Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
forspill
Test Drive Unlimited 2

Test Drive Unlimited 2

Vi fikk en virtuell omvisning av spillets store nettdel. En sosial kjøreopplevelse der man både kjemper mot hverandre og på samme lag.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

- Vi møtes klokken 19 ved C4-kjøreskolen.
Jeg skal prøvekjøre nettdelen av Test Drive Unlimited 2, og dette er alt av instruksjoner jeg har fått. Har du spilt forgjengeren vet du at TDU ikke er som andre racingspill. Her er det ikke noe skille mellom enspiller og flerspiller. Her er det ingen venting i kjedelige lobbyer. Her er det heller en stor åpen verden der alle spillerne kjører rundt samtidig. Det er nesten som et nettrollespill med ratt og pedaler.

Test Drive Unlimited 2 følger samme oppskrift. Dessuten har verden blitt større. Man kan nå ta steget ut av bilen, besøke bilforhandler, klesbutikker, ja til og med en kjøreskole.

Merkelig nok er kjøreskolen hvor du skal ta ditt første racingførekort innredet som en amerikansk kafé. Med jukebox, rutete gulvfliser, bardisk og det hele. Du kan bevege deg fritt rundt i førstepersonsperspektiv, og hilse på de andre spillerne som er tilstede. Kanskje har du lyst til å flekse musklene foran hun lekre dama der borte ved bardisken? Det var altså her vi alle møttes - en gjeng med spilljournalister, og et par folk fra utgiveren Atari.

Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2
Dette er en annonse:

Etter at alle har fått hilst på hverandre er det på tide å komme seg inn bak rattet. En av representantene fra Atari sender alle invitasjoner, og før vi vet ordet av det er vi på plass i lobbyen. Men dette er ingen tradisjonell lobby. Istedenfor et statisk skjermbilde der alle spillerne er listet opp blir man transportert direkte til startstreken, hvor man kan vandre fritt rundt og beundre bilene fram til løpet starter.

Som ny spiller har man valget mellom 3 biler. For de fleste av journalistene falt valget på den samme røde Lanciaen. Med så mange like biler ble derfor ikke mangfoldet på veien det samme som vi ser for oss i det ferdige spillet. Heldigvis frisket de to Atari-representantene opp bilparken med hver sin superbil - en Ferrari 599 og en Mercedes Benz 300SL.

Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2

Løpet barker i gang, og uten å skryte tør jeg påstå at jeg raskt tar føringen (lurer på om kanskje Ferrarien holder litt igjen). Under et løp deler man ikke lenger spillverdenen med alle andre spillere. Løpene blir heller adskilt fra delen der man kan ferdes fritt. Hele øya er dog fremdeles åpen så hvis du ønsker kan du la de andre ta seg av kappkjøringen, mens du drar på sightseeing. Ikke at jég har tenkt til det! Nei her skal det vinnes, så jeg presser min lille Lancia alt jeg kan.

Dette er en annonse:

Jeg beholder ledelsen fram til omtrent halvveis i løpet før jeg mister grepet og havner i grøfta. Et par av de andre smetter forbi innen jeg er tilbake på asfalten. Noen svinger senere gjør de imidlertid samme feilen som meg, og jeg er med ett tilbake i teten. Ledelsen holder hele veien inn, og jeg passerer målstreken flere sekunder foran andreplassen. En overbevisende seier!

Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2

Vi går videre til neste spilltype på programmet. TDU2 byr nemlig ikke bare på tradisjonell kappkjøring, og utfordringen vi står ovenfor nå heter Faster than A Speeding Ticket. En rekke fotobokser er plassert langs veien, og spilleren med høyest gjennomsnittsfart forbi boksene stikker av med pokalen. Fotoboksene kan passeres i vilkårlig rekkefølge så det lønner seg å være taktisk for å sikre seg det beste tilløpet til hver boks. Ikke overraskende vinner Ferrarien stort i denne disiplinen, men jeg sikrer meg andreplassen og overbeviser meg selv om at denne teller som seier.

