Gamereactor Norge. Se de nyeste spilltrailerne, pluss ferske intervjuer fra de største spillmessene i verden. Gamereactor bruker cookies slik at du kan browse nettsiden vår best mulig. Hvis du fortsetter antar vi at du er fornøyd med vår cookies policy.

Norsk
Gamereactor
hardware-tekster

Test: iPhone 12 Pro Max

Magnus var ikke fullt så glad i den alminnelige Pro-modellen fra Apple i år, men når det gjelder Pro Max er saken en hel annen.

Abonner på vårt nyhetsbrev her!

* Påkrevd felt

Da de diverse iPhone 12-modellene har mange funksjoner til felles i år, har vi valgt å fokusere hovedsakelig på de tingene som iPhone 12 Pro Max gjøre annerledes. Du kan derfor finner mer generelle betraktninger om iPhone 12-serien i vår anmeldelse av iPhone 12 her.

Jeg sier det med en gang, jeg er ikke kjempefan av den alminnelige iPhone 12 Pro i år. Mens Apple vanligvis skaper en reell avstand mellom deres standardmodeller og de som tilfaller de profesjonelle brukerne, eller de såkalte "power users", så har denne klare linjen blitt mindre tydelig i år. Og det gjelder særlig mellom iPhone 12 og iPhone 12 Pro. De er like store, bruker samme utstyr, og utover en matt glassrygg og stålrammen, og telefotokameraet, så er forskjellene nesten ikke-eksisterende.

iPhone 12 Pro Max

Kort sagt kan jeg ikke anbefale å kjøpe iPhone 12 Pro, men er tilfellet det samme med iPhone 12 Pro Max? Nei, faktisk ikke. For etter å ha brukt telefonen i en ukes tid, så er det tydelig for meg at dette ikke bare er Apples største mobil noensinne, den er også, for entusiaster i hvert fall, den beste noensinne.

Okay, la oss glemme resten av Apples line-up for en stund. iPhone 12 Pro Max er Apples største mobil hittil, da den i år måler hele 6,7 tommer, i stedet for de 6,5 tommene vi fikk med iPhone 11 Pro Max. Den er også en liten smule tyngre enn sin forgjenger, og takket være de mer industrielle kantene, som her er i rustfritt står, er den ikke like kurvet og dynamisk som iPhones har vært de siste årene.

Dette er en annonse:

Fra første øyekast er det tydelig at denne telefonen er kompromissløs, kompromissløs i søken etter luksus, etter å skille seg ut - det lyder nesten esoterisk, eller bare vagt, men nettopp her nailer Apple igjen følelsen av at man står med noe ganske spesielt i hånden. iPhone 12 Pro Max føles virkelig som noe helt spesielt, på en måte som en alminnelig iPhone 12 Pro ikke fikk til.

iPhone 12 Pro Max

Den større størrelsen betyr også at det enda en gang er plass til et større batteri. Vi snakker 3687mAh. Akkurat som med 12 Pro Max, kunne jeg lett klemme to dagers bruk ut av 12 Pro Max i det tidsrommet jeg har hatt den. Lett. Det skyldes hovedsakelig størrelsen, naturligvis, men også hvor solid Apple håndterer strømforbruken i standby. Sammenliknet med Note 12 Ultra og S20 Ultra fra Samsung, så er det marginer vi snakker om, men Apple beviser igjen at deres Pro Max-modell er batterikongen.

Og så til kameraet. Man ser det kanskje ikke umiddelbart, men iPhone 12 Pro Max-kameramodulen er faktisk ganske annerledes enn den du finner på den mindre 12 Pro. Ved første øyekast finner man de samme tre 12 megapiksel-sensorene, altså en hovedlinse, en ultra-wide og en telefoto, men ser man nærmere på det hele er sensorene faktisk annerledes. Alle tre ringene i den platetopp-liknende modulen er større, altså fysisk større, og det er for å akkomodere de større sensorene. Sleve hovedlinsen er 47% større enn på den alminnelige Pro-modellen. Dessuten har den ikke optisk stabilisering, som ved hjelp av et gyroskop og små motorer flytter linsen for å motvirke risting, nei, iPhone 12 Pro Max har Sensor-Shift, som betyr at hele linsen suspenderes i luften, den er altså fritthengende i kamerahuset, og kan derfor mer naturlig og direkte motvirke risting. Teoretisk sett burde dette gi mer stabile videoopptak, og særlig hjelpe med å dra inn lys i Night Mode, hvor skarpheten avhenger av din evne til å holde mobilen stille over en lengre periode. Ikke bare det, telefonlinsen er fortsatt 12 megapiksel, men den er helt ny, og støtter 2,5x optisk zomm, som også gir flere muligheter.

