Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
anmeldelser
Super Smash Bros for Nintendo 3DS

Super Smash Bros for Nintendo 3DS

Den håndholdte versjonen av høstens mest hardtslående spill er snart klar for Nintendo 3DS. Vi har testet Super Smash Bros...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Som med hver eneste nye utgave av den populære Smash Bros.-serien, er det bygget opp skyhøye forventinger. Mye takket være de nesten daglige oppdateringene fra spillets skaper, Masahiro Sakurai. Denne gangen får vi også en håndholdt versjon, men fungerer det like bra?

Det å ta et spill som er utmerket på en stasjonær konsoll til en håndholdt er noe kan fungere, men da bør det gjøres tilpasninger. Allerede her faller det nye Smash Bros. i sin første fallgrop. Det spilles nesten nøyaktig likt som vi er vant fra tidligere, og det merkes at det ikke er gjort nevneverdig for å tilpasse til den lille 3DS-konsollen.

Kontrollmessig har vi det samme oppsettet som med Gamecube-kontrolleren, bare at det mangler noe ganske essensielt, en ekstra spak. Det tar faktisk en del tid til å venne seg til dette. Spesielt siden spaken til 3DS ikke er bygget for den harde behandlingen som den blir utsatt for under en vanlig runde av Smash. Det er som om du må spille et Smash Bros.-spill med én arm tilgjengelig. Klart det fungerer, men du vil jo heller bruke to.

Super Smash Bros for Nintendo 3DS
Dette er en annonse:

Også har vi den lille skjermen, da. Man kan dog justere hvor sterk linjen rundt karakterene kan være, som hjelper litt når det skjer mye samtidig. Men når det er fire spillere på skjermen samtidig skal du være konsentrert for å følge med. Kanskje hadde det vært bedre med en begrensning på to spillere, slik at vi hadde fått med stakkars Ice Climbers, men da hadde nok ikke dette vært et ekte Smash Bros.-spill.

3DS-versjonen har i hvert fall noe spesielt med seg, modusen "Smash Run". Den er inspirert av City Trial fra Kirby Air Ride, også laget av Sakurai. Her får fire spillere utfolde seg mot fiender fra diverse Nintendo-spill for å oppgradere egenskapene til sin figur. Når de fem minuttene er over vil de som har samlet flest oppgraderinger få en fordel i Smash-kamp. Hvordan regelene i denne kampen er varierer fra kamp til kamp. Dessverre er modusen svært lite underholdene, og du sitter egentlig bare der og gremmes for hvor tilfeldig det er. Jeg ville mye heller sett en eventyrmodus som var tilpasset 3DS' unike egenskaper, noe lignende "The Subspace Emissary" var i Super Smash Bros. Brawl.

Greit, Smash Bros. til 3DS er ikke et så dårlig spill som de fire siste avsnittene tilsier. Som med alle Smash Bros.-spill er det pakket inn med tonnevis innhold her, alt fra moduser til musikken til alle samlegjenstandene. Man har kjente og kjære moduser som "Classic", "All-Star" og "Stadium". Samtlige er fortsatt solide tidstyver, og er mer av det vi har blitt vant til. Trofeer fortsetter å spille en stor del av Smash sitt samlemani takket være modusen "Trophy Run", i tillegg til "Challenges" hvor du må gjøre utfordinger for å motta forskjellige gevinster. Det finnes også en Streetpass-funksjon, men den har jeg dessverre ikke fått testet så mye av åpenbare grunner.

