Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: Huawei Watch GT 3

Huaweis nye smartklokke er ikke fullt så lekker som Watch 3, men den gir fortsatt god mening.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt
HQ

Vi har ikke hatt mulighet til å teste Huaweis egentlige flaggskip på smartklokke-fronten, som bare heter "Watch 3", som for øvrig også er her hvor de debuterte deres HarmonyOS-operativsystem, et som vi nok kommer til å se mye mer av hvis den pågående striden med de amerikanske myndighetene fortsetter.

Heldigvis kikker vi her i dag på Watch GT 3, og "GT" betyr bare at uret er en smule billigere, ikke i nærheten like luksuriøst, og er mer designet til hverdagsbruk og kanskje spesielt aktiv bruk.

Ved første øyekast er det, som med både Watch 3 og Watch GT 2, snakk om en uhyre velsammensatt smartklokke, som byr på både en fantastisk konstruksjon, flott design og et funksjonelt ytre. Vi har sagt det før, og sier det gjerne igjen: Huawei kan designe hardware. Om det er deres MateView-skjerm, P40 Pro Plus-telefonen eller bare deres Sound X-smarthøyttaler, så har de sans for estetikk og fysisk utforming av elektronikk som ikke matches av andre bortsett fra Apple.

Dette er en annonse:
Huawei Watch GT 3

Det er flere gode nyheter. Selve panelet er 1,43" AOLED på 466x466, og selv om vi ikke har hatt mulighet til å teste lysstyrken, så er det rikelig til all slags daglig bruk, selv i direkte sollys. Fargekalibreringen er dessuten ganske utmerket, selv om det ikke er samme krystallaktige kuppeloverflate som på Watch 3. Det er imidlertid en liten krumming fra midten og ned, som også gjør at panelet er perfekt på linje med kanten.

Men, som et lite sidenotat: selve reimen er egentlig ikke noe spesielt, og selv om den er naturlig funksjonell og gummien er pustende, bør produsentene virkelig vurdere å inkludere to forskjellige typer reimer når klokkene treffer en bestemt prisklasse, bare for å lene seg inn i en mer allsidig funksjonstradisjon.

HarmonyOS er på mange måter en oppgradering fra Huaweis tidligere smartklokke-brukergrensesnitt. Jo da, app-nettet er stjålet direkte fra Apple Watch, og det er et utall av designelementer som ser ut til å være lånt derfra. Men når det er sagt, er alt klart, flot fargekalibrert og håndterbart å navigere i. Det er fortsatt et stykke igjen å gå for Huawei, men de har vist en velvilje her for å effektivisere brukergrensesnittet sitt, og vi går tilsynelatende en lys fremtid i møte med HarmonyOS på smartklokker fremover.

Dette er en annonse:

Støtte for varsler fungerer også ganske bra, selv om selve interaksjonen med dem er ekstremt begrenset. men for oss handler det mest om å bli informert om en e-post, en tekstmelding eller en samtale, fremfor å måtte håndtere hele svaret fra selve klokken.

Huawei Watch GT 3

Det samme kan ikke sies om Huawei Health, og resten av økosystemet din Huawei eller Android-telefon må ha for å kjøre klokken pålitelig. Her er grensesnittet fortsatt litt vanskelig å finne ut av til tider, og for eksempel var det flere grunnleggende kommandoer, som å få søvnsporing til å fungere, som bare mislyktes. Huawei har en lengre vei å gå her enn på selve klokken, paradoksalt nok.

Dessuten må det sies at utvalget av applikasjoner som ikke allerede er installert er veldig, veldig begrenset sammenliknet med WearOS og WatchOS. Vi så mellom 20 og 30 ekstra apper du kan hente fra AppGallery, og selv om det er et konservativt estimat, er situasjonen bare at disse proprietære smartklokke-grensesnittene har vanskelig for å tiltrekke seg spesifikke apputviklere. Er det så viktig? Det avhenger helt av dine preferanser. Vi innrømmer at det for oss er en mer prinsipiell størrelse, men det er for eksempel bare én kalenderapp å velge mellom, ikke flere, så sunn konkurranse kan ikke hevdes å være på plattformen.

"Problemet" er nok mest av alt prisen. Den ligger på cirka 3000 kroner, dog med mulighet for diverse besparelser her og der. Det er mer enn en Ticwatch Pro 3 GPS, som tilbyr et dobbelt display og har WearOS. Det er like mye som en Galaxy Watch 4. Huaweis egen Watch 3 kan tillate seg en høyere pris på cirka 3600 kroner, ettersom det bys på luksus, på design som virkelig trumfer nettopp Ticwatch og Samsung. Men GT 3 er mer hverdagslig utformet, og byr på mange av de mer forventede funksjonene.

Huawei Watch GT 3 er ikke en dårlig smartklokke. Tvert i mot. Byggekvalitet, batteritid, komfort og til og med HarmonyOS leverer over all forventning. Men med et begrenset antall applikasjoner og en litt for høy pris, så blekner denne delen av disse fordelene litt ved siden av mer allsidige konkurrenter - hvorav en av de er Huaweis egne Watch 3.

07 Gamereactor Norge
7 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte teksterLoading next content