Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

LIVE
HQ
logo hd live | Disney Speedstorm
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Norsk
   Gamereactor
   anmeldelser
   Test Drive Unlimited 2

   Test Drive Unlimited 2

   Test Drive Unlimited 2 bygger på et interessant konsept der bilkjøring blir sett på som en sosial opplevelse. Dessverre klarer ikke resten av spillopplevelsen å engasjere nok til at alle og enhver bør ta seg en prøvetur.

   Abonner på vårt nyhetsbrev her!

   * Påkrevd felt
   HQ

   Jeg vil, jeg vil, men jeg får det ikke helt til. Dette uttrykket oppsummerer Test Drive Unlimited 2 på en ganske presis måte. Det har gått 5 år siden forgjengeren så dagens lys og nok en gang får man sjansen til å leke playboy med luksuriøse penthouse-leiligheter og garasjer smekkfulle av sportsbiler i millionklassen. Denne gangen legges det enda større vekt på den sosiale siden ved å være bilentusiast med dyr smak.

   Sosial råkjøring
   Konseptet i Test Drive Unlimited 2 drives av en god idé. Istedenfor å begi deg ut på landeveien i ensom majestet oppfordres du til å dele asfalten med andre. På samme måte som i nettrollespill befinner alle spillerne seg i samme verden.

   Hvor enn du måtte befinne deg på Ibiza eller Hawaii kan du møte på likesinnede fartsfantomer som også har tatt med seg Ferrarien ut på en søndagstur. Et raskt blink med lyshornet og du kan utfordre de du møter til kjøreduell eller samarbeidsspill. Hvis slik jakt etter verdige motstandere ikke er din greie får du raskt tilgang til andre spillere og utfordringer gjennom spillkartet. Her kan du også sette opp eller delta i flerspillerløp, eller ta turen til sportsklubben der du kan danne din egen liga av fartsgale fløtepuser.

   Et annet trekk som er hentet fra nettrollespillenes verden er måten spillstrukturen utfolder seg på. I tillegg til å tjene penger når du vinner løp, tildeles du poeng i fire kategorier. Disse poengene er med på å øke ditt spillernivå, og på den måten forsterke din status som racingverdenens ubestridte konge. De fire kategoriene er konkurranse, utforskning, sosialisering og innsamling. Du trenger altså ikke være først over målstreken hver eneste gang for å skape et navn for deg selv blant andre bilfrelste.

   Dette er en annonse:

   Flerspillerdelen er Test Drive Unlimited 2s klart beste kort. Den er godt utbygget med mange muligheter og utfordringer, og så lenge serverne er oppe fungerer den riktig så bra. I løpet av de første dagene som har gått siden spillet kom ut har dessverre nevnte servere vært mye nede. Men forhåpentligvis får Eden Games og Atari orden på dette i løpet av kort tid. Det burde jo tross alt allerede vært på plass.

   Verken arcade eller simulator
   Med en slik god nettdel ligger alt til rette for en kjørefest bak rattet, men dessverre kommer Test Drive Unlimited 2 til kort på det område som er viktigst i et bilspill - selve bilkjøringen. Spillet klarer på en måte ikke helt å bestemme seg for hva det vil være, og havner et sted mellom en arkaderacer og en simulator.

   I tillegg preges kjøringen av gammeldagse spillmekanikker og middelmådig fysikk. Dette er langt fra det dårligste bilspillet på markedet, men samtidig holder det rett og slett ikke et høyt nok nivå til å konkurrere med verken de beste arkaderacerne eller simulatorene.

   Kontakten med asfalten føles ikke troverdig og fartsfølelsen gjør seg ikke særlig gjeldende før du har råd til en av de dyreste bilene. Samtidig er kollisjonene håpløst utdaterte. En frontkollisjon med en lyktestolpe i 200 kilometer i timen fører ikke til annet enn bråstopp og medfølgende rygging for å komme seg videre.

   Dette er en annonse:

   Lyktestolpen står like stødig som før, og med unntak av et fall i turtall ser ikke doningen din ut til å ha blitt påvirket av sammenstøtet. Bilene er like spreke uansett hvor ofte du havner i grøfta, og i løpet av tiden jeg brukte på asfalten klarte jeg ikke fremprovoserer noen større skader enn ripete lakk og en halvveis løsnet støtfanger - skuffende.

   Bilutvalget i Test Drive Unlimited 2 er på sin side utmerket. Her finner du alt du kan ønske deg av upraktiske luksusbiler fordelt over verdens største bilprodusenter. Blant de heftigste finner vi Koenigsegg CCXR, Bugatti Veyron, Ferrari Enzo, Jaguar E-Type, Aston Martin V8 Vantage og Nissan GT-R.

