Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Tanker rundt Playstation 4

Fremtiden er rett rundt hjørnet, sies det. Vi har gjort oss noen tanker om neste generasjons konsoller, og denne gangen er det Playstation som står for tur...

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er egentlig ikke så mye vi vet sikkert, men noen tanker har vi gjort oss. Mye kan man lese i diverse ryktespalter og uttalelser fra såkalte bransjeeksperter. Disse tankene og undringene omfavner oppfølgerne til Playstation 3, Wii og Xbox 360. I dag ser vi nærmere på Sonys neste konsoll, Playstation 4.

• Playstation 4, ja... Det er neppe navnet som blir valgt til konsollen. Det ser mindre attraktivt ut når man kommer så høyt opp i tallene, og vi tror at de ønsker et bedre navn. Eksempelvis slik de valgte PS Vita fremfor PSP2.

• Prestasjonsmessig virker det ikke som om det skal bli den samme ambisiøse satsingen som med Playstation 3. Nå skal Sony tjene penger, og det betyr i praksis en mer jordnær og gjennomtenkt konsoll. De har også sagt at Microsoft får maksimalt et halvt års forsprang, noe som tyder på at de kommer til å ligge ganske likt på det tekniske.

• Takket være Kaz Hirai kommer utviklerverktøyet og støtten til utviklerne til å bli mye bedre enn til Playstation 3. Dette burde eliminere forekomsten av dårligere multiformatsversjoner i den neste generasjonen.

Dette er en annonse:

• Blu-ray vil uten tvil fortsette som format til Playstation 4, og de vil satse for fullt på nedlastbare spill.

• Å sy sammen Playstation-familien vil bli viktigere enn noensinne. I dag har vi Playstation-mobiler, Playstation-tablets, PSP, PS Vita, Playstation 3, og om ikke lenge Playstation 4. Da skal det være en selvfølge at man kan kjøpe spill på Playstation-mobilen og fortsette spillingen på PS Vita, begynne å se en film på Playstation-tablet og avslutte tittingen på sin Playstation 4, og selvfølgelig skal man kunne koble sin Dual Shock 4 i en Sony-laptop for å spille.

• Et bevegelsesfølsomt kamera blir viktig for Sony også. Hvis ikke Microsoft skal fortsette å få masse gratis på grunn av Kinect, må Sony ta fra dem dette forhandlingskortet. Dette kommer de garantert til å gjøre, og det er allerede delvis bekreftet.

• Håndkontrollen vil helt klart få en ny funksjon på samme måte som den fikk ristefunksjon og doble analoge spaker under Playstation-æraen, trykkfølsomme knapper med Playstation 2, og ble utstyrt med innebygd batteri og bevegelsesfølsomhet til Playstation 3. Håndkontrollene genererer mye penger, og det er viktig å videreutvikle dem slik at de kan selge noen 100 millioner ekstra.

Dette er en annonse:

• Også Sony ser ut til å levere to versjoner av sin neste konsoll. En som gir oss mer av det vi har lært å forvente oss med bedre lydutganger, større harddisker og ekstra funksjoner, og en konsoll som er strippet for praktisk talt alt.

• Cell-prosessoren vil fortsatt bli benyttet selv om ryktene sier det motsatte. Det er tross alt ikke den samme situasjonen denne gangen. Cell er også et innarbeidet konsept med gode utviklerverktøy, og det vil de ganske sikkert bygge videre på. Det vil også forenkle mulighetene for bakoverkompabilitet, selv om det neppe er en prioritet for noen av konsollprodusentene.

• Google ser ut til å være aktuelt. De har hatt et nært samarbeid med Sony, og hvis de lykkes med å gjøre Playstation 4 til det selvsagte valget for Android-brukere er veldig mye vunnet.

• PSN bygges om fra bunn av. Det spiller ingen rolle hvordan man ser på det, PSN ligger langt etter Xbox Live når det kommer til antall standardfunksjoner som faktisk fungerer bra. Slik kommer det ikke til å fortsette. Microsoft tjuvstartet allerede med Xbox og satset massivt på nett. I dag vet selv Nintendo at en stor nettsatsing kan bety forskjellen mellom vinn eller forsvinn. Mulighetene blir mye større med Google på laget, og vi tror at vi kan vente oss noe skikkelig friskt og nytenkende.

• Lanseringen kommer trolig til å bli i 2013. Selv om Xbox 720 vil bli sluppet tidligere, vil Playstation 4 komme på markedet det samme året. Kampen om julehandelen i 2013 vil med andre ord bli enorm.

Tanker rundt Playstation 4
Dette er et av våre favorittforslag til hvordan den skal se ut. Vi liker at konsollene faktisk ser ut som konsoller...


Loading next content