Dette er en annonse:
iPhone 12 Pro Max

Jeg har vært litt i tvil om hvorvidt disse hardware-messige forbedringene egentlig betyr noe, da den software-messige bildebehandlingen, som Apple siden i fjor har bevist at de behersker på mesterlig vis, er den mest avgjørende faktoren. Blant annet Marques Brownlee kunne ikke se forskjell mellom visse motiver tatt med iPhone 12 og iPhone 12 Pro Max. I løpet av våre tester blir jeg dog nødt til å si at vi fant avgjørende forskjeller, og nok mest av alt i dårlig belyste områder. Den større sensoren, og den mer effektive stabiliseringen hjelper primært med å fange opp mer lys. Det er bra for all slags fotografering, men det er spesielt bra i Night Mode, og det var her forskjellen var mest avgjørende.

Resultatene nedenfor viser en svak, men likevel distinkt forskjell mellom iPhone 12 Pro Max' håndtering av lys, sammenliknet med iPhone 12 Mini.

iPhone 12 Pro MaxiPhone 12 Pro Max

Samtidig klarer den nye 2,5 telefotolinsen også å trekke inn mer lys, som dette portrettet av min sønn Sigurd viser, som altså er tatt etter solnedgang, og med kun en begrenset mengde naturlig lys.

iPhone 12 Pro Max

Og linsen klarer samtidig å bruke den større lysmengden til å bevare detaljgraden. Her er det obligatoriske hattebildet som jeg synes er det hittil flotteste i løpet av våre tester.

iPhone 12 Pro Max

Dessuten kan den nye stabiliseringsmetoden merkes når man tar opp video i bevegelse, og det er tydelig, for meg i hvert fall, at telefonens måte å bevare balanse, og motvirke ristninger som vil kaste sensoren ut av fokus, simpelthen ikke skjer like ofte.

Men det her er klassisk "pixel-peeping", og kan den gjengse bruker øyeblikkelig merke at de bruker et 12 Pro Max-kamera, hvis det primære sammenlikningsgrunnlaget er en standard iPhone 12? Nei, trolig ikke. Er det så på grunn av kameraet at du bør gå for iPhone 12 Pro Max? Nei, det er det ikke.

Men ærlig talt, jeg vil fortsatt tillate meg å anbefale iPhone 12 Pro Max. Sammen med iOS 14, som virkelig har vendt opp og ned på det forholdet jeg har hatt til min personlige iPhone-brukerflate, så er Pro Max i år den telefonen som føles mest luksuriøs. Ja, mer luksuriøs enn Samsung Galaxy Note 20 Ultra, som må sies å ha vært kongen den siste tiden. Den er gigantisk, tung, holder i flere dager på én oppladning, og tar, akkurat som iPhone 12, de beste bildene på markedet.

Om du hadde spurt meg om hvilken iPhone du bør velge, så ville jeg nok i de fleste tilfeller anbefale deg iPhone 12. Men for de som vil ha en stor iPhone, så er årets Pro Max glimrende på alle måter, akkurat som fjorårets.

09 Gamereactor Norge
9 / 10
overall score
er vår karakter på tvers av Gamereactor-nettverket. Hva er din? Dette er gjennomsnittskarakteren i alle Gamereactor-landene

Relaterte tekster

0
Test: iPhone 12 Pro Max

Test: iPhone 12 Pro Max

HARDWARE-TEKST. Skrevet av Magnus Groth-Andersen

Magnus var ikke fullt så glad i den alminnelige Pro-modellen fra Apple i år, men når det gjelder Pro Max er saken en hel annen.Loading next content