Norsk
Gamereactor
series-tekster
Star Wars: The Bad Batch

Star Wars: The Bad Batch (sesong 2)

Clone Force 99 er tilbake, men gruppen er mer splittet enn tidligere. Pussig nok gjelder det samme for Ingars mening om sesongen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Star Wars-fansen spiser god og variert kost for tiden. Dersom ikke bøkene om High Republic-epoken eller det kommende eventyret med Cal Kestis i Star Wars Jedi: Survivor er dine greier, kan du kose deg med litt western-vibber i The Mandalorian, spionthriller-aktig stemning i Andor eller det mesterlige skjegget til Ewan McGregor i Obi-Wan Kenobi (serien har andre kvaliteter også, jeg lover). For noen kan det bli litt vel mye å henge med på alt, men det fine med denne spredningen av serier at det som regel finnes noe for enhver smak.

HQ

Selv om jeg stort sett har kost meg godt med alle Star Wars-seriene de siste årene (selv om jeg var litt mindre entusiastisk for Andor enn mange andre), har de animerte seriene ledet av Dave Filoni fortsatt den største plassen i hjertet mitt. Jeg blir som regel alltid glad når jeg tenker tilbake på eventyrene med den lettere Firefly-inspirerte gjengen i Star Wars: Rebels, og jeg står fortsatt inne for at de fire siste episodene av The Clone Wars: The Final Season er noe av det aller beste Star Wars noensinne har levert. Dermed har sesong 2 av animasjonsserien The Bad Batch (eller Den gærne gjengen som den heter på norsk) stått høyt på prioriteringslista for TV-vinteren.

Star Wars: The Bad Batch

I den andre sesongen følger vi nok en gang den sammensatte gruppen av uvanlige kloner i Clone Force 99. Noen måneder etter begivenhetene i slutten av forrige sesong opererer visse medlemmer av gruppa fortsatt på egen hånd, men de fleste reiser fortsatt sammen gjennom galaksen for å prøve å finne et sted de kan slippe unna Imperiets grep og hjelpe de som trenger det på veien. Dette medfører at Hunter (Dee Bradley Baker) og hans kompani tar på seg en rekke risikable oppdrag for å skaffe det de trenger til seg selv og sin felles verge, Omega (Michelle Ang).

Den første sesongen av The Bad Batch fulgte opp begivenhetene i The Clone Wars på en relativt god og naturlig måte, men ved sesongslutt var det også litt usikkert hvor serien kunne gå videre. Denne usikkerheten virker dessverre også å prege produsentene av sesong 2 til en viss grad, for i motsetning til det vi har sett på animasjonsfronten av Star Wars de siste årene føles denne sesongen hakket mer ustrukturert og retningsløs. Dette medfører at deler av sesongen, særlig i første halvdel, består av flere episoder hvor man enten lurer på hvordan dette skal knyttes sammen med helhetshistorien eller hvorfor de i det hele tatt er der. Enkelte av episodene føles kun som unødvendig fyllmasse. Den slags er vi vant med fra japanske animasjonsserier som trenger mer tid på at tegneserieforfatteren skal fortsette hovedhistorien, men siden The Bad Batch ikke har behov for noe slikt føles det ekstra kjedelig når man får episoder som ikke bringer historien fremover i nevneverdig grad. Dessuten er disse episodene ikke spesielt gode som enkeltepisoder heller.

Dette er en annonse:

Heldigvis har de animerte Star Wars-seriene en tendens til å veie opp de dårligere episodene sine med noen vesentlig bedre episoder i den andre enden av skalaen, og det får man sannelig også i sesong 2 av The Bad Batch. Fellesnevneren her er Crosshair, snikskytteren som har et litt annet syn på tingenes tilstand enn det resten av gruppen har. Episodene hvor vi følger Crosshair og hans utvikling i tanker, ord og handlinger er sterke å følge med på, med mye nerve og intensitet. Dessuten får vi noen episoder hvor det dramatiske politiske landskapet etter Imperiets grunnleggelse kommer til syne, noe som skaper mer spenning og interesse for fortsettelsen enn man skulle tro. Toppet med en gripende og emosjonell sesongfinale har den andre sesongen dermed mange episoder som totalt sett veier opp for de negative sidene i første halvdel.

Star Wars: The Bad Batch

Audiovisuelt sett har The Bad Batch fortsatt den samme stilen som i forrige sesong, uten at det er så mye nytt å melde. Både The Clone Wars: The Final Season, første sesong av The Bad Batch og Tales of the Jedi har gradvis dyttet animasjonskvaliteten på de animerte seriene oppover, men sesong 2 av The Bad Batch byr ikke på noen store revolusjoner på denne fronten. Musikken til Kevin Kiner er fortsatt av god kvalitet og byr i motsetning til det visuelle på noen overraskelser.

Lenge så det ut til at The Bad Batch sesong 2 ville bli en sesong som skulle føre den gærne gjengen ut i stampe. I første halvdel av sesongen er det flere episoder som sliter med å skape engasjement eller knytte handlingen fast til noe større og mer meningsfullt, og med en slik utvikling risikerte serien å falle et godt stykke ned på den fremtidige prioriteringslista. Heldigvis justerer serien kursen etter noen episoder og kommer desto sterkere tilbake, noe som gjør at sesong 2 blir minst like spennende som man hadde håpet på i forkant. Alt ligger til rette for at den tredje sesongen blir verdt å få med seg, men forhåpentligvis klarer produsentene å spisse produksjonen ytterligere slik at den føles enda skarpere, målrettet og polert enn det sesong 2 gjorde.

Dette er en annonse:
07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Star Wars: The Bad Batch (sesong 1)

Star Wars: The Bad Batch (sesong 1)

SERIES-TEKST. Skrevet av Ingar Takanobu Hauge

Republikken har falt og en ny makt er i ferd med å innta galaksen. Ingar har anmeldt første sesong av The Bad Batch som foregår i denne spennende overgangsperioden.



Loading next content