Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
artikler

Tanker rundt Xbox 720

Fremtiden er rett rundt hjørnet, sies det. Vi har gjort oss noen tanker om neste generasjons konsoller, og først ut er Xbox 720.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Det er egentlig ikke så mye vi vet sikkert, men noen tanker har vi gjort oss. Mye kan man lese i diverse ryktespalter og uttalelser fra såkalte bransjeeksperter. Disse tankene og undringene omfavner oppfølgerne til Playstation 3, Wii og Xbox 360. Først ut er Xbox 720, eller Loop, eller hva den nå enn skal hete.

• Prestasjonsmessig blir Xbox 720 antageligvis tilsvarende det Xbox 360 var ved lansering. En konsoll til omtrent 4000,- som ikke inneholder det aller siste, men likevel er en godt sammensatt og gjennomtenkt pakke som byr på et kraftfullt steg opp rent teknisk - fremfor alt er den enkel å utvikle til.

• IBM og AMD vil stå for prosessor og grafikkort.

• Windows Phone 7-konseptet føles som noe vi tror at Microsoft vil utvikle. Det vil si at de bestemmer en standard som andre etterpå kan bygge maskinvare rundt. Med tiden kommer vi dermed til å få se Xbox 720-enheter fra blant andre Samsung og Sharp. Til sammenligning kan vi nevne hvordan JVC bygde Sega Saturn og Panasonic bygde Gamecube. Et slikt grep øker konkurransen, senker prisene, og det kan bidra til at Microsoft lykkes i Japan og Sør-Korea.

Dette er en annonse:

• Blu-ray er vi sikre på at vil finnes i Xbox 720. Det er derimot ikke like sikkert at den vil kunne spille filmer helt uten hindringer. Sannsynligvis vil det kreve en applikasjon eller lignende, eller i verste fall som med Wii U som utelukkende kan kjøre spill. Microsoft har satset mye på nedlastbar film, så noe annet vil vært å skyte seg selv i foten.

• Xbox 720 blir naturligvis ikke det endelige navnet, og det kan se ut til at de velger et navn uten tall. Ryktet og Xbox Loop er så klart bare et rykte, men det er en type navn vi tror at Microsoft kommer til å velge.

• Kinect vil fortsatt være et satsningsområde. Hvis konseptet blir innebygd og alle tekniske flaskehalser fjernes, tror vi at det kan bli en ganske så god tjeneste.

• Håndkontroll vil likevel være standarden på Xbox 720. Microsoft vet like godt som noen at hvis de forsøker å slippe Halo 5 som et Kinect-spill har de antageligvis drept både konsoll og spillserie. Kontrollen vil nok ligne på den vi har idag, men den får en ekstra funksjon eller knapp. Det må de jo for å få solgt den til oss som spiller.

Dette er en annonse:

• Prisen på Xbox Live Gold kommer til å stige i og med Xbox 720 som også åpner for noen nye funksjoner. Det vil neppe påvirke de som spiller Xbox 360, men med tanke på hvor lenge prisen har stått uforandret er det på høy tid nå.

• To versjoner av Xbox 720 tror jeg vi må regne med. Konseptet har fungert veldig godt så langt. Behovet for en billigere variant til casual-spillerne, og en mer komplett for kjernespillerne vil fortsatt være tilstede.

• De røde ringene er ikke glemt. I en viss grad vil Microsoft måtte lide for sin lave kvalitet i begynnelsen av denne generasjonen. Mange vil avstå fra å kjøpe tidlig, og forumene vil flomme over av bekymrede spillere som spyr ut negativitet med tanke på kvaliteten.

• Lanseringen vil ikke være før 2013. Akkurat som Halo 2 ble svanesangen for Xbox, tror vi at Halo 4 blir det samme for Xbox 360. Halo 5 får vi i beste fall se så sent som i 2014.

Tanker om Playstation 4 og Wii U kommer henholdsvis mandag og tirsdag i det nye året.

Tanker rundt Xbox 720
Bildet er laget av et designbyrå tidligere i høst, og gjenspeiler deres tanker om hvordan Xbox 720 kommer til å se ut.


Loading next content