Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: iPhone 12 Mini

Meget liten, men med store ambisjoner. Vi anmelder den minste og billigste nye iPhone-modellen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Vi har allerede anmeldt iPhone 12 og har en anmeldelse av iPhone 12 Pro Max på vei. Vi liker virkelig de nye iPhone-modellene veldig godt, på hver deres måte. Som en storslått all-rounder, og Ultra-modell for entusiaster, eksisterer de to telefonene i perfekt samspill med hverandre, og ser man bort fra den mindre Pro, som virker en smule overflødig for å være helt ærlig, så er dette en ganske fantastisk line-up.

HQ

Men Apple lanserte ikke tre telefoner i år, men fire, for første gang noensinne, og den fjerde modellen er en som nesten har vært like omdiskutert som den store 12 Pro Max. Du kjenner den jo godt, det er iPhone 12 Mini, Apples bud på en elegant minitelefon, som ikke ofrer noen funksjonalitet, og er likevel mer transportabel på alle ledd og kanter.

Er kanskje en hel anmeldelse da litt overflødig? Det er vel bare en miniversjon av iPhone 12, ikke sant? Jo, det er delvis sant, men det sitter nok fortsatt noen der ut som gjerne vil ha en mindre iPhone, men som bekymrer seg for hvorvidt den mindre formen ofrer funksjoner eller batterilevetid. Så her er vi igjen, "once more into the fray my friends"...

iPhone 12 Mini

Skjermen er 5,4 tommer. Det er en telefon som ser nesten komisk miniatyraktig ut i store mannehender som mine (andre har fortalt meg at jeg har meget store hender, det skal sies). Ikke bare vill du lett kunne ha den i alle slags skjortelommer, den kan faktisk være i flere små bukselommer, altså dem som befinner seg innenfor den større lommen på jeans for eksempel. Skjermen er i seg selv ingen visuell nedgradering. Den er fortsatt 2340x1080p, fortsatt OLED, og faktisk har den derfor den høyeste pikseltettheten på 486ppi.

Dette er en annonse:

Faktisk ofres det ikke noe merkbart her. Jo, den veier bare 135 gram, men vi får A14 Bionic, som presterte samme benchmark-poeng i flere tester som standard iPhone 12. Du får samme IP68-sertifisering mot støv og vann, samme 5G-antenner, trådløs oppladning, samme mengde RAM og plass, samme MagSafe-kompatibilitet og samme forntsensorer. Det er de samme to kameralinsene, som også skyter like gode bilder - alt er det samme.

Og det er som sådan ganske imponerende når man tenker over det. I en verden hvor reell likestilling mellom produkter kan være sjeldent, så er det fint å se at du ikke ofrer noe som helst her om du går for den mindre modellen. Eller, det stemmer i hvert fall nesten.

iPhone 12 Mini

For batteriet er altså mindre, som i en del mindre, og en av de sentrale bekymringene er at det derfor er en mindre mengde "screen-on-time" man kan sikre seg med en iPhone 12 Mini. Å snakke egentlig størrelse i mAh gjør seg ikke like gjeldende for iPhones som Android-enheter, da telefonene kan stille en hel del opp med et mindre batteri. iPhone 12 Pro har eksempelvis et batteri på "bare" 2815mAh, en hel del mindre enn et standard Android-flaggskip, men i våre tester klarte den likevel å sikre en batterilevetid som slår de fleste direkte konkurrentene. Spørsmålet er bare hvor godt 12 Mini kan prestere når dennes batteri er 2227mAh. Det er dessverre her det hele faller en smule sammen, for mens iPhone 12 leverer rimelig batterilevetid, og 12 Pro Max er den kronede batterikongen er på redaksjonen, så er ikke 12 Mini like tilfredsstillende.

Dette er en annonse:

I løpet av min testperiode med Mini, som var fem dager totalt, sluttet jeg konsekvent dagen med mindre enn 10% batteri. Dog utgjør en alminnelig dag for meg veldig, veldig mye kommunikasjon, både via epost, telefonsamtaler og Google Meet-konferansemøter, som ikke akkurat utgjør et tradisjonelt bruksscenario. I forhold til den alminnelige iPhone 12 er forskjellen dog noe som likner 18-20%, som er ganske markant. Enda villere er det at jeg sjeldent går til sengs med en batteriprosent under 50% på iPhone 12 Pro Max.

iPhone 12 Mini

Som andre anmeldere også har poengtert, så har alle iPhones en imponerende standby-tid. Apple har altså blitt dyktige på å lage mobiler som holder på strømmen når man ikke bruker dem. Dog er problematikken her at når du først begynner å bruke den, så tømmes batteriet merkbart fort.

Den er dog billigere, men her i Norge er den kanskje ikke billig nok til å rettferdiggjøre dette. Litt undersøkelse viser at Mini selges for rundt 9000 kroner, mens en standard iPhone 12 går for rundt 9600 kroner. Det hoppet er ikke stort nok til å rettferdiggjøre den kortere batterilevetiden. Men det vi skal ikke glemme at det finnes folk som gjerne vil ha et flaggskip i mindre størrelse. For eksempel Samsung, OnePlus, Oppo og Huawei lager alle mobiler med størrelser fra 6 tommer og opp, og Apple gjør her presis hva de skal, de diversifiserer og utbreder deres line-up så de kan appellere til flere forskjellige salgs forbrukere. iPhone 12 Mini eksisterer av en grunn, og at det nesten ikke ofres noe (bortsett fra batterilevetid) i denne prosessen er meget imponerende

08 Gamereactor Norge
8 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster



Loading next content