Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Super Mario 3D World

Super Mario 3D World

Ventetiden er over. Super Mario 3D World er her, og Wii U har endelig fått sitt etterlengtede Mario-eventyr i 3D...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Super Mario 3D World bygger på konseptet til den ekstremt solide og underholdende 3DS-tittelen Super Mario 3D Land. Ja, mange rynket litt på nesen da Nintendo avslørte at deres planer for Wii U kun var å gi ut det samme spillet som på 3DS.

Nintendo skal likevel ikke undervurderes. Konseptet er kanskje brukt før, men Super Mario 3D World tar Super Mario 3D Land og forbedrer det på alle måter. Akkurat slik Super Mario Galaxy 2 gjorde for forgjengeren. Høres det ut som en tøff påstand? La meg få fortelle deg hvorfor det er slik.

I likhet med 3DS-tittelen er Super Mario 3D World en kombinasjon av gammelt og nytt. Du har nivådesign og verdenskart fra Super Mario World og New Super Mario Bros., men selve gameplayet minner mer om det fra Super Mario Galaxy, bare med et låst kamera.

Super Mario 3D World
Mario og gjengen samles for nok et eventyr, og denne gangen er Peach med på moroa.
Dette er en annonse:

Nå er det selvsagt mer snadder å finne på Wii U enn på 3DS. I Super Mario 3D World er det mulig for fire spillere å spille sammen, med fire forskjellige figurer å velge mellom. Mario er den mest balanserte av dem alle, Luigi kan hoppe ekstra høyt, Toad kan løpe raskere enn de andre, og til slutt Peach. Ja, Peach. For en gangs skyld blir hun ikke kidnappet. Hennes spesialitet er at hun kan sveve litt i luften, noe som gjør henne til den beste figuren å bruke i et plattformspill. Man må nesten begynne å lure på hvordan hun i det hele tatt klarer å bli kidnappet...

Uansett, med fire spillere som skal samarbeide (krangle) på skjermen er det bare en selvfølge at det bør være masse å kose seg med. Og det er det. Super Mario 3D World har en haug med power-ups og nyttige gjenstander å boltre seg i. Her har vi den tradisjonelle ildblomsten, megasoppen, tanookidrakten, kanoner, Goomba-maske, ja, alt man trenger for å ha det gøy og mye mer.

Det virkelig store er kattedrakten. Få tak i den gylne bjella, og vips, Mario og gjengen blir iført en kattedrakt og får kattekrefter. Nå kan de løpe som en katt, klore som en katt, hoppe som en katt, og klatre som en katt. På denne måten kan de nå til de snedige og skjulte avkrokene av nivåene som ellers ikke er tilgjengelig. Mjautastisk!

Når det gjelder brettdesign og kreativitet, så vet Nintendo nøyaktig hva de gjør. Og når de virkelig går inn for å skape kvalitet og variasjon, er det få som kan måle seg med dem. Du trenger bare å ta ett blikk på brettene for å kjenne igjen alt som gjør et Mario-spill til hva det er, men likevel klarer de å skape nye omgivelser som sklir rett inn i Mario-universet. Her har de virkelig gått inn for å skape mer variasjon i de forskjellige verdenene og nivåene.

Dette er en annonse:
Super Mario 3D WorldSuper Mario 3D World
I Super Mario 3D World dukker både gamle og nye fiender opp.

Du har et herskapshus fra føydale Japan hvor du kan snike deg gjennom som en ninja, racerbilnivåer som tatt fra Mario Kart hvor du skal løpe i forrykkende fart, og nivåer der du rir på ryggen til en forvokst Yoshi. Ikke bra nok? Da har du også en haug med bonusnivåer som jeg skal la deg oppdage på egen hånd.

Og selvsagt så ser alt nydelig ut. Wii U er ikke den kraftigste konsollen, men den har all kraften den trenger for å vise fram de herlige omgivelsene, lysene og effektene som får Super Mario 3D World til å virke mer sprudlende enn tidligere Mario-titler. Jeg vil si at dette er det peneste og vakreste Mario-spillet til dags dato.

Det nydelige designet får også godt selskap av et like solid lydspor. Allerede når du hører åpningsmelodien går det opp for deg hvilken kvalitet du kan forvente å forføre ørene dine med. Her er det gamle og kjente, men samtidig nye og friske toner som spilles. Nintendo har klart både å kaste meg tyve år tilbake i tid, og samtidig gitt meg vidunderlige nye melodier å nynne på. Du skal være rimelig tonedøv om du ikke lar deg sjarmere av det som er en verdig kandidat til årets beste lydspor.

Nintendo har også sørget for å gi gamepaden en litt aktiv rolle. I enkelte nivåer må du trykker på visse gjenstander for å komme videre, og av og til må du blåse inn i mikrofonen for å flytte på en plattform eller for å sende de mindre fiendene flyvende av gårde. En artig liten funksjon som ikke blir overbrukt, og gir nivåene litt ekstra å by på.

Super Mario 3D World
Mario gjør det han gjør best, nemlig å vise oss at han er den ubestridte kongen av plattformspill...

Om det er noe som kan være negativt med Super Mario 3D World, så er det at spillet ikke er stort lenger enn 3DS-tittelen. Likevel, spillet veier opp for dette med stor gjenspillingsverdi, flerspillerunderholdning, og bonusinnhold.

Super Mario 3D World er ren og skjær moro fra start til slutt, og absolutt den beste vitaminsinnprøytningen Wii U har fått til nå. Dette er et av «må ha»-spillene til Wii U, og du bør ikke tvile et sekund. Jeg har ikke hatt det så morsomt sammen med Mario siden jeg spilte Super Mario Galaxy 2.

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
10 Gamereactor Norge
10 / 10
+
Fantastisk og nydelig brettdesign, bunnsolid og presis kontroll, vidunderlig lydspor, stor gjenspillingsverdi, ren og kjær moro fra start til slutt for alle og enhver.
-
Litt kortere enn forventet, men med så mye bonusinnhold og gjennspillingsverdi så går det ikke ut over kvaliteten.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

Super Mario 3D WorldScore

Super Mario 3D World

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Ventetiden er over. Super Mario 3D World er her, og Wii U har endelig fått sitt etterlengtede Mario-eventyr i 3D...

3
Miyamoto avslører: Mario er i 20-årene

Miyamoto avslører: Mario er i 20-årene

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Til tross for den fyldige barten (og at Bob Hoskins var 50 år da han spilte Mario i 1993-filmen) er vår rørleggervenn fra Italia kun 24-25 år gammel. Dette fortalte...

8
Mario tar seg en pause i år

Mario tar seg en pause i år

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

I 2013 kom Super Mario 3D World og i fjor kom Mario Kart 8, men i år vil vi ikke se Nintendos ubestridte maskot i hovedrollen til et spill av denne sorten. Han vil nok...

2
Super Mario møter Game of Thrones

Super Mario møter Game of Thrones

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Kampen om The Iron Throne har blitt til kampen om The Console Throne i dette herlige bildet som blander spillenes verden med den superpopulære TV-serien Game of Thrones....Loading next content