Norsk
Gamereactor
forspill
Super Mario 3D World

Super Mario 3D World

Vi har sett nærmere på Marios neste Wii U-eventyr, og lurer på om det er nok til å redde Nintendos nyeste konsoll...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Wii U trenger spil. Wii U trenger Mario. Nå hadde konsollen såvisst Mario på menyen allerede ved lanseringen i form av New Super Mario Bros. U, men det var mange av oss som ikke følte at det var nok. Uansett hvor nytt og bra det var, så var det ikke mulig å riste av seg følelsen av at vi ble servert et gammelt spill i ny drakt. Wii U trenger det Super Mario 64 gjorde for Nintendo 64. Og det virker faktisk som om Super Mario 3D World kan bli nettopp det spillet.

Da spillet ble annonsert på E3 i juni var jeg langt fra overbevist. Jeg likte virkelig Super Mario 3D Land til 3DS, men det føltes uinspirert fra Nintendo å lansere noe som virket som en oppfølger til storebroren Wii U.

Super Mario 3D World
Supre Super Mario ser ut til å være i super form.

Nintendo har vist frem mer siden den gang, og det siste de slapp formelig flommer over av sjarm og kreativt brettdesign. Kanskje til og med til en slik grad at det kan tangere, om ikke overgå, Marios kreative toppnotering som kan ha funnet sted på 90-tallet.

Dette er en annonse:
Super Mario 3D World
Her ser vi tre goombas som tar seg en velfortjent hvil på stranden.

Både perspektivet og estetikken tar ugangspunkt i det vi så i Super Mario 3D Land, et spill som hentet mye inspirasjon fra både Super Mario Bros. 3 og Super Mario Galaxy. Til 3D World virker det som om Nintendo også har sett på Super Mario World og Super Mario 64, med nye lekne spillelementer og litt større og mer åpne brett. Og det føles for en gangs skyld ikke som resirkulering av gamle titler, men mer som noe som ivaretar seriens historie samtidig som de lykkes med å skape noe som virker forundringsverdig friskt.

Kanskje den største nyheten er at Nintendo har implementert den elleville firespillermodusen fra den todimensjonale New Super Mario Bros-serien i et 3D-eventyr. Fire spillere kan altså løpe rundt mens de hjelper hverandre eller kniver om å få flest poeng. Det er en glede å se at Peach har blitt en spillbar karakter igjen etter at hun har blitt satt på benken (bortført) i altfor lang tid.

Her spiller alle figurene etter nesten de samme reglene, men med noen individuelle egenskaper som bonus. Luigi kan for eksempel hoppe litt høyere, og Peach kan sveve en kort stund i luften. Dette legger grunnlaget for en spennende balanse med tanke på hvilken figur som passer best til et spesielt brett, og er dermed også med på å avgjøre hvilken spiller som bør ta kommandoen i en co-op-runde.

Dette er en annonse:
Super Mario 3D World
Peach er endelig en dame vi kan regne med.

Andre nyheter handler i stor grad om nye power-ups. Den mest spesielle kommer i form av en kattedrakt. Den lar spilleren klatre opp vegger og utføre en type målsøkende hoppeangrep på fiendene. Drakten lar deg dessuten sprade rundt som en kjempesøt kattepus på alle fire. En annen egenskap jeg er veldig nysgjerrig på, er den som lar figuren kopiere seg selv. Altså, hvis Mario plukker opp et kirsebær får han en klone som beveger seg helt likt. Skulle denne duoen plukke opp et nytt kirsebær vil det dukke opp en tredje figur, og slik ser det ut til å fortsette. Tanken på hvordan dette vil se ut med fire spillere som til stadighet kopierer seg selv, kan se ut til å bli herlig kaotisk.

Super Mario 3D World
Verdens søteste rørleggergjeng klatrer rundt i sine nye antrekk. De mjauer til og med.

Nintendo og hele Marios sopprike virker lovlig sene ute med krystallklar HD-grafikk til Wii U, men det føles likevel ganske greit. Den visuelle presentasjonen er nemlig så forførerisk koselig i Super Mario 3D World. De tegnefilmaktige animasjonene skaper en Pixar-aktig ramme, og det passer veldig bra til denne spillverdenen.

Super Mario 3D World
Fem ildkuler er bedre enn én. Det er noe alle vet.

Dette lover godt for Nintendo, og det er på høy tid at de viser muskler. Med både Playstation 4 og Xbox One rett rundt hjørnet er det på tide at de finner sin selskrevne plass i stuen så vel som i våre hjerter. Super Mario 3D World viser at at Wii U virkelig har livets rett, og fremtiden virker lysere enn på lenge. Dette lover godt.

Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World
Super Mario 3D World

Relaterte tekster

Super Mario 3D WorldScore

Super Mario 3D World

ANMELDELSE. Skrevet av David Selnes

Ventetiden er over. Super Mario 3D World er her, og Wii U har endelig fått sitt etterlengtede Mario-eventyr i 3D...

3
Miyamoto avslører: Mario er i 20-årene

Miyamoto avslører: Mario er i 20-årene

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Til tross for den fyldige barten (og at Bob Hoskins var 50 år da han spilte Mario i 1993-filmen) er vår rørleggervenn fra Italia kun 24-25 år gammel. Dette fortalte...

8
Mario tar seg en pause i år

Mario tar seg en pause i år

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

I 2013 kom Super Mario 3D World og i fjor kom Mario Kart 8, men i år vil vi ikke se Nintendos ubestridte maskot i hovedrollen til et spill av denne sorten. Han vil nok...

2
Super Mario møter Game of Thrones

Super Mario møter Game of Thrones

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Kampen om The Iron Throne har blitt til kampen om The Console Throne i dette herlige bildet som blander spillenes verden med den superpopulære TV-serien Game of Thrones....Loading next content