Deretter viser Atari-folkene en av måtene man kan utfordre andre spillere på. Utover å invitere venner eller folk du møter på spillets samlingssteder kan du nemlig utfordre tilfeldig forbipasserende spillere ved å bruke lyshornet. Hvis de aksepterer utfordringen kan man velge et spesifikt løp fra en liste eller la spillet velge for deg. Ibiza er en stor øy med mange løp å velge i. I tillegg legges alt du passerer til på spillekartet, slik at du kan kjøre om kapp og utforske øya samtidig. Smart!

De fleste racingspill går ut på å kjøre mot hverandre, men TDU2 kan også by på samarbeidsspilling. Vi fikk gleden av å teste to av dem. Den første av disse heter Follow the Leader. Her velges en tilfeldig spiller ut som leder, og denne spillern er den eneste som får tilgang til ruten på sin GPS. Det hele går ut på at alle spillerne skal passere en rekke kontrollpunkt så fort som mulig. For hvert kontrollpunkt velges en ny leder. Siden bare lederen vet veien gjelder det å samarbeide med de andre spillerne, enten via stemmechat eller bilenes blinklys. Det var en riktig så kaotisk opplevelse, der flere av spillerne måtte sette bilen i revers underveis fordi de bommet på den rette avkjørselen.

Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2

Neste spilltype går ut på å holde en bestemt avstand i forhold til hverandre - ikke for langt foran og ikke for langt bak. Ved hjelp av røde og grønne ikoner får du beskjed om hvordan du ligger an i feltet. Så lenge alle bilene holder rekken tikker poengene inn for hver meter man kjører.

Ved første øyekast virker disse flerspillermulighetene litt pussige. Fordi man på en måte ikke konkurrerer i dem. Men ideen er selvsagt et en skal kjempe mot de spillerne som ikke er tilstede, og kapre de gjeveste plassene på spillets poengtavle.

Vi runder av spilløkten med å ta en titt på en av spillets mer glamorøse leiligheter. På starten av spillet får man tildelt en gammel campingvogn av den ikke særlig eksotiske sorten. Etter hvert som man blir en bedre bilfører og tjener penger kan man kjøpe seg en større og mer standsmessig kåk. Boligen vi fikk besøke var ikke mindre enn en enorm luksusyacht. Jeg motstår fristelsen til å brøle "I'm on a boat!" utover telefonlinjen vi har brukt gjennom spilløkten, og blir heller med ned til yachtens garasje.

Test Drive Unlimited 2Test Drive Unlimited 2

Garasjen er utstyrt med egne vinduer der du kan skue utover havbunnen, men min oppmerksomhet ledes heller mot bilene. Utvalget består blant annet i:

• Bugatti Veyron
• Ferrari Enzo
• Aston Martin One-77
• Aston Martin DBS.

På samme måte som langs startstreken før løpene kan man fritt studere bilene, både på utsiden og innsiden. Man kan studere bilens spesifikasjoner eller bare leke med de elektriske vinduene eller soltaket. Garasjene er ment som et ledd i spillets fokus på det sosiale. Det er tross alt fetere å vise fram den heftige bilsamlingen din til vennene dine, enn bare å snakke om den.

Og med det er rundturen i Test Drive Unlimited 2 over. Vi sier pent farvel til hverandre og går hvert til vårt. Jeg smyger tilbake inn i min lille Lancia. Mens den åpne landeveien raser forbi meg kan jeg ikke annet enn å undre, hvor mange løp må jeg vinne før også jeg kan flytte inn i en båt?

Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2
Test Drive Unlimited 2

Relaterte tekster

Test Drive Unlimited 2Score

Test Drive Unlimited 2

ANMELDELSE. Skrevet av Morten Bækkelund

Et interessant konsept der bilkjøring blir sett på som en sosial opplevelse. Vi står klare med dommen...Loading next content