   Bilene er fordelt over tre kategorier, Classics, Off-Road, og Asphalt. Her kunne Eden Games med hell ha holdt seg til Asphalt-kategorien, da de andre to kategoriene ikke engasjerer på langt nær like mye. Spesielt i off-road-løpene viser Test Drive Unlimited 2 hvor langt unna det ligger de beste konkurrentene med tanke på kjørefølelse og fysikk. Dessuten er det vel ingen som har lyst til å kjøpe seg en alminnelig Volkswagen for å erobre skogsveiene når de vet at en flunkende ny Aston Martin er bare noen få tastetrykk unna. Ikke jeg i hvert fall.

   Lite inspirerende
   Middelmådig kjørefølelse og fysikk fører til at spillopplevelsen i Test Drive Unlimited 2 har et uferdig preg. Dessverre følger dette preget også med videre til andre områder av spillet. Enspillerdelen er tam og lite variert. Hvert eneste løp er mot de samme syv motstanderne, som alle er blottet for personlighet og karisma med enkle animasjoner, latterlig stemmeskuespill, og håpløst manus. Den kunstige intelligensen under løpene er i tillegg nærmest fraværende.

   Grafikken i Test Drive Unlimited 2 er heller ikke noe særlig å skryte av. Med unntak av de lekre bilene og vakre solnedganger faller det meste av grafikken midt på treet og verken imponerer eller skiller seg negativt ut. De to øyene mangler dessuten variasjon og blir etter min smak rett og slett for store.

   En sightseeingtur rundt Ibiza vil ta deg minst tre kvarter selv med feilfri kjøring og en topptrimmet Ferrari. Når de forskjellige områdene i tillegg er nesten helt identiske blir det til at man heller forflytter seg rundt ved hjelp av spillkartet, som kan transportere deg til en hvilken som helst vei du har vært innom før.

   Ved siden av manglende variasjon plages grafikken av en del tekniske feil. Riving i skjermbildet og fall i bildeoppdateringen forekommer rett som det er, spesielt hvis du har skaffet deg en kjerre som kan sparke litt fra seg. På Xbox 360-versjonen som jeg prøvde ble disse problemene forbedret en hel del ved å installere spillet på harddisken. De var imidlertid forstsatt merkbare, spesielt når du besøker mer detaljerte områder som byer og tettsteder.

   Et annet godt eksempel på det uferdige preget finner vi i bilradioen. Denne er tydelig inspirert av spill som Grand Theft Auto der musikken avbrytes av useriøse programledere og morsomme reklamer. Mens Grand Theft Auto har godt over et titalls stasjoner med stor variasjon har Test Drive Unlimited 2 på sin side kun to. Disse to har 10-15 sanger hver. Med et par timer kjøring på baken har du med andre ord allerede hørt hver sang flere ganger. Heldigvis kan man skru av radioen og heller synge selv.

   Som sagt har Test Drive Unlimited 2 et stort fokus på det sosiale. Mens den sosiale bilkjøringen fungerer godt, er de andre sosiale elementene mindre vellykkede. Enkelte steder på spillkartet får du muligheten til å forlate bilen din og entre oppholdssteder som kjøreskolen eller racingklubben.

   Her kan du møte andre spillere som i likhet med deg vandrer meningsløst rundt i et forsøk på å sosialisere. Men det blir med forsøket ettersom mulighetene for samhandling med de andre spillerne begrenser seg til å kunne ta en titt på vedkommendes spillerprofil, eller legge han til vennelisten din. Det hele blir alt for platt og overfladisk, og bidrar til den generelle følelsen av at spillet ikke er helt gjennomført. Det er synd, litt mer arbeid og dette kunne ha blitt en spennende ny måte å spille bilspill på.

   Konklusjon:
   Test Drive Unlimited 2 kunne vært så mye mer. Ideen om en sosial kjøreopplevelse er god, og store deler av nettspilling fungerer bra. Samtidig føles spillet uferdig. Kjørefølelsen er ikke god nok til å holde på oppmerksomheten og gammeldagse spillmekanikker skaper irritasjon. Er du veldig glad i biler og liker tanken på å erobre Ibiza fra førersetet kan dette være noe for deg. Spill det i så fall over nett straks du har råd til en brukbar kjerre.

   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   Test Drive Unlimited 2
   06 Gamereactor Norge
   6 / 10
   +
   Bra flerspillerdel, fabelaktig bilpark.
   -
   Slapp kjørerfølelse, dårlig fysikk, mangler polering, grafiske feil, fryktelige karakterer, lite variasjon.
   overall score
   er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

   Relaterte tekster

   Test Drive Unlimited 2Score

   Test Drive Unlimited 2

   ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

   Et interessant konsept der bilkjøring blir sett på som en sosial opplevelse. Vi står klare med dommen...   Loading next content