Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Acer Triton 700

Alle er ute etter å lage tynne bærbare maskiner - Acer går foran med en laptop hvor de har lagt i et GTX 1080 i jakten på den hellige treenighet: Pris, ytelse, og bærbarhet.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Triton 700 har, utenom et GTX 1080 8GB grafikkort med Max-Q kjøling (som vi har sett gode resulater med tidligere), en i7-700HQ-prosessor og 32GB med DDR4 RAM.
Acer bruker også deres egne "Dual AeroBlade 3D"-system for å kjøle ned maskinen, hvor det på tradisjonelt vis suger inn luft i bunnen og presser det ut bak og til sidene. Og siden strømkabelen sitter midt på bak, og er en ganske stor sak (som også blir varm litt vel fort) må man ta hensyn til plasseringen av denne når man skal bruke maskinen så den ikke ligger midt i eksosen.

HQ

Triton bruker til gjenjeld sidene av kabinettet til passiv kjøling, slik at viftene ikke trenger kjøre så kraftig (eller i det hele tatt), for å minske støyen når en bare browser rundt eller streamer serier. Aberet her er at man må passe på, for metalldelene blir særs varme og kan være ubehagelige å ta på under slik kjøling.
Og om man ønsker kan man gå i helt motsatt retning og aktivere "Coolboost" som kjører kjølingen for fullt, med det resultat at støyen øker.

Det finnes forsåvidt utgaver av laptopen med mindre RAM og harddisk-kapasitet. Utgaven vi testet har en veiledende utsalgspris på 37 995, som er i drøyeste laget, men det finnes billigere modeller.

Som alle andre top-end bærbare er Triton 700 utstyrt med NVMe-harddisker, men her har du to stykker som du kan konfigurere i RAID for enten høyere hastighet eller sikkerhetskopiering. Den testede utgaven hadde 1TB kapasitet.

Kabinettet er knøttlite, under 19 mm tykt. Det går selvsagt utover lyden, som mildt sagt ikke imponerer. Til gjengjeld er kabinettet veldig fint utført, det er robust uten å være klumpete, og byggekvaliteten er jevnt over god. Vi er spesielt glade for at de har valgt å gå for en matt overflate istedet for en blank, noe som resulterer i en meget diskré og nesten subtil estetikk - og det kler den.

Dette er en annonse:

Tastaturet kommer med individuell RGB-belysning - naturligvis. Museplaten er flyttet opp og over tastaturet, sikkert på grunn av varmeutviklingen, men til tross for at den er belagt med Gorilla Glass så blir den helt ekstremt varm, så all kontakt mellom hud og museplate er på ingen måte optimal. Og da har vi ikke engang begynt å nevne det irritasjonsmomentet som er å betjene en museplate med en utstrakt arm. Det er ikke akkurat smart utført, siden man grunnet tastaturet kommer til å sitte lengre fra skjermen enn man vanligvis vil. Dette er synd, siden lavprofil-tastaturet, som faktisk er mekanisk, fungerer veldig bra - faktisk er det et av de beste laptoptastaturne vi har prøvd.

I tillegg så har tastaturet grunnet sin plassering ikke lenger noen form for naturlig håndleddstøtte, hvilket gjør at man er nødt til å sitte enda lengre vekk fra skjermen, som gjør at 15,6" plutselig føles litt for lite.

Dessverre har Acer bestemt seg for at maskinen skal starte opp med et brak av et lydshow hvor volumet ikke kan justeres. Det er meget ergerlig, og vi endte opp med å ha en dummy-pinne plugget inn i hodetelefonutgangen for å redusere sjansen for et hjerteinfarkt ved oppstart. Denne lydutgangen støtter forøvrig Dolby Atmos 3D - iallefall virtuelt. Selv om det ikke er ekte vare, så betyr støtten at en i teorien kan kjøpe en lisens for å bruke teknologien sammen med de 8-10 spillene (på verdensbasis) som støtter Dolby Atmos.

I motsetning til mange andre lavprofil-kabinetter så har en i Triton heldigvis fremdeles en Ethernet-port, levert av Killer i form av deres Doubleshot Pro. Det er nydelig at de har fått plass til, for det har begynt å bli et seriøst irritasjonsmoment, spesielt ved installasjon av programvare og spill, at en til tross for å sitte rett ved routeren må snegle ned 50GB+ over WiFI.

