Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Acer Predator XB2

Vanvittig oppdateringsfrekvens til en overraskende lav pris. Vi tester en mildt sagt imponerende skjerm fra Acer.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Acer Predator XB2, eller XB252Q for å være nøyaktig, er Acers satsning på en skjerm med høy oppdateringsfrekvens (240Hz), lav responstid (1ms), et LED-belyst TN-display med en høy lysstyrke (400Nits), og ikke minst G-Sync.

Selve skjermen er ikke voldsomt stor med sine 24,5" og det er derfor naturlig nok klassisk 1080p oppløsning det er snakk om. Skjermen koster rundt 5 500,- (avhengig av forhandler), men for bare et par skrantne hundrelapper til kan du få storebror-modellen XB272 som er samme skjerm - bare i 27".

På klassisk vis har den DisplayPort 1.2 og HDMI 1.4, og også en USB 3.0-hub med fire utganger - to på hver side. Det er et interessant, men forbløffende brukbart valg spesielt siden man kan konfigurere skjermen til å levere strøm til USB-portene selv om den er avslått. Det siste er ikke noe vi selv bruker, men det er fint at muligheten er der. Bezel på skjermen er forbløffende tynn med 7mm på toppen og sidene - dette er et must, spesielt på små skjermer som denne. Selve skjermen har en liten marg inn fra bezel men ikke så fryktelig mye. Faktisk er dette en av skjermene som har tynn nok "skjermkant" til at det ikke er irriterende.

Acer Predator XB271HU

Skjermen er ellers konstruert på samme solide måte slik som alle Acers Predator-skjermer er, og den kan både vinkles og justeres ganske heftig i høyden. Foten er særdeles solid, og hjelper ikke på vekten til skjermen som kommer inn på over 6kg tilsammen. Foten klikkes greit på plass, og som vi har rost Acer for tidligere så forblir systemet deres for kobling mellom skjerm og fot noe av de beste på markedet. Skjermen kan forsåvidt beskyldes for å bule ut noe i bakkant, men siden det hele er forsvarlig innpakket så gjør det ikke så mye. Den har også VESA-tilkoblingsmulighet.

Dette er en annonse:

Panelet på den testede utgaven viste heller ingen feil, hverken døde piksler eller lysblødning.

Selve designet er diskret til gamerskjerm å være - noe som gir bonuspoeng. Kun Predator-logoen avslører at dette ikke er enda en vanlig og kjedelig kontorskjerm.

Navigeringen i menyene er fin og funksjonabel. Knappene er dog horisontale istedenfor vertikale som en ofte er fant med, og det gjør det å operere menyen enklere da en ikke må strekke armen istykker for å nå tak i de. Det er mange forskjellige tilgjengelige profiler, men kun én som brukeren selv kan konfigurere som hen selv vil. Til gjengjeld kan en lagre opp til hele tre av sine favorittinnstillinger. Det finnes masse å justere på, inkludert fargetemperatur og -dybde, som er særs greit om en ser mye på video eller film på skjermen.

Et produkt som dette har selvfølgelig også en "Gaming Menu", som lar brukeren sette skjermen i "Overdrive". Under vår test var dette likevel ikke noe å hoppe i taket over, og vi må nesten anbefale at en bare holder seg til G-Sync da Overdrive fungerer litt for godt og presser skjermen til noe den reelt ikke kan klare uten at det gir synlige problemer - så den "lyver" på en måte (en kan også bruke Overdrive i G-Sync - men her forblir bildekvaliteten det samme).
Vi anbefaler deg at du googler deg frem til hvilke innstillinger som er best til ditt bruk, for det vi kom frem til er at de fleste anbefalere at man skrur ned rødt litt, og grønn og blå opp.

Dette er en annonse:
Acer Predator XB271HU

Det er naturligvis også mulig å legge på overlay som siktekorn over bildet (du kan velge mellom tre forskjellige), og en innebygget FPS-teller.

Skjermen er forholdsvis lys, men dette kan kompenseres for enten med ett blålysfilter, eller ved å dempe skjermen manuelt siden lysstyrken kan justeres uavhengig av de andre innstillingene. Sortnivået er forsåvidt ganske fornuftig. Når det gjelder kontrasten virker det best å skru den bittelitt ned for å oppnå best mulig farge-gjengivelse og naturlig fargedybde.
Nvidias Ultra Low Motion Blue (ULMB) fungerer forsåvidt fantastisk bra på denne skjermen, og det er også på tide at noen implementer dette ordentlig, og det er en fryd å få et såpass presist bilde som et resultat. Det er mulig å diskutere dette i det lange og det brede, men kort sagt så har ULMB litt ressursbruk som gjør at skjermen helst bør ha litt "overskudd" for at sluttresultatet skal ha konsekvent høy kvalitet, og at fokuset ikke kun blir på å unngå etterslep i bildet.

Acer Predator XB271HU

Men la oss være ærlige, du leste 240Hz og ble dermed interessert.
Det har definitivt en effekt når det er naturlig, og ikke oppnådd kun via overklokking som dessverre er vanlig. Spesielt på høyere bildefrekvenser (+150) opplevde vi et forbløffende klart bilde uten etterslep eller bildefeil, med et skarpt og klart bilde. Spesielt om utvisking av bildet er en bekymring bør en titte nærmere på XB2. Denne skjermen er som skapt for FPS-spill, og slikt sett overlever du nok at den ikke er QHD eller 4K, for i kampens hete er det vanskelig å legge merke til.

Naturligvis hadde det vært fantastisk om skjermen kom med høyere oppløsning, kanskje også med AHVA, VA, eller en annen form for IPS-panel for enda bedre kontrast, men det måtte isåfall ikke komme på bekostning av responstiden. Og det skjer ikke uten at det blir dyrt - veldig veldig dyrt.

HQ
09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content