Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Stemningsrapport fra Torucon 2014

Cosplay, populærkultur og alt annet kult var på dagsordenen på Torucon i år. Vi var til stede, tok bilder og storkoste oss i Trondheim.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ
Stemningsrapport fra Torucon 2014
Stemningsrapport fra Torucon 2014

Trondheims egen convention for science fiction, dataspill, anime og all annen populærkultur gikk av stabelen den 9. og 10. august i flotte lokaler på Scandic Hotell Lerkendal.Med litt over tusen deltagere så var nivået utrolig høyt. Det var deilig å komme inn på messegulvet og se alle som gikk rundt utkledd som om det var det mest naturlige i verden. På kostymefronten så jeg blant annet en helt perfekt Nebula cosplay fra Guardians of the Galaxy, en veldig troverdig Hawke - som forøvrig vant cosplay konkurransen - en Game of Thrones lookalike og en utkledd som katten fra Log Horizon med animatronisk maske som kunne bevege ørene. Folk hadde lagt imponerende mye tid og arbeid ned i kostymene sine. San Diego Comic Con med halvfeite Wolverine og Deadpool cosplayere kan ta seg en bolle.

Stemningsrapport fra Torucon 2014
Dette er en annonse:

Messen var delt inn i flere deler og deltagerne gikk fritt rundt eller stod i løse grupper og pratet. På hovedscene var det nesten kontinuerlig show, blant annet en veldig bra organisert cosplay konkurranse hvor flere av de best utkledde kjempet om å vise seg frem. Konkurransen ble foretatt i to runder og gikk like mye på sceneopptreden som kvaliteten på kostymet. Litt av poenget var at man skulle innta figuren man kledde seg ut som, og ikke bare stå som en manekengdokke. Vinnereren av konkurransen, Truls Finborud utkledd som Hawke fra Dragon Age 2, slo til med episk sceneshow hvor han gjenskapte kampen mot Arishok fra den originale cinematiske traileren.

Stemningsrapport fra Torucon 2014

Ved siden av scenen var et stort rom satt av til ulike boder. I tillegg til mange anime-relaterte ting var blant annet Oculus Rift til stede og lot folk få teste SDK2. Det var en simulator av en innendørs berg og dalbane som virkelig presset balansenerven til de som testet den. Kvaliteten var upåklagelig men simulasjonen slet litt med hakking og rare hodebevegelser, så jeg tror denne versjonen av Oculus gjør seg absolutt best om man sitter stille i kontrollerte omgivelser og ikke står og svaier på en messe.

Nordic Garisson var også til stede utkledd som Stormtroopers av ulike typer og også en Darth Vader. De hadde satt opp base med aktiviteter, blant annet muligheten for å få bli avbildet sammen med Star Wars figurer og en kontinuerlig Xbox Kinect Star Wars dance-off.

Dette er en annonse:
Stemningsrapport fra Torucon 2014

Det absolutt kuleste på messegulvet var Artemis Spaceship Bridge Simulator. I tro Star Trek stil var det satt opp en bro som folk kunne bemanne. Det var fem stasjoner som hadde hver sin spesifikke funksjon, en storskjerm hvor man kunne vise taktisk informasjon og en sentral kapteinstol hvor kommandøren satt og koordinerte mannskapet sitt. Jeg må innrømme at det pirret Trekkien i meg noe voldsomt. Det ble raskt tydelig at en dyktig kaptein var viktig for å kunne spille effektivt. Hver av mannskapet kontrollerte sin egen lille del av skipet, våpen, styring, strøm, kommunikasjon, informasjon, og ingen av de kunne gjøre jobben sin så veldig godt med mindre de ble koordinert av en som hadde oversikten over hva som faktisk foregikk. Første gruppen jeg så snakket ikke så mye med hverandre og det førte til at de blant annet fløy gjennom et asteroidefelt, brukte opp all ammunisjonen sin, sendte tilfeldige krigserklæringer til andre skip og tømte skjoldene for strøm rett før en kamp med et fiendeskip. Artemis Spaceship Bridge Simulator er altså ikke et spill for folk som foretrekker å spille alene.

Stemningsrapport fra Torucon 2014Stemningsrapport fra Torucon 2014

Dag to av Torucon hadde mer variasjon uten at det gikk på kvaliteten. Ulike rom var satt av til foredrag om alt fra hattemaking og sceneoppførsel når man cosplayer, til anime subkultur. Mange av de mest drevne cosplayerne fra den første dagen viste seg i nye kostymer som de hadde holdt hemmelig. Jeg så blant annet FemShep og en sammkjørt jentegjeng hadde kledd seg ut som postapokalyptiske versjoner av Disney-prinsesser.

Stemningsrapport fra Torucon 2014

Det som kjennetegnet hele Torucon var en merkbar følelse av samhold. Det var lett å prate med folk, og alle var smilende og imøtekommende. Folk forklarte ivrig om hvordan de hadde laget sine kostymer og tips og triks ble utvekslet fritt. Et område av messen var satt av til spilling av brettspill og TV-spill fra hele generasjonsspekteret fra Super Nintendo til Xbox One. Der satt det alltid folk og koste seg, og ved siden av var en stasjon hvor cosplayere kunne få hjelp med kostymene sine om noe skulle gå i stykker.

Stemningsrapport fra Torucon 2014Stemningsrapport fra Torucon 2014Stemningsrapport fra Torucon 2014

Fra arrangørene sin side ble jeg imponert over mangfoldet i programmet og hvor godt organisert alt var. De hadde noe å tilby for de fleste og alt var gjort professjonelt og skikkelig. Høydepunkt fra Torucon inkluderer: når Thorin Oakenshield fikk hele storsalen til å synge «Far Over the Misty Mountains Cold,» folk som danset til Star Wars musikk, alle kostymene, et panisk lag som ble knust i Artemis og når Deadpool ble bært vekk av Stormtroopers. Alt i alt anbefales Torucon på det sterkeste. Neste år stiller jeg også i kostyme.

Stemningsrapport fra Torucon 2014Stemningsrapport fra Torucon 2014


Loading next content