Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Dane-Elec So SMART

De digitale medier er blitt noe veldig mange eier og vi har bruk for en lett og billig måte til å avspille disse mediene. En av løsningene er harddisker som settes direkte til TV-en og hvor tidligere modeller lignet harddisker, er vi nå kommet til mer ordinære produkter som designmessig er greie å ha stående fremme.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

So SMART fra Dane-Elec er nettopp et slikt produkt og er med på å kjennetegne en produkttype vi kommer til å se mye til i tiden fremover. So SMART fåes i flere størrelser og den vi har hatt inne til test er på 500GB. Dette betyr ikke noe for funksjonaliteten.

HQ

Dane-Elec beskriver selv boksen som en Harddrive Media Player og det er også hva det er, men likevel ikke helt. Vi har tidligere sett på So Speaky også fra Dane-Elec og her var det snakk om en harddisk med noen få ekstra funksjoner. Det er ikke helt fair å si det samme om So SMART. Først og fremst har So SMART mange flere utganger enn sin lillebror. Det er HDMI-port slik at du får best mulig bilde og med den optiske lydutgangen kan du også få lyd i flere kanaler. So SMART kan forbindes trådløst til internett og med to USB-porter kan du lett utvide plassen med eksterne harddisker.

Softwaren i So SMART er også langt mer avansert enn den vi så i So Speaky, dog uten å bli forvirrende. Det er enkelt å styre seg gjennom menyene og alle vil kunne skjønne det. Den medfølgende fjernkontrollen er enkel å bruke og man er hurtig oppe og kjøre. Filer kan enten overføres gjennom nettverket eller man kan velge å sette boksen direkte til en PC via USB. Det siste er å foretrekke ettersom hastigheten ikke er for høy over nettverket spesielt ikke trådløst.

So SMART støtter en lang rekke filformater og det eneste vi reelt savnet støtte til var .MKV-filer. Vil man avspille disse filene, må man opp i en dyrere avspiller som f.eks. en av TviX-avspillerne fra koreanske DvIco.

So SMART er DivX sertifisert og ifølge dem selv er det plass til rundt 667 filmer i dette format. Ikke så dårlig det.

Dette er en annonse:

Umiddelbart skulle man tro at alt var bare fryd og gammen, men dessverre har vi opplevd at Dane-Elecs So SMART hatt problemer under avspilling og frosset til noen ganger. Da var den eneste løsningen å restarte maskinen helt for å gjenoppta avspillingen. Et irriterende problem som kan tolereres på grunn av prisen. So SMART er nemlig billig. En ekstern harddisk på 500GB kan fort i enkelte butikker komme opp i 1.000 kroner og når man tenker på at SO SMART koster rundt 2.000 kroner er det egentlig en veldig god handel.

So SMART er perfekt til sommerhuset, båten, soverommet, til og med i stuen. Designet er minimalistisk og tilpasset pent til at de fleste vil akseptere å ha den stående fremme.

Spesielt prisen er et godt salgsargument for sjeldent har jeg sett et produkt som kunne så mye til en så lav pris. Ja det finnes mer avanserte og bedre produkter på markedet, men de har alle en ting til felles - de kan ikke konkurrere på prisen. Vil du ha det beste, må du betale for det. Dane-Elec leverer derimot en rekke solide funksjoner til en veldig attraktiv pris.

Hvis så bare ikke mitt testeksemplar brøt sammen foran kameraet da...

Dette er en annonse:
Dane-Elec So SMARTDane-Elec So SMART
08 Gamereactor Norge
8 / 10
+
Man får god valuta for pengene, spiller de fleste formatene, trådløs.
-
Kan fryse, ingen MKV-støtte.
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: Dane-Elec So SMART

Test: Dane-Elec So SMART

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Mikael Hansen (Gamereactor Danmark)

De digitale medier er blitt noe veldig mange eier og vi har bruk for en lett og billig måte til å avspille disse mediene. En av løsningene er harddisker som settes direkte til TV-en og hvor tidligere modeller lignet harddisker, er vi nå kommet til mer ordinære produkter som designmessig er greie å ha stående fremme.



Loading next content