescom

Universet ligger for dine føtter i Star Citizen, og grafikken alene er nok til å pirre nysgjerrigheten vår. Vi tok en nærmere titt under årets Gamescom-messe...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi fant i hovedsak tre tekniske demoer på årets Gamescom-messe som imponerte oss. Den første var Cryteks Back to Dinosaur Island 2, som vektla små detaljer såvel som store miljøer, og ga oss fornyet tillit til hva Virtual Reality kan oppnå. Den andre var presentasjonen av de ødeleggbare omgivelsene i Crackdown 3. Med hjelp fra serverparken til Microsoft (som tar seg av brorparten av kalkuleringene og sender dem tilbake gjennom nettskyen) skal nemlig absolutt alt i flerspilleren være ødeleggbart. Den siste var sci-fi-spillet Star Citizen, et spill som virkelig har utseende til en tech-demo. Det er rett og slett utrolig imponerende hvordan Cloud Imperium Games har klart å veve noe så omfattende som dette sammen til en helhet.

HQ

Presentasjonen kjørte naturligvis på blodtrimmede PCer, og startet med en nydelig romstasjon som kunne vært hentet rett fra en science fiction-bok eller en storfilm. Disse stasjonene er såkalte huber der man kan pusle med våpnene sine og velge nye oppdrag. Det kan være greit med en pust i bakken i Star Citizen, ettersom universet man befinner seg i er utrolig mektig. Det er bygget opp litt som rusisske Matryoshka-dukker (tredukker av synkende størrelse som passer oppi hverandre), der nye soner man kan utforske er gjemt innenfor større soner. Ofte er det flere enn tre lag også, og de kan utforskes både på egenhånd eller i store skip som krever større mannskap. Bare hold utkikk etter asteroidebelter og fiendtlige skip. Ja, du skjønner tegninga. Dette er et omfattende, levende univers.

På en annen side er ikke det så rart, ettersom prosjektet straks har vært under utvikling i et halvt tiår. I løpet av den tiden har tusenvis av spillere donert penger til spillet, først gjennom Kickstarter og siden gjennom andre kanaler. De har også fått sjansen til å teste ut deler av opplevelsen etterhvert som de har blitt klare.

Dette er en annonse:
Star CitizenStar Citizen

På toppen av Star Citizen-pyramiden finner vi Chris Roberts, altså mannen som i sin tid skapte legendariske Wing Commander. På Gamescom-messen snakket han oss gjennom en demo teamet hans hadde satt sammen for anledningen.

Vi startet som sagt på romstasjonen, som er så stor at den hadde sine egne distrikter. Den har barer man kan besøke, og mørke bakgater der ulovlig handel av våpen og det som verre er av og til finner sted. Den lovlydige våpenbutikken fremstår som en futuristisk utgave av Amunation-butikkene i GTA, med et nærmest pornografisk utvalg av fremtidsvåpen. Videre har stasjonen selvsagt også en "space port", eller romhavn blir det vel på norsk? Det var slett ikke tilfeldig at ferden gikk hit. De store romskipene jeg var inne på tidligere, de om krever et mannskap på flere spillere, er nemlig den store nyheten Cloud Imperium Games tok med seg til Köln i år.

Star CitizenStar Citizen
Dette er en annonse:

Før skipet kan vende kursen mot det store intet, må rollene til besetningen fordeles. Noen må håndtere kanonen og våpensystemene, mens andre velger å slappe av i galleriet som rene passasjerer. Naturligvis må dessuten én ha rollen som pilot (minst), og før man kan ta av må man fysisk finne veien opp til cockpiten. Selve flyvingen er ikke like avansert som i en simulator, men det er likevel mye å holde oversikt over. Pre-flight checks er å anbefale og varselsignalene er ikke sene med å blinke og pipe hvis et annet skip er på kollisjonskurs mot deg. I det hele tatt føles overgangen fra å være til fots til å sitte i førersetet naturlig og ekte. Man trykker ikke bare på en knapp for å sprette opp til cockpiten på magisk vis.

HQ

Skipet tar av fra romstasjonen, før det begynner å rotere for å forbedrede seg på hyper-travel. Visuelt er det som hentet ut av den kritikerroste spillefilmen Interstelar, og vi tipper det blir brukt omtrent like mye prosessorkraft for å rendre alt sammen her, som de brukte da filmen ble produsert. Det er et mektig skue, i likhet med resten av spillet. Robert nevner også at det krevde endel arbeid å tilpasse fysikksystemet, slik at den simulerte tyngdekraften opprettholdes inne i romskipet uavhengig av forholdene på utsiden. Et punkt langt ute i galaksen blir valgt og skipet skyter fart fremover. Vi kjenner nakkehårene reise seg idet skipet vårt, og et par andre, kommer ut av "warp speed" på den andre siden Veldig Battlestar-aktig, eller Star Wars...

Star CitizenStar CitizenStar Citizen

Like etter åpnes lastedørene på skipets bakside, og et team hopper fryktløst ut i vakuumet. De flyter fredelig mot et havarert romskip, mens viftene til PCen som driver den spektakulære demoen suser kraftigere og kraftigere. Nevnte jeg at dette er pent som fy?

Det finnes ingen lastetid mellom scenen, og innsiden til romskipet som skal utforskes er selvsagt detaljerte saker. Operasjonen blir likevel brått avbrutt når et annet team av spillere plutselig dukker opp, og bestemmer seg for å gå til angrep. Det store slaget spares imidlertid til en annen gang, til en annen presentasjon. Vi gleder oss virkelig til denne presentasjonen, og vi kommer definitivt til å følge utviklingen av Star Citizen videre. I mellomtiden skal vi oppgradere PCen vår...

Star CitizenStar Citizen
HQ
Star CitizenStar CitizenStar CitizenStar Citizen

Relaterte teksterLoading next content