Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Corsair K83

Corsair prøver seg på noe helt nytt med K83, et tastatur som er ment som stuens kommandosentral.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Hvis du er ute etter å sette opp et seriøst gaming setup, hvor du skal bruke et dedikert mekanisk tastatur, så er markedet proppfylt med produkter, som stort sett alle sammen kan utføre den oppgaven til punkt og prikke. Men etter hvert som tiden har gått har flere begynt å koble PC-en sin til fjernsynet, og ønsker å spille derfra og bruke computeren som en konsoll, eller bare som mediesenter, og det stiller noen litt andre krav til det tastaturet man bruker.

HQ

Men her må markedet da også være proppfylt - eller hva? Nei, det er det slett ikke, og det eneste du stort sett kan velge hvis du ønsker solid, robust og velsammensatt hardware er det Razers Turret-sett, eller noe relativt billig plastskrammel fra Logitech.

K83 er et forsøk for Corsair å komme inn på dette relativt uutforskede markedet, å tilby et tastatur som nettopp fungerer som mediesenterkontroll, men uten å ofre den kvalitetsfølelsen som mer hardkokte forbrukere forventer.

Corsair K83

La oss starte med den konvensjonelle delen av K83. Du får her et tradisjonelt tastatur-layout uten numpad, hvor WASD-knappene er markert med en lysegrå farge. Det er chiclet-taster vi kikker på her, så juster dine forventninger utifra det, og akriveringspunktet ligger både høyt og motstand er det ikke mye av. Hvis du eksempelvis har prøvd et Logitech Craft er opplevelsen her ganske lik, men det føles ganske bra, og selv om disse tastene ikke appellerer til spillentusiastene der ute, så er det funksjonelt - det kan man ikke ta fra det.

Dette er en annonse:

Disse tastene sitter på et aluminiumschassis som føles utrolig robust, som i at man kan miste det på gulvet mange ganger uten at det vil få noen merkbare skrammer. Det gjorde vi dog ikke, men vi forestiller oss at nettopp dette er blitt laget for å tåle en brutal håndtering. Kvalitetsfølelsen er her, det er helt sikkert. Dessuten er det full bakbelysning, også på funksjonstastene.

Så langt så godt, men det er når man beveger seg over på høyre side av K83 at selve identiteten på tastaturet avsløres for alvor.

Corsair K83

Det er nemlig meningen at du kobler K83 direkte til din Smart TV, og vi testet det både på en LG E8 og en Samsung Q9, eller i en PC som er koblet til TVen. Nettopp derfor er det et rundt trackpad på høyre side. Dessuten er det museknapper under, samt en joystick over, skulle den spesifikke situasjonen oppstå hvor du må bruke en slik. Utover det er det et hjul til volumkontroll og til og med trigger-knapper bakpå.

Dette er en annonse:

Og hvordan er det å bruke? Til ren og kjær multimediebruk, som å navigere LGs WebOS-brukerflate, og til å kontrollere en PC til å browse på nettet og avspille multimediefiler, er nettopp dette tastaturet kanskje det beste på markedet, og det er vanskelig å finne noen alternativer.

Dessuten tilbyr K83 en rekke forskjellige samtidige tilkoblingsmuligheter. Du kan kable direkte via microUSB, benytte en dongle til 2.4GHz, samt benytte bluetooth, og du kan aktivt skifte mellom disse ved å bruke en simpel kommando. Og ja, bruker du en dongle, så snakker vi her om en polling rate på 1000Hz og en forsinkelse på 1ms.

Corsair K83

Selve trackpaden er ikke så stor som man kunne ha tenkt seg, men den lekre gummioverflaten gjør det responsivt og tilfredsstillende. Joysticken er så sannelig ikke for alle, men vil uten tvil appellere til de som direkte ønsker å spille med K83, og benytte de to trigger-knappene også. Dog hadde vi mer hell ved å operere fjernsyn og/eller PC med K83, og overlate spillene til en Steelseries Stratus Duo eller bare en Xbox One-kontroller. Dessuten avhenger brukbarheten dessverre litt av hvilken TV du bruker, for å sette dette direkte i Samsung Q9 var ikke noen spesielt god opplevelse, men det skyldes egentlig bare Tizen-brukerflaten mer enn noe annet.

Men denne formen for allsidig funksjonalitet er ikke billig. Faktisk kommer det til å koste deg rundt 1400 kroner, og du kan få et Logitech K400 Plus til omtrent 300 kroner, som på sitt vis kan utføre nogenlunde samme oppgave. Nei, tastene er myke som smør, og trackpaden føles dårlig, men funksjonaliteten er nesten den samme - og til en mye billigere penge.

Men K83 er nå nærmest i en kategori for seg selv, for både design, Corsairs iCUE-software, trackpaden og det robuste chassiet gjør alle at K83 er i en klasse for seg, spesielt sammenliknet med et K400 Plus. Og ja, tastaturet holder til 40 timers bruk.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Corsair K83

Test: Corsair K83

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Corsair prøver seg på noe helt nytt med K83, et tastatur som er ment som stuens kommandosentral.



Loading next content