Dette er en annonse:

Skjermen er en 15,6" 1080p G-Sync 120Hz IPS-skjerm. Kombinasjonen av 120Hz og IPS er rett og slett fantastisk, men siden tastaturet og museplaten har byttet plass så ender man opp med å sitte akkurat for langt vekk fra skjermen for å få fullt utbytte av dette. Og det er virkelig synd, for Acer Triton 700 har egentlig ingen feil utover dette.

PredatorSense er Acers system for å styre funksjoner som vifter og lys, og de skal absolutt få ros for å ha lagd et lettbrukt og overskuelig grensesnitt, som nok enkelt kan betjenes av et barn. Vi må forsåvidt anbefale at du ikke lar avkommet leke med vifteinnstillingene, da de produserer en imponerende mengde bråk når det skrus opp på maks. Til gjengjeld er de svært så effektive.

Kjører en viftene opp på maks eller bruker CoolBoost så ligger støynivået på rundt 48 dB. Det er litt for høyt, men under normale omstendigheter bråker ikke maskinen mer enn 40 dB.

Tilkoblingsmulighetene er klassiske. Dualband WiFi, Bluetooth 4.1, HDMI, 3x USB 3.1-porter, USB-C, og en enkelt USB 2.0-port. Ellers har en, som tidligere nevnt, Ethernet, og i tillegg en Displayport. Sistnevnte er noe mange av konkurrentene har spart bort, noe som i våre øyne devaluerer en gaming-laptop kraftig. For om en ikke kan koble den til en større skjerm så har den ikke voldsomt til brukpotensiale som hjemmedatamaskin.

Temperaturene når maskinen ikke jobber er ganske greie, med 50 grader på CPU og 48 på GPU, men når vi kjører på med maks belastning når CPUen 88 grader og GPUen 75. Det hjelper å slå på CoolBoost, men det er reelt sett CPUen som har mest behov for den ekstra kjølingen det tilbyr. Det er ikke kritisk varmt, men det er absolutt i den høye enden av spekteret.

Acer Triton 700

Så, benchmarks:

3D Mark
Sky diver: 31247
Fire strike 14007
Fire strike extreme: 7679
Fire strike ultre: 4109
Fire strike;: 5618
Time spy extreme: 2552
Fine resultater, og som forventet av en maskin med et GTX1080-kort.

The Division
Medium: 138,6 FPS
High; 109,7 FPS
Ultra: 86,4 FPS

Selv om oppløsningen kun er 1080p, så er det likevel et fornuftig resultat for et spill hvor detaljene og effektene krever mer av maskinen enn oppløsningen.

Assassin's Creed: Origins
Ultra high: 70 FPS
Very high 76 FPS
High: 86 FPS

Her er maskinens CPU flaskehalsen. Vi forventer at hadde den vært av 78XX-typen hadde scoren også vært høyere.

Middle-earth: Shadow of War
Medium: 118
High: 100
Very high: 88
Ultra: 85

Til denne prisen forventer man egentlig at maskinen klarer å trekke nyere spill på høyeste oppløsning, og det er også tilfellet. 120Hz-skjermens responstid og fargekontrast er forøvrig en fornøyelig opplevelse i såpass actionpregede spill som dette.

Total War: Warhammer II
Medium: 122,7 FPS
High: 96,9 FPS
Ultra: 72,2 FPS

Total War-spill er alltid en belastning for systemet. Spesielt da på CPUen. Scoren på ultra skal derfor sees i lyset av at det tross alt er en laptop-prosessor som driver spillet, og at det er en ekstrem belastning på denne. Vi har også sett nyere stasjonære systemer yte lavere, så denne scoren er dermed godkjent.

Så, for å oppsummere: For et par tusen kroner mer enn konkurrentene kan du få en Max-Q GTX 1080 i samme type maskin som ellers kommer med et GTX 1070. Ulempen er at museplaten praktisk sett er ubrukelig, og at en ender opp med å sitte lengre unna skjermen enn en normalt gjør på en laptop. Men til gjengjeld får man en Displayport og tilgang til kablet internett som tydeligvis har blitt mote å "spare vekk". Vi skulle bare ønske at Acer produserte en modell med 1440p- eller QHD-skjerm, eller om ikke annet så med en 17" skjerm.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content