Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Diablo IV
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   hardware-tekster

   Test: AMD Phenom II X4 955 Black Edition

   Advanced Micro Devices har laget prosessorer år ut og år inn. Som den ene av to store og markerte produsenter på prosessormarkedet har de stadig knivet med Intel om markedsandelene. Vi har testet AMD's nye prosessor og sett om AMD fortsatt klarer seg godt mot Intel!

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt

   Når det nå stadig rapporteres at Intel har vunnet nye slag i denne kampen og AMD ser ut til å krympe inn mot Intels markedskrefter er det likevel en glede å kunne ta en titt på en av AMDs toppmodeller og se at de mestrer firekjernersteknologien.

   HQ

   955 BE er en prosessor med fire kjerner a 3.2 GHz. Akkurat her kan man lett la seg forvirre av at antall gigahertz ikke helt enkelt kan sammenlignes på tvers av merkene Intel og AMD, men det gir likevel en viss pekepinn om at dette skal bety god ytelse.

   En av ulempene ved AMDs firekjernersprosessorer er det begrensede utvalget hovedkort. For den som ofte lider valgets kvaler kan det kanskje være en fordel, men med knapt med AM3-sokkel hovedkort å velge mellom på det norske markedet kan det bli noen begrensninger mot Intels mange støttespillere.
   På den annen side er sokkel AM3 eller AM2 vesentlig lettere å huske om du skal handle ved fysiske utsalgssted, enn mange av Intels benevninger.

   La meg bare gjøre det klart med en gang; 955 BE kan ikke hamle opp med Intels toppmodeller med Core i7-arkitektur hva gjelder ytelse. Men så er prisen også vesentlig hyggeligere. Ved knappe 1500 kroner er det en forholdsvis hyggelig pris for en toppmodell og for introduksjonen til fire kjerners (n)ytelse. Men legger du på bare en knapp hundrelapp får du den aller siste toppmodellen 965 BE, som gjør den til vel så stor en konkurrent som Intels prosessorer i samme prisklasse.

   Med en skikkelig kjøleløsning holder prosessoren seg på greie temperaturer også ved høy belastning. Den henger greit med mine andre komponenter og gir gode benchmarking resultater.

   Dette er en annonse:

   Forutsatt at de øvrige komponentene i maskinen er a jour, skal ikke denne prosessoren sinke deg fra å spille Crysis med høy grafikk. For meg gikk Crysis glatt.

   Noe av det beste med AMDs firekjerners arkitektur er mulighetene for overklokking. 955 BE er intet unntak. Ifølge AMD selv kan den klokkes til det dobbelte. Men med vanlig, fornuftig kjøleutstyr er noe over 4GHz mer realistisk. Noe som ikke er så rent lite.

   Alt i alt er dette en kraftig prosessor som med det rette hovedkortet kan være en viktig oppgradering for PCen din. Overklokkingsmulighetene er gode for den som liker en utfordring (merk at overklokking kansellerer dine rettigheter overfor produsenten), og prisen er ikke minst relativt snill med lommeboken.

   AMD Phenom II X4 955 Black Edition
   Dette er en annonse:
   09 Gamereactor Norge
   9 / 10
   +
   PRIS, pris, pris, fire kjerner, overklokking
   -
   Hva skal man si...?
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Relaterte tekster

   0
   Test: AMD Phenom II X4 955 Black Edition

   Test: AMD Phenom II X4 955 Black Edition

   HARDWARE-TEKST. Skrevet av Ole-Kristian Lima Anfinsen

   Advanced Micro Devices har laget prosessorer år ut og år inn. Som den ene av to store og markerte produsenter på prosessormarkedet har de stadig knivet med Intel om markedsandelene. Vi har testet AMD's nye prosessor og sett om AMD fortsatt klarer seg godt mot Intel!   Loading next content