Super Smash Bros for Nintendo 3DS
Dette er en annonse:

De nye figurene tilføyer også noe nytt, og balansen mellom de har aldri vært bedre enn før. Spesielt Little Mac gir serien en ny dimensjon. Hans raske og kraftfulle angrep kan fort sammenlignes med Captain Falcon, bare enda kraftigere og at han kun liker seg på bakken. Muligheten til å tilpasse alle figurene til din egen spillestil med å endre deres spesialangrep og lage deg selv takket være den nye Mii-figuren. Dette gir Smash-serien en ny dimensjon og dybde vi ikke har sett før. Jeg gleder meg til å se hvordan konkurransemiljøet vil benytte seg av dette, bare man får låst opp alle de forskjellige egenskapene. Også veterankarakterene har fått et nytt liv og de fleste har blitt forbederet enn hva de var i Super Smash Bros. Brawl. Bowser har endelig fått litt fart, og kan hoppe høyere og lengre enn han noen gang har gjort. Det som er sikkert at vi ikke får en ny Meta Knight som Brawl hadde. Samtidig har flere fått nye kostymer, som Marios fantastiske USA-drakt. Kan se ut som han ikke setter så mye pris på sine røtter fra Italia.

Onlinemodusen var noe som de fleste var skuffet over med Brawl. Det fungerer bedre nå, men jeg skulle ønske det var større frihet. Vil du spille uten hjelpemidler kan du benytte en bane i Final Destination-form. Snakk om å putte alle i én bås, Sakurai. Heldigvis gjelder dette kun når du spiller med tilfeldig mennesker og ikke med venner.

Super Smash Bros. for Nintendo 3DS prøver å være den personen som er i midt krangelen, og har lyst til at alle skal være venner. Her får du litt av farten til Super Smash Bros. Melee tilbake, og det meste som gjorde Brawl tilfeldig er fjernet. Likevel har det blitt bevart mye av Brawls tilgjengelighet og sjarm. Det som er mest gledelig med er hvordan spillet kjører. Man skulle nesten ikke tro at 3DS kunne kjøre Smash så bra, og likevel bevare den fargefulle stilen til Brawl. Det er detaljrikt, og de unike 3DS-banene passer naturligvis til 3DS-versjonen. Musikkutvalget er mildt sagt enormt. Det skal godt gjøres å bli lei de nydelige tonene som 3DS-en klarer å presse frem.

Jeg har mange problemer med Super Smash Bros for Nintendo 3DS, men det er i bunn og grunn et solid spill. Jeg savner det som skal gjøre versjonen unik og spennende, noe Smash Run er et ynkelig forsøk på. Siden tilknyttingen til Wii U-spillet er så minimal skjønner jeg svært lite av hvorfor det ikke har blitt gjort mer for å skape en unik 3DS-opplevelse. Dessverre gir det i stedet bare en forsmak på hva vi kan forvente senere i år når det virkelige Smash Bros.-spillet kommer. I mellomtiden kan dette være et solid tidsfordriv.

Super Smash Bros for Nintendo 3DS
07 Gamereactor Norge
7 / 10
+
Karakterene er balansert ypperlig, det ser fantastisk ut og det finnes tonnevis med innhold.
-
Smash Run, virker som en demo for Wii U-versjonen.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Medlemsanmeldelser

  • stikox93
    Nintendos stjernefest gjør sin debut på håndholdte konsoller. Resultatet er godkjent Super Smash Bros er et navn alle Nintendo fans kjenner til.... 7/10

Relaterte tekster

0
New Nintendo 3DS med Super Smash Bros-tema

New Nintendo 3DS med Super Smash Bros-tema

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

I løpet av helgen kunne Smash Bros-produsenten Masahiro Sakurai fortelle på Twitter at Nintendos kommende utgave av deres håndholdte konsoll vil få en egen Smash...

3
Utestenger Smash Bros-spillere i 136 år

Utestenger Smash Bros-spillere i 136 år

NYHET. Skrevet av Tor Erik Dahl

Hvis du ikke oppfører deg i online-kampene i Super Smash Bros for Nintendo 3DS kan du ha uflaks og bli utestengt i hele 136 år. Litt i overkant synes nå vi, men det er...

9
Utsolgt for Super Smash 3DS i Japan!

Utsolgt for Super Smash 3DS i Japan!

NYHET. Skrevet av Morten Bækkelund

Du vet du har en hit når butikkene ganske enkelt har gått tomme for spillet ditt. Det er tilfelle for Nintendo om dagen, da det skal godt gjøres å finne en spillbutikk i...Loading next content