Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
nyheter

Takler din HDTV Xbox 360?

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Som den lykkelige eier av en flatskjerms-TV og medarbeider i Gamereactor, så jeg frem til å sette inn min flunkende nye Xbox 360 - så jeg kunne oppleve spillene i toptunet digital kvalitet. Slik skulle det dessverre ikke gå.

Det følger et Component HDAV-kabel med Premium-pakken og den satt jeg da også uten problemer til min Xbox 360. Stor var skuffelsen da jeg oppdaget at min 26" Philips-TV hadde muligheten for tilslutning av 2 Scart-enheder og 1 HDMI-enheder men ikke av en Component-kabel.

Jeg plugget derfor som en midlertidig løsning konsollen til en av Scart-stikkene. Det gir meg dessverre kun et analogt bilde i betydelig dårligere kvalitet enn forventet. Deretter tok jeg kontakt med Philips’ supportavdeling for å høre hvordan jeg skulle få et digitalt signal på skjermen.

Jo, det hadde vært en del henvendelser denne mandags morgene etter lansering av maskinen og med samme problem som meg. Løsningen var vist å anskaffe et adapter. Deretter bega jeg meg inn i Fona på Strøket - hvor jeg etterlyste det omtalte adapteret.

"Jammen", sa selgeren, "Du vil jo bare få et analogt signal inn i ditt fjernsyn? Jeg kontakter Philips og Microsoft for å høre hvordan du løser problemet. Det undrer meg at du overhodet har problemet for HDMI er ellers standard på hovedparten av de flatskjerms-fjernsyn som er på markedet."

Fra Philips sa imidlertid at det nå ikke umiddelbart fantes et adapter fra RGB til HDMI. Det ville jo også bare - som selgeren sa - gi et analogt signal.

Fra Microsoft sa videre at det i første omgang kun var fjernsyn med Component-tilslutning som kunne levere et digitalt signal fra en Xbox 360. Der var en kabel med HDMI-stikk på vei, men det var med all sannsynlighet først klar rundt 1. mars.

Dermed står jeg med et HD-Ready fjernsyn som ikke kan vise digitale bilder fra Xbox 360. Dessuten kan jeg konstatere at Philips åpenbart ikke har informert godt nok om dette fra deres support-avdeling. Og endelig har Microsoft åpenbart hatt det litt for travelt med å få konsollen ut på markedet uten å ha alle stikk og kabler klar. I hvert fall er det nedtur hvis ditt fjernsyn ikke er utstyrt med Component-tilslutning.

Så vårt råd fra Gamereactor er følgende: Les din manual og sjekk ditt fjernsyn en ekstra gang før du kaster deg i vei for å kjøpe en Xbox 360.

Flere nyheter om Xbox 360 finner du inn her

Takler din HDTV Xbox 360?
Takler din HDTV Xbox 360?
Takler din HDTV Xbox 360?


